عصب میانی دست مهمترین عصب در اندام فوقانی است که بیش از سایر اعصاب بدن دچار آسیب دیدگی میشود. اسپلینت برای بهبود حرکات مفصل و حفظ توانایی عملکردی دست معمولا پس از بهبود عصب یا اتمام جراحی تاندون مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف یک دوره داروهای ضد التهاب و حرکت ندادن دست میتواند به تسکین علائم آسیب دیدگی عصب و کاهش تورم کمک کند.
به علاوه اسپلینت عملکردی از ایجاد انقباضات غیر عادی جلوگیری میکند و به بهبود عملکرد دست به عنوان علامت ترمیم عصب کمک مینماید. به عنوان مثال بهترین نوع اسپلینت عملکردی شامل اسپلینت استاتیک برای مچ است که قابلیت کششی مناسبی دارد. اسپلینت عنکبوتی دارای چنین مزیتی میباشد. روشهای درمانی اولیه برای بهبود سندروم تونل رادیال و سندروم عصب میان استخوانی خلفی یکسان است. استفاده از اسپلینت و تغییر سطح فعالیت جسمانی میتواند از کشیدگی مکرر آرنج، چرخش مچ دست و انحراف ساعد به سمت بیرون جلوگیری کند.
اسپلینت عنکبوتی در بهبودی عوارض ناشی از آسیب عصب رادیال (عدم اکستنشن انگشتان، افتادگی مچ و بد شکلی ثانویه) مؤثر میباشد و اسپلینت عنکبوتی به مراتب بهتر از اسپلینتهای قدیمی عملکرد دست را بهبود میبخشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید با شماره تلفنهای ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ و ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰ تماس حاصل فرمایید.
عصب رادیال چیست؟
عصب رادیال یکی از اعصاب بسیار مهم اندام فوقانی است که از ناحیه بازو شروع میشود و تا انگشتان امتداد مییابد و وظیفه کنترل عضله سه سر بازو که در قسمت پشت بازو قرار گرفته است را بر عهده دارد. عصب میانی وظیفه باز کردن مچ و انگشتان دست را بر عهده دارد همچنین به کنترل حس در دست خواهد پرداخت. آسیب دیدگی عصب میانی اغلب باعث بروز بی حسی و سوزن سوزن شدن یا درد تیر کشنده خواهد شد گاهی اوقات نیز هیچ گونه دردی را به وجود نمیآورد. این اختلال باعث ضعف یا ناتوانی حرکتی در ناحیه مچ، دست و انگشتان خواهد شد. در تعداد زیادی از موارد درمان علت اصلی بروز این اختلال به بهبود آسیب دیدگی عصب کمک میکند.
علل آسیب دیدگی عصب میانی
آسیب دیدگی عصب میانی دلایل احتمالی متعددی دارد که برخی از آنها به شرح زیر میباشند:
- شکستگی استخوان هومروس که در قسمت فوقانی بازو قرار گرفته است.
- خوابیدن روی بازو در حالت نامناسب
- تحت فشار قرار گرفتن بازو ناشی از خوابیدن روی بازو یا خوابیدن روی صندلی
- استفاده نامناسب از عصا
- زمین خوردن یا وارد شدن ضربه شدید به بازو
- محدودیت حرکتی مچ دست و مدت طولانی
تصادفات خودرویی یا ضرب دیدگی در حین ورزش شایع ترین علت آسیب عصب میانی محسوب میشود. با توجه به شدت آسیب دیدگی ممکن است شما دچار پارگی کامل عصب میانی شوید. این اختلال زمانی به وجود میآید که آسیب دیدگی عصب بسیار شدید است و میتواند علائمی شبیه آسیب دیدگیهای خفیف را به وجود بیاورد آسیب دیدگیهای خفیف را به وجود بیاورد. معمولا برای ترمیم پارگی عصب میانی انجام عمل جراحی ضروری است. انجام دادن برخی حرکات خاص به مدت طولانی یا تکرار آنها میتواند باعث آسیب دیدگی عصب میانی شود. کارهایی که با مشت کردن و حرکات رفت و برگشتی مداوم همراه است مانند کوبیدن چکش با گذر زمان باعث آسیب دیدگی عصب خواهد شد. هنگامی که عصب میانی به سمت جلو و عقب روی استخوان مچ و ساعد حرکت میکند احتمال گیر افتادگی، کشیدگی و آسیب دیدگی آن ناشی از انجام فعالیتهای جسمانی وجود دارد.
مسمومیت با سرب میتواند در بلند مدت باعث آسیب دیدگی عصب میانی شود و با گذر زمان این سم به کل سیستم عصبی بدن آسیب میرساند. برخی بیماریهای خاص باعث درگیر شدن کل بدن و آسیب دیدگی اعصاب خواهند شد. دیابت و بیماری کلیوی منجر به بروز التهاب، احتباس مایعات و سایر علائم میشوند که تحت فشار قرار گرفتن عصب را به دنبال دارند. این وضعیت بر عصب میانی یا سایر اعصاب بدن تاثیر میگذارد.
مزایای اسپلینت عنکبوتی چیست؟
فناوری ذخیره کنندگی انرژِی اسپلینت به بیمارانی که دچار اسپاسم هستند کمک میکند به راحتی به انجام حرکات کششی دست بپردازند که این امر آنها را برای داشتن فعالیت جسمانی تشویق خواهد کرد. استفاده از اسپلینت عنکبوتی به بیمار برای چرخش و حرکت دادن انگشتان و بهبود عملکرد آن کمک میکند. اسپلینت عنکبوتی پس از آسیب دیدگی عصب از بروز انقباضات غیر عادی پیشگیری میکند. سایر مزایای اسپلینت عنکبوتی به شرح زیر میباشند:
- اسپلینت عنکبوتی از مواد سفت بادوام ساخته شده است که برای محافظت از دست و کمک به بهبود حرکات آن مورد استفاده قرار میگیرد.
- اسپلینت عنکبوتی بر اساس آخرین پیشرفتهای به دست آمده در عرصه توانبخشی عصبی و توانایی مغز برای برنامه ریزی مجدد و آموزش به بازو طراحی و ساخته شده است.
- اسپلینت عنکبوتی باعث کاهش درد مفصل میشود.
- از مفاصل دست و بازو محافظت میکند.
- از تجمع مایعات درون بافت عضلانی پیشگیری میکند.
- به انگشتان دست برای چرخش آزادانه کمک خواهد کرد و از میزان انقباضات غیر ارادی عضله و عصب میکاهد.
- به تدریج انگشتان دست را در موقعیت بهتری قرار میدهد تا توانایی عملکردی خود را به دست بیاورند.
با بهبود بیمار هر گونه تلاشی برای بهبود قدرت و عملکرد دست و انگشتان دست بسیار ارزشمند است. استفاده از اسپلینت پویا یک روش اثبات شده برای کاهش درد و عوارض حاصل از آسیب دیدگی عصب میانی میباشد و بیمار میتواند بر بهبود عملکرد خود تمرکز کند. استفاده از اسپلینت عنکبوتی فرصتهای جدیدی را برای بهبود عملکرد بازو در اختیار بیمار قرار میدهد. پس از آسیب دیدگی بیمار باید به حفظ فعالیت عملکردی عضلات خود بپردازد تا از سفت شدن آنها و کوتاه شدن بافت عضلات پیشگیری گردد. انجام دادن فعالیت جسمانی مسیرهای ارتباطی بین مغز و عضلات را باز نگه میدارد. اسپلینت عنکبوتی مزایای متعددی دارد و برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار میگیرد زیرا از بروز عوارض حاصل از آسیب دیدگی عصب میانی پیشگیری میکند.
نتایج استفاده از اسپلینت عنکبوتی
درمان آسیب دیدگی عصب مهمترین بخش از فرآیند بهبود محسوب میشود و معمولاً برنامه کاردرمانی شامل حرکات مختلف از قبیل برداشتن حوله یا اجسام کوچک توسط انگشتان دست و انجام دادن حرکات ضروری دیگر است. اسپلینت عنکبوتی میتواند به شما برای انجام دادن این حرکات کمک کند. سیستم منحصر به فرد اسپلینت عنکبوتی دارای قابلیت باز کردن انگشتان دست میباشد و شما میتوانید به راحتی به انجام حرکات مورد نظر خود بپردازید.
استفاده از اسپلینت به ایجاد تغییرات نوروپلاستیک مورد نیاز مغز برای برنامه ریزی مجدد خود بسیار سودمند است. انجام دادن فعالیتهای جسمانی مبتنی بر مهارت به بیماران برای برنامه ریزی مجدد مغز، تقویت عضلات و بهبود کیفیت زندگی آنها پس از آسیب عصبی کمک میکند. استفاده از اسپلینت عنکبوتی و اسپلینت پویا انگیزه لازم برای پیشرفت بیمار را به وجود میآورند و در دوران بهبودی از مفاصل دست محافظت میکنند و باعث تقویت آنها خواهند شد. از آن جایی که بیمار میتواند در جلسات کاردرمانی خود و برای انجام امور روزانه از این اسپلینت استفاده کند به سرعت استقلال عملکردی اش را به دست خواهد آورد. بیمارانی که از اسپلینت عنکبوتی در کنار برنامه توانبخشی خود استفاده کرده اند ادعا میکنند که نتایج بهتری را به دست آورده و عملکرد آنها افزایش یافته است. نتایج حاصل از استفاده از اسپلینت عنکبوتی در برنامه درمان آسیب دیدگی عصب شامل موارد زیر میباشد:
- افزایش قابل توجه نتایج مخصوص کنترل آرنج و بررسی قدرت عملکردی آن در هنگام انجام فعالیتهای روزمره
- کاهش ناپایداری مفاصل مچ دست، شانه و بازو در هنگام برداشتن اجسام مختلف
- بهبود حرکات چرخشی دست و توانایی بالا آوردن آن
- محافظت از دست و انگشتان پس از بروز ناتوانی حرکتی
- افزایش سرعت بهبود
- افزایش قدرت انگشتان
- بهبود توانایی عملکردی دست بیمار و انجام دادن کارهای دلخواه
- افزایش قدرت مچ و دست و پیشگیری از آسیب دیدگی مجدد