بریس BTP: کاربردها، مزایا، نحوه پوشیدن و نگهداری ارتز BTP

  1. خانه
  2. مقالات
  3. بریس BTP: کاربردها، مزایا، نحوه پوشیدن و نگهداری ارتز BTP

بریس PTB نوعی بریس از جنس پلاستیک با پایه‌های فلزی می‌باشد که جهت خنثی کردن وزن وارد بر اجزای مختلف پا استفاده می‌شود. این بریس میزان وزن وارد بر استخوان‌ها، مفاصل و بافت‌های پا را کاهش می‌دهد و همچنین مفاصل دردناک پا را بی‌حرکت نگه می‌دارد. بریس PTB به کفش یا پوتین متصل می‌شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید با شماره تلفن‌­های ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ و ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰ تماس حاصل فرمایید.

 

مزایای استفاده از بریس PTB


مزایای استفاده از بریس PTB

بریس PTB جهت انتقال وزن از مچ پا به تاندون پاتلا (تاندون کشکک زانو) و همچنین به ناحیه ساق پا از طریق فشار هیدرو استاتیک طراحی شده است. از این بریس جهت درمان عارضه‌های مزمن یا حاد در قسمت مچ پا به پایین و جلوگیری از وارد آمدن فشار بر این قسمت‌ها استفاده می‌شود. این بریس در صورت ساخت صحیح، می‌تواند تا میزان ۹۰ درصد از وزن وارد بر استخوان درشت‌نی، تالوس و پاشنه را دفع کند. ساخت این بریس بسیار دشوار می‌باشد و تعداد اندکی از متخصصین می‌توانند این بریس را به شکل صحیح بسازند. با استفاده از بریس PTB، ساق پا با استفاده از فشار هیدرو استاتیک به اندازه ۲/۱ اینچ بالاتر قرار می‌گیرد در نتیجه پاشنه پا به طور کامل با کف بریس در تماس نمی‌باشد. با گذشت زمان، به علت تغییرات حجمی، به استفاده از پوشش ۳ یا ۵ لایه‌ای در قسمت ساق پا و یا استفاده از پد اضافی نیاز می‌باشد. ساخت این بریس به طور کامل با استفاده از پلاستیک امکان‌پذیر است و اتصالات و پایه‌های آن از فلز ساخته می‌شود و قابل اتصال به کفش می‌باشد. در صورتی که بریس به طور کامل از پلاستیک ساخته شده باشد، بایستی داخل کفش استفاده شود و در این حالت به استفاده از کفش با اندازه بزرگتر نیاز می‌باشد.

کاربردها 


بریس PTB به طور عمده جهت کاهش فشار ناشی از وزن وارد بر پای شخص مورد استفاده قرار می‌گیرد. این بریس وزن بدن را از طریق لایه‌های بریس، به واسطه تاندون کشکک زانو به زمین انتقال می‌دهد. طراحی بریس PTB معمولاً به صورت دولایه می‌باشد؛ به این صورت که از قسمت کف و مچ پا تا قسمت جلوی کشکک زانو را تحت پوشش قرار می‌دهد. این بریس در موارد زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • شکستگی تیبیا (درشت‌نی)
  • شکستگی هر گونه استخوان در قسمت مچ و قوزک پا
  • وجود زخم شدید بر روی پا
  • بیماری پای شارکو
  • التهاب مفصل مچ پا
  • هر گونه عارضه‌ای که مستلزم دفع وزن وارد بر پا می‌باشد

زمان استفاده از بریسPTB


بریس PTB بایستی در تمامی مواقع از جمله شب‌ها مورد استفاده قرار بگیرد مگر این که پزشک یا متخصص فیزیوتراپی زمان دیگری را برای استفاده از بریس توصیه کنند. البته برای مواردی مانند بهداشت شخصی، لباس پوشیدن و بررسی پوست بریس بایستی خارج شود. بهتر است بریس در حالتی که شخص بر روی تخت دراز کشیده و پا در حالت راست قرار دارد خارج شود.

نحوه استفاده از بریس PTB


نحوه استفاده از بریس

  • بریس PTB بایستی بر روی جوراب ویژه که توسط سازنده ارتز فراهم شده است استفاده شود. این جوراب باعث جذب تعریق شده و فشار و ضربه وارد بر پا را نیز کاهش می‌دهد. جوراب مخصوص بر روی زانو و ساق پا قرار گرفته و دارای ضخامت‌های مختلفی می‌باشد. همچنین بایستی از جوراب کشی به همراه بریس PTB جهت پوشش بخش‌های مختلف پا استفاده شود.
  • بریس بایستی حتماً بر روی جوراب مخصوص PTB استفاده شود. پای خود را در کفش قرار داده و لایه پشتی پلاستیکی بریس را در قسمت پشت پای خود قرار دهید، پای خود را کمی در کفش بالا آورده تا به اندازه ½ اینچ فضا در قسمت زیر پاشنه ایجاد شود. سپس لایه جلویی بریس را بر روی پای خود قرار دهید. لایه جلویی را بر روی لایه عقبی بریس محکم کنید و سپس دو نوار ولکرو را نیز محکم ببندید. اطمینان حاصل کنید که جوراب زیر بریس مچاله نشده باشد.
  • در ابتدا ممکن است راه رفتن با بریس PTB دشوار باشد. پیش از راه رفتن در بیرون از منزل، استفاده از بریس را داخل منزل تمرین کنید.
  • در ابتدا بریس را برای مدت یک ساعت استفاده کرده و سپس آن را خارج کنید و به پای خود استراحت دهید و مجدداً از بریس استفاده کنید . این کار را برای چند روز اول تکرار کنید. در طی چند روز بعدی، زمان استفاده از بریس را افزایش دهید.
  • پوست پاهای خود را جهت وجود هر گونه قرمزی بایستی بررسی کنید. هر گونه قرمزی پوست که پس از ۲۰ دقیقه رفع نشود، بایستی به دقت تحت مراقبت قرار گیرد. این مورد خصوصاً در مواردی مانند ابتلا به دیابت یا کاهش حس در پاها دارای اهمیت است. در صورت بروز هر یک از موارد فوق به سازنده بریس مراجعه کنید.
  • در برخی از مواقع امکان دارد جهت استفاده از بریس PTB به مقداری تنظیم نیاز باشد. در این ارتباط به سازنده بریس مراجعه کنید.

برنامه زمانی استفاده از بریس PTB


برخی از بیماران تنها بایستی در مواقع بیداری از این بریس استفاده کنند. صرف نظر از برنامه زمانی استفاده از بریس، هر چند ساعت یک بار بایستی پوست پا در زیر بریس بررسی شود. در ارتباط با بروز هر گونه قرمزی پوست که پس از ۳۰ دقیقه رفع نشود بایستی با سازنده بریس مشورت شود.

نحوه مراقبت از بریس PTB


  • قسمت پلاستیکی بریس بایستی حداقل هفته‌ای یک بار با استفاده از صابون ملایم شسته شده و سپس آب کشیده و خشک شود. پوشش‌های فوم نیز بایستی به طور هفتگی با استفاده پنبه آغشته به الکل تمیز شود.
  • اتصالات فلزی بایستی به صورت دوره‌ای روان‌سازی شوند. در ارتباط با نوع ماده مورد استفاده جهت روان‌سازی با سازنده بریس مشورت کنید.

آیا امکان دارد بریس PTB باعث ایجاد درد بیشتر شود؟ 


آیا امکان دارد بریس PTB باعث ایجاد درد بیشتر شود

به طور کلی بریس نباید باعث تشدید درد یا علائم دیگر شود. البته در صورت استفاده از نوع نامناسب بریس یا استفاده نادرست، امکان دارد درد تشدید شود. به همین علت در ارتباط با انتخاب نوع مناسب بریس، مشورت با پزشک اهمیت زیادی دارد. همچنین نباید از بریس بیش از حد تنگ استفاده شود. نکته مهم دیگر این که تنها در مواقع مورد نیاز بایستی از بریس PTB استفاده شود. استفاده از بریس در زمان استراحت جهت رفع درد خفیف به مرور زمان باعث تضعیف عضلات پا می‌شود. تضعیف عضلات نیز باعث بروز مشکلات بیشتری  می‌شود. به همین دلیل در مواقعی که نیازی به حفاظت وجود ندارد، نباید از بریس استفاده شود.

مراجعه منظم به سازنده بریس PTB


بریس PTB یک ابزار طبی تخصصی محسوب می‌شود. به همین مراجعه منظم به سازنده این بریس از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورت بروز هر گونه مشکل غیر منتظره بایستی جهت مراجعه به سازنده بریس برنامه‌ریزی شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

You cannot copy content of this page

تلفن نوبت دهی کلینیک