درمان اسکولیوز با لیزر تراپی چگونه انجام می شود؟

  1. خانه
  2. ستون فقرات
  3. درمان اسکولیوز با لیزر تراپی چگونه انجام می شود؟

اسکولیوز به انحنای s یا c در ستون فقرات گفته می‌شود، که بسته به شدت انحنا، ممکن است در انجام فعالیت‌های روزانه فرد را دچار مشکل کند. اسکولیوز در نتیجه ژنتیک، موقعیت ناهموار لگن، جراحی‌های قبلی ستون فقرات یا مهره‌ای، انحراف زانو یا کف پا، یا حتی آسیب به سر ایجاد می‌شود. معمولاً به منظور اصلاح انحنای ناشی از اسکولیوز باید از بریس استفاده کرد و در موارد شدید حتی ممکن است جراحی لازم باشد، اما به منظور جلوگیری از فشارهای روزانه و بهبود مهارت، ورزش گزینه ایده‌آلی است. علاوه بر لیزرتراپی برای درمان اسکولیوز، ورزش نیز می‌تواند برای کاهش علائم و بهبود عملکرد روزانه مفید باشد.

اسکولیوز (انحراف جانبی ستون فقرات) انواع مختلفی دارد که با توجه به دلیل بروز و زمان تشخیص دسته‌بندی می‌شود. از آنجا که اسکولیوز یک وضعیت متغیر است، تشخیص دقیق آن ممکن است دشوار باشد و همین امر می‌تواند باعث ایجاد مشکل در تعیین بهترین روش درمانی شود. متخصصین ما در مرکز جامع توانبخشی امید با استفاده از آخرین پیشرفت‌های تکنولوژیکی برای لیزرتراپی بهترین درمان را برای تسکین درد به بیماران ارائه می‌دهند. این درمان ایمن، موثر، سریع و غیرتهاجمی به طور موثر درد و التهاب مرتبط با طیف وسیعی از شرایط مزمن و حاد از جمله اسکولیوز را درمان می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره ۰۲۱۲۲۷۸۰۷۰۲ تماس حاصل فرمایید.

تفاوت بین انواع مختلف اسکولیوز در چیست؟


تفاوت بین انواع مختلف اسکولیوز در چیست؟

برای تعیین تفاوت بین انواع مختلف اسکولیوز، راه‌های زیادی وجود دارد. رایج‌ترین روش تعیین تفاوت بین انواع اسکولیوز، بررسی علت یا علت زمینه‌ای این بیماری است. اکثر متخصصان بر این باورند که سه دسته اسکولیوز وجود دارد. ایدوپاتیک، مادرزادی و عصبی عضلانی.

  • ایدوپاتیک: این نوع اسکولیوز شایع‌ترین نوع این عارضه است. اکثر گونه‌های اسکولیوز ایدوپاتیک هستند که به این معنی است که علت ناشناخته است و یا هیچ عامل تکی وجود ندارد که موجب ایجاد بیماری شود.
  • مادرزادی: شکل‌های مادرزادی اسکولیوز به طور معمول ناشی از یک نقص ستون فقراتی در هنگام تولد هستند و بنابراین معمولا در سن زودتر از نوع ایدوپاتیک شناسایی می‌شوند.
  • اسکولیوز عصبی و عضلانی: خمیدگی ستون فقرات است که به طور ثانویه به نوعی بیماری عصبی یا بیماری عضلانی مانند دیستروفی عضلانی یا فلج مغزی منجر می‌شود. این نوع از اسکولیوز نسبت به انواع دیگر سرعت پیشرفت بیشتری دارد.

اسکولیوز مادرزادی

اسکولیوز مادرزادی نادر است و از هر ۱۰۰۰۰ نوزاد تنها ۱ نفر به این عارضه مبتلا است. اسکولیوز مادرزادی ناشی از ناهنجاری‌های ستون فقرات است که در رحم ایجاد می‌شود. قبل از تولد، ناهنجاری ستون فقرات شایع‌ترین علت این نوع اسکولیوز است. همچنین ممکن است که این عارضه ناشی از تشکیل جزئی برخی از استخوان‌ها یا عدم وجود یک یا چند استخوان در ستون فقرات باشد. اسکولیوز مادرزادی منجر به انحنای جانبی ستون فقرات می‌شود. ستون فقرات یک کودک، علاوه بر منحنی اسکولیوز اصلی ممکن است در جهت مخالف منحنی اسکولیوز نیز دچار انحنا باشد که برای جبران انحنای اسکولیوز و برای حفظ موقعیت ایستاده ستون فقرات ایجاد شده است.

اسکولیوز مادرزادی مربوط به نقایص ستون فقرات است که در بدو تولد وجود دارد. این نوع اسکولیوز، خیلی سریع‌تر از انواع دیگر اسکولیوز تشخیص داده می‌شود. علائم اسکولیوز مادرزادی عبارتند از موارد زیر:

  • کج شدن شانه‌ها
  • نابرابری دو طرف خط کمربندی
  • بیرون زدگی یک طرف دنده‌ها
  • کج شدن سر
  • ظاهر کج بدن
  • هنگامی که علائم ایجاد می‌شوند، تست‌های تشخیصی مانند تصویربرداری EOS، اشعه ایکس، ام آر آی و سی تی اسکن به منظور تشخیص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اسکولیوز زودرس

اسکولیوز زودرس

اسکولیوز جوانی یا اسکولیوز ایدیوپاتیک در کودکان و نوجوانان شایع است. این بیماری به دلیل شروع آن در دوران جوانی، اسکولیوز جوانی نامیده می‌شود. اگر اسکولیوز پیش از ۹ سالگی شروع شود، پزشکان آن را اسکولیوز زودرس می‌نامند. تفاوت میان اسکولیوز جوانی و زودرس بسیار مهم است، زیرا منشاء ژنتیکی آن‌ها ممکن است متفاوت باشد.

در اکثر موارد، کودکان مبتلا به اسکولیوز زودرس هیچ علامتی از مشکلات ستون فقرات ندارند، به خصوص اگر اسکولیوز خفیف باشد. بنابراین، تشخیص زودرس اسکولیوز بسیار مهم است. باید به تقارن بدن کودک مبتلا به اسکولیوز توجه کرد. نابرابری شانه‌ها، نابرابری دو طرف خط کمربندی، بالاتر بودن یک طرف باسن نسبت به طرف دیگر و کج شدن سر، می‌توانند نشانه‌های اسکولیوز باشند. درمان زودهنگام این شکل از اسکولیوز بسیار مهم است، زیرا کودک هنوز در حال رشد است و تاخیر در درمان می‌تواند به مشکلات ریوی و قلبی همچون کورپولمونل منجر شود.

اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان (AIS)

اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان، یکی از شایع‌ترین انواع اسکولیوز است که در هر ۱۰۰ کودک ۱۰ تا ۱۸ ساله، ۴ نفر به آن مبتلا می‌شوند. نام این بیماری از زمان شروع نوجوانی گرفته شده است و تحقیقات ژنتیکی در حال تلاش برای شناسایی علل احتمالی این بیماری هستند. در سن ۱۰ سالگی، سرعت رشد ستون فقرات افزایش می‌یابد که این امر می‌تواند باعث بدتر شدن سریع منحنی در طول جهش رشد شود.

تعداد زیادی از نظریه‌ها درباره علل احتمالی اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان وجود دارد. برخی از این علل ممکن است به عدم تعادل هورمونی که باعث رشد نامتقارن می‌شود، مربوط شوند. تقریباً ۳۰ درصد از بیماران مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان، سابقه خانوادگی این بیماری را دارند که این موضوع نشان‌دهنده وجود یک پیوند ژنتیکی است. در اکثر موارد، نوجوانان مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک هیچ درد یا مشکلات دیگری را تجربه نمی‌کنند. حتی ممکن است ظاهر آنها به نظر عادی برسد. اما هنگامی که علائم ظاهر می‌شوند، شانه‌ها نابرابر، ستون فقرات حالت قوزدار و بالاتنه نامتقارن و کج به نظر می‌رسند. این نوع اسکولیوز گاهی اوقات با کمردرد مرتبط است و برای دستیابی به نتایج عالی، درمان زودهنگام بسیار مهم است.

اسکولیوز دژنراتیو (De Novo Scoliosis)

این نوع اسکولیوز با نام‌های اسکولیوز بزرگسالان، اسکولیوز دیررس یا اسکولیوز de novo نیز شناخته می‌شود. اسکولیوز دژنراتیو با انحنای جانبی ستون فقرات مشخص می‌شود که با گذشت زمان در بزرگسالی ایجاد می‌شود. یکی از پیامدهای طبیعی پیری، تحلیل رفتن مفاصل و دیسک‌های ستون فقرات است. «ساییدگی و پارگی» ناهموار این دیسک‌ها و مفاصل می‌تواند باعث شود که انحنای ستون فقرات در یک طرف مشخص‌تر شود، که از علائم بارز اسکولیوز است.

اسکولیوز دژنراتیو اغلب با از دست رفتن سلامت استخوان مرتبط است. اسکولیوز دژنراتیو بیشتر در کمر ایجاد می‌شود و شکل C خفیفی در این ناحیه تشکیل می‌دهد. هنگامی که درجه انحنای جانبی از ۱۰ درجه بیشتر شود (که با زاویه کاب اندازه‌گیری می‌شود)، به عنوان اسکولیوز تشخیص داده می‌شود.

اگرچه بسیاری از انواع اسکولیوز دردناک نیستند، اسکولیوز دژنراتیو مطمئناً می تواند دردناک باشد. علائم رایج این نوع اسکولیوز عبارتند از:

  • درد یا سفتی مبهم در ناحیه کمر
  • درد تابشی که به سمت پاها ساطع می‌شود.
  • احساس سوزن سوزن شدن در ساق پا
  • یا درد شدید پا که هنگام راه رفتن رخ می‌دهد اما هنگام استراحت از بین می‌رود.

تحقیقی که به تازگی انجا شده نشان می‌دهد که بیش از ۶۰٪ از جمعیت بالای ۶۰ سال به اسکولیوز دژنراتیو مبتلا هستند. اسکولیوز De novo به دلیل تحلیل رفتن ستون فقرات ناشی از افزایش سن است. این بیماری در بیماران بزرگسالی که سابقه قبلی اسکولیوز ندارند، رخ می‌دهد. این بیماری در افراد بالای ۵۰ سال از طریق معاینه فیزیکی و اشعه ایکس تشخیص داده می‌شود. بیماران مبتلا به اسکولیوز de novo اغلب علائم زیر را تجربه می‌کنند:

  • خستگی عضلات و کمردرد
  • سفتی و بی حسی یا ضعف پا
  • با گذشت زمان، بیماران اغلب دچار وضعیت بدنی نامناسب شده و تعادل خود را از دست می‌دهند. به دلیل خطرات مرتبط با جراحی کمر در افراد مسن، درمان دشوار است.

اسکولیوز عصبی عضلانی

اسکولیوز عصبی عضلانی به عنوان علامت ثانویه یک بیماری دیگر رخ می‌دهد. انحنای ستون فقرات زمانی رخ می‌دهد که مغز و ماهیچه‌ها نتوانند به خوبی با هم ارتباط برقرار کنند. این انحنا احتمالاً تا بزرگسالی پیشرفت می‌کند و ممکن است در بیمارانی که قادر به راه رفتن نیستند شدیدتر شود. بیمارانی که روی ویلچر می‌نشینند ممکن است با صاف نشستن مشکل داشته باشند و احتمالا به دلیل انحراف، به یک سمت می‌افتند.

برخی از شرایط زمینه‌ای که منجر به اسکولیوز عصبی عضلانی می‌شوند عبارتند از:

  • میلودیسپلازی
  • فلج مغزی
  • دیستروفی عضلانی دوشن
  • آتاکسی فردریش
  • آتروفی عضلانی نخاعی

اسکولیوز عصبی عضلانی اغلب دردناک نیست مگر اینکه انحنای ستون فقرات خیلی زیاد باشد. اغلب اولین علامت اسکولیوز تغییر در وضعیت بدن است. معاینه بالینی و اشعه ایکس کامل ستون فقرات، معمولاً انحنای طولانی و C شکل که کل ستون فقرات را تحت تأثیر قرار می‌دهد، را نشان می‌دهد.

دانستن چگونگی طبقه‌بندی اختلالات انحنای ستون فقرات، دانشی در فرد ایجاد می‌کند که بر اساس آن می‌تواند درکی از انواع خاص اسکولیوز داشته باشد.

کیفوز شوئرمن

در حالی که اسکولیوز به عنوان یک انحنای غیرطبیعی ستون فقرات تعریف می‌شود، کیفوز شامل گرد شدگی ستون فقرات به سمت جلو است. اسکولیوز بیشتر قسمت تحتانی ستون فقرات یا کمر را درگیر می‌کند. کیفوز معمولاً ستون فقرات گردنی و قسمت قفسه سینه را درگیر می‌کند. کیفوز شوئرمن یکی از سه نوع کیفوز است و در دوران نوجوانی تشخیص داده می‌شود و به عنوان علامت ثانویه یک ناهنجاری‌های ساختاری در مهره‌ها ایجاد می‌شود. علائم اولیه کیفوز شوئرمن عبارتند از:

  • حالت قرارگیری نامناسب بدن
  • کمر درد
  • خستگی عضلانی
  • احساس سفتی در پشت
  • در اکثر موارد، این علائم نسبتا ثابت باقی می‌مانند و به طور کلی در طول زمان بدتر نمی‌شوند مگر در موارد شدید

چرا اسکولیوز باعث کمر درد می‌شود؟


اسکولیوز به دلایل مختلف ممکن است باعث کمر درد شود. علائم درد اسکولیوز اغلب در بیماران بزرگسال رخ می دهد، اگرچه نوجوانان نیز ممکن است ناراحتی را تجربه کنند. برخی از رایج‌ترین علائم عبارتند از سفتی در عضلات اطراف ستون فقرات، خستگی عضلات و کمر درد. این ناراحتی و تنش به دلیل فشار اضافی است که اسکولیوز بزرگسالان بر دیسک‌های ستون فقرات وارد می‌کند.

انحنای ستون فقرات همچنین می‌تواند باعث تحریک و فشار بر روی اعصاب پشت شود که منجر به درد و التهاب می‌شود. سایر عوامل موثر در کمر درد مرتبط با اسکولیوز شامل کشیدگی مفاصل، وضعیت نامناسب و عضلات سفت است. اگر کمر دردی دارید که با درمان‌های خانگی و دیگر درمان‌ها بهبود نمی‌یابد، با پزشک خود صحبت کنید. همچنین در صورتی که درد باعث پایین آوردن کیفیت زندگی شما شده یا احساس درد تیز در پاهای خود دارید، باید مراقب باشید. این علائم می‌تواند نشانه ای از اسکولیوز پیشرفته باشد که نیاز به درمان حرفه‌ای و فوری دارد.

چگونه لیزر تراپی، باعث تسکین درد اسکولیوز می‌شود؟


چگونه لیزر تراپی، باعث تسکین درد اسکولیوز می‌شود؟

استفاده از لیزر تراپی برای درمان اسکولیوز امروزه به دلیل قابلیت‌های درمانی آن در بیماری‌های مختلف از جمله دردهای بدن، شکستگی‌ها، دردهای عصبی، زخم‌ها، سوختگی‌ها و مراقبت‌های بعد از عمل، به شدت در حال گسترش است.

بسیاری از بیماران به دنبال روش‌هایی برای کاهش درد اسکولیوز و پیشگیری از عوارض ناتوان‌کننده هستند و به اعمال جراحی و مصرف داروهای مسکن روی می‌آورند. با این حال، این روش‌های تهاجمی ممکن است تأثیرات جانبی زیادی داشته باشند و زمان بیشتری برای بهبود نیاز داشته باشد. همچنین، بزرگسالانی که تصمیم به درمان اسکولیوز خود (ناشی از پیری) از طریق جراحی می‌گیرند، ممکن است با عوارض دیگری مانند عفونت زخم روبه‌رو شوند.

لیزر تراپی باعث تسکین درد قابل توجهی می‌شود و بیمار می‌تواند به راحتی در خانه از آن استفاده کند. این روش کاملاً بی‌خطر است و برای بیماران در هر سنی مناسب است.

درمان اسکولیوز با استفاده از دستگاه‌های لیزر تراپی، با ارسال انرژی نوری به صورت فوتون‌های لیزر به بدن، منجر به تسکین و درمان این بیماری می‌شود. این انرژی توسط بافت‌ها و سلول‌ها جذب شده و فرآیند بهبود را تسریع می‌کند. این روش با کاهش فشار اعصاب آسیب دیده، می‌تواند علائم دردناک اسکولیوز را کاهش دهد.

مزایای درمان اسکولیوز با لیزر تراپی


چگونه لیزر تراپی، باعث تسکین درد اسکولیوز می‌شود؟

لیزر تراپی سطح پایین برای اسکولیوز منجر به کاهش تورم و التهاب، کاهش زمان بهبودی و تسکین درد می‌شود. با این کار، درمان بیماری و مدیریت درد آسان‌تر می‌شود و در نتیجه بهبودی سریع‌تر می‌شود. لیزر تراپی یک روش ایمن و غیرتهاجمی است و حتی نسبت به داروهای مسکن یا جراحی‌های گران قیمت و بسیار حیاتی گزینه‌ی بی‌خطرتری است. با استفاده از لیزر تراپی، اسکولیوز را می‌توان با تسکین درد بهتر مدیریت کرد و از پیشرفت منحنی جلوگیری کرد.

مدت زمان درمان


  • برخی افراد در اولین جلسه نتیجه را احساس می‌کنند، اما در برخی بیماران بین ۴ تا ۶ جلسه طول می‌کشد تا نتایج را مشاهده کنند.
  • هر چه مشکل پیچیده‌تر باشد، به درمان بیشتری نیاز خواهید داشت.
  • طول درمان ۱ تا ۲ بار در هفته به مدت ۲ تا ۴ هفته و سپس ۱ بار در هفته به مدت ۲ تا ۶ هفته دیگر است.

سایر درمان‌ها


تمام درمان‌های اسکولیوز سعی دارند که از انحنای بیشتر ستون فقرات جلوگیری کنند. پزشکان درمان کننده اسکولیوز نیز سعی دارند که از تغییر شکل ستون فقرات جلوگیری کنند. درمان‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

معاینه و آزمایشات مکرر

پزشکان اغلب کودکان و بزرگسالان مبتلا به اسکولیوز را در طی چندین سال تحت نظر دارند و آنها را به طور منظم و مکرر معاینه می کنند. اگر کودک شما هنوز در حال رشد است و انحنای ستون فقرات او کمتر از ۲۵ درجه است، پزشک مدام معاینه می‌کند تا مطمئن شود که انحنا بیشتر نشده باشد.

استفاده از بریس

استفاده از بریس-

اگر انحنای ستون فقرات کودک شما در عکس اشعه ایکس بیش از ۲۵ تا ۳۰ درجه نشان داده شود و اگر ستون فقرات کودک شما هنوز در حال رشد است، ممکن است پزشک استفاده از بریس را توصیه کند. اگر کودک یا نوجوان شما هنوز در حال رشد است و دارای انحنای بین ۲۰ تا ۲۹ درجه است و انحنا بهتر نمی‌شود، پزشک احتمالا استفاده از بریس را توصیه می‌کند. پزشک به منظور تعیین نوع بریس و مدت استفاده از آن، شدت اسکولیوز را بررسی می‌کند.

جراحی

جراحی

اگر انحنای ستون فقرات شما بیش از ۴۵ درجه باشد و در صورتی که استفاده از بریس مانع از پیشرفت انحنای ستون فقرات نشود، احتمالا پزشک جراحی را توصیه می‌کند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز تلفن نوبت دهی کلینیک