راهنمای خرید دمپایی طبی برای درمان انواع مشکلات پا

  1. خانه
  2. کفش و کفی طبی
  3. راهنمای خرید دمپایی طبی برای درمان انواع مشکلات پا

هر عارضه‌ای که پای شما را درگیر کرده باشد، استفاده از صندل‌های طبی می‌تواند علائم بیماری شما را تسکین دهد. بسته به ترجیح شخصی شما برندهای مختلفی وجود دارند که هر یک می‌توانند نیازهای خاصی را برطرف کنند.

از آن جایی که ساختارمندی صندل نسبت به کفش یا چکمه کمتر است، پیدا کردن یک جفت صندل مناسب که به اندازه‌ی پای شما باشد دشوار خواهد بود. بسیاری از صندل‌ها به خصوص صندل‌های مورد استفاده برای مد لباس، حمایت کافی را برای سلامت و راحتی پا ارائه نخواهند داد. برای انتخاب کردن صندل مناسب لازم است تا چند عامل را در نظر بگیرید.

در کلینیک ارتوپدی فنی امید انواع دمپایی، صندل، کفی و کفش طبی براساس شرایط خاص هر بیمار طراحی، قالب گیری و ساخته می‌شود.

صندل یا دمپایی طبی چیست؟


دمپایی طبی وسیله‌ای است که حمایت لازم برای حفظ پایداری ساختارهای پای شما را فراهم کرده و از سلامت آن محافظت می‌کند.

هدف از استفاده‌ی پاپوش‌های طبی، محافظت از پا در برابر آسیب‌های مختلف است. با این حال استفاده‌ی رو به افزایش از کفش‌های پیرو مد که اندازه‌ی مناسبی برای پا ندارند با برداشتن هر قدم سلامت پا را به خطر می‌اندازد.

خوشبختانه امروزه لزوم استفاده از کفش‌های نامناسب و غیر استاندارد به منظور شیک پوش بودن از بین رفته است. امروزه کفش‌هایی وجود دارند که به خوبی از پای شما محافظت کرده و ظاهر مناسبی نیز دارند.

نکات مهم برای انتخاب دمپایی طبی


متخصصین به افرادی که مشکلات پا دارند در مورد استفاده از صندل‌های نامناسب در طول تابستان هشدار می‌دهند. هوای گرم، تعریق و کفش نامناسب با همدیگر منجر به بروز طیف وسیعی از عارضه‌ها خواهند شد.

انتخاب دمپایی طبی

پس چگونه می‌توان یک صندل مناسب که به پا آسیب نمی‌رساند انتخاب کرد؟

در زیر به مواردی اشاره می‌کنیم که باید برای انتخاب صندل و دمپایی طبی در نظر داشته باشید:

پهنای مناسب

بسیاری از کفش‌ها پهنای نامناسبی دارند. اگر شانس با شما یار باشد ممکن است بتوانید مدل کفش مورد علاقه‌ی خود را با پهنای بیشتر پیدا کنید. این مشکل برای دمپایی و صندل که معمولاً سایز بندی ندارند بیشتر به چشم می‌خورد.

افراد مبتلا به مشکلات مختلف پا به کفش و دمپایی با سایز مناسب و اندازه‌ی پای خود نیاز دارند. در صورت خرید کفش و دمپایی‌های معمولی ممکن است نتوانید کفش سایز خود را پیدا کنید.

صندل‌های طبی در پهناهای مختلفی وجود دارند. در این جا دانستن دقیق سایز پا و اندازه گیری ابعاد آن می‌تواند به شما در انتخاب کفش کمک کند.

حمایت از قوس کف پا

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مربوط به پا، صاف شدن کف آن یا افتادگی قوس کف پا خواهد بود. صندل‌های ارتوپدی برای حمایت از قوس کف پا طراحی شده‌اند و می‌توانند از افتادگی قوس (پرونیشن) که یکی از علل اصلی پادرد است جلوگیری کنند.

کفی های طبی نیز فشار وارد شده بر سینه‌ی پا را کاهش داده و وزن فرد را بر روی قوس کف پا وارد می‌کنند. این امر باعث کاهش فشار از روی زانوها و کمر نیز خواهد شد.

پهن بودن جلوی کفش

یکی از اصلی‌ترین مزایای استفاده از صندل و دمپایی این است که می‌توانید انگشتان پای خود را به راحتی حرکت دهید. البته در برخی از موارد صندل‌های استاندارد نیز بسیار باریک بوده و اگر پای شما پینه بسته باشد دچار مشکل خواهید شد.

صندل‌های طبی باید نسبت به انواع عادی فضای باز تری در جلوی پا داشته باشند تا افراد مبتلا به انگشت چکشی و دیگر عارضه‌های پا نیز بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

ضخامت زیاد

صندل‌ها و دمپایی‌های طبی دارای لایه‌های حمایتی اضافه بوده که می‌توانند نقش حمایتی داشته باشند.

این امر باعث می‌شود تا به هنگام پوشیدن صندل احساس راحتی کنید و بتوانید به راحتی پای خود را حرکت دهید.

رویه‌ی انعطاف پذیر

صندل‌ها به خصوص در انواع بندی ممکن است بیش از حد سفت بوده و باعث آزار کف پا شوند.

 

رویه‌ی صندل‌های طبی

 

صندل‌ها و دمپایی‌های طبی معمولاً از مواد قابل انعطاف ساخته شده و می‌توانند با قالب پای شما همخوانی پیدا کنند. این امر باعث راحتی بیشتر در افراد مبتلا به انگشت چکشی یا پینه‌ی پا خواهد شد.

نرمی

سطح داخلی صندل طبی باید نرم و صاف باشد و پای شما به راحتی درون آن جای بگیرد.

کفی های متفاوت

صندل‌های طبی دارای کفی های مخصوصی هستند که کف پا را به هنگام راه رفتن پایدار می‌کنند. این کفی ها سبک و راحت بوده و اجازه‌ی حرکت آزادانه را به پای شما می‌دهند ولی در عین حال نقش ضربه گیری به کف پا را نیز ایفا خواهند کرد.

نکات دیگر

  • زمانی که قصد انتخاب صندل برای مشکلات پای خود را دارید، سعی کنید صندل‌هایی که دارای بند تنظیم پذیر هستند را انتخاب کنید. این گزینه می‌تواند برای استفاده از صندل به هنگام ورم پا که در فصل گرما اتفاق می افتد بسیار مهم باشد.

 

نکات صندل‌های طبی

 

  • افراد مبتلا به دیابت می‌توانند صندل‌های طراحی شده برای بیماران دیابتی را در نظر داشته باشند. بهتر است که پای این افراد به طور کامل در داخل صندل قرار گرفته و توسط آن احاطه شود.
  • در زمان انتخاب صندل حتماً به انعطاف پذیری آن توجه داشته باشید. بسیاری از انواع صندل‌ها انعطاف لازم را نداشته و پوشیدن آن‌ها برای مدت زمان‌های طولانی می‌تواند ناراحت کننده باشد.
  • اگر از صندل‌های سفت استفاده کنید به خصوص در آب و هوای گرم احتمال ورم کردن پا وجود خواهد داشت.
  • مورد دیگری که باید به آن توجه داشته باشید نزدیک بودن بیش از حد بند صندل به انگشتان پا خواهد بود. در این صورت اصطکاک بند صندل و انگشتان پا منجر به ایجاد پینه و تاول خواهد شد. بهتر است از صندل‌هایی استفاده کنید که پهنا و عمق کافی داشته و در صورت ورم کردن پا بتوانند به خوبی از آن حمایت کنند.
  • مراقب صندل‌های کاملاً صاف باشید. استفاده از پاشنه‌های بلند مشکلات مربوط به خود را ایجاد خواهد کرد ولی پوشیدن صندل‌های صاف در مدت زمان‌های طولانی نیز می‌تواند باعث فرسایش و فشار بر روی سینه‌ی پا شود. مفصل شست پا نیز در اثر استفاده از این صندل‌ها آسیب دیده و باعث درد و خستگی کف پا می‌شود. در ادامه به دیگر مشکلات مربوط به صندل اشاره خواهیم کرد.
  • به طور کلی باید به دنبال صندل‌های دارای پهنا و عمق مناسب باشید. انگشتان شما در صندل نباید تحت فشار قرار بگیرند و باید بتوانید به طور آزادانه آن‌ها را حرکت دهید. مواد مورد استفاده در صندل باید جریان هوا را از خود عبور دهند تا سلامت پا به خطر نیفتد. بهتر است برای پوشیدن صندل از جوراب استفاده کنید.
  • بهتر است بند صندل را به طور دقیق بررسی کنید و مطمئن شوید که توان کافی برای حمایت از مچ پای شما را دارد. زمانی که صحبت از مواد مورد استفاده برای ساخت صندل می‌شود، چوب پنبه بهترین گزینه خواهد بود چراکه توانایی زیادی برای جذب ضربه خواهد داشت.
  • در صورت امکان توصیه می‌شود که از کفش‌های ارزان قیمت و پلاستیکی استفاده نکنید چراکه این محصولات توان کافی برای حمایت از پا و تأمین راحتی آن را ندارند (به علاوه تعریق پا در این کفش‌ها بسیار زیاد خواهد بود!)
  • با وجود اینکه صندل‌های صاف برای حمایت از پا مناسب نیستند، استفاده از پاشنه‌های بلند نیز مضر خواهد بود. صندل‌های شیب دار برای بسیاری از بیماران مبتلا به مشکلات پا مناسب نیستند چراکه پایداری مچ پا را مختل می‌کنند.

آیا می‌توان از کفی های طبی در صندل استفاده کرد؟


کفی طبی وسیله‌ای است که در داخل کفش قرار داده شده و مشکلات اسکلتی و عضلانی را اصلاح می‌کند. نام علمی این محصولات ارتوتیک بوده که از واژه‌ی یونانی ارتو به معنی صاف کردن گرفته شده است.

ارتوتیک معمولاً به وسیله‌ای اطلاق می‌شود که در داخل کفش شما قرار می‌گیرد. در ادامه به سه نوع اصلی این وسیله اشاره خواهیم کرد: کفی های آماده، سفارشی و مچی.

کفی های طبی آماده

این کفی ها در فروشگاه‌های کفش و داروخانه‌ها موجود هستند. این محصولات به صورت از قبل ساخته شده و آماده وجود دارند و می‌توانند از قوس کف پا حمایت کنند. معمولاً برای اندازه شدن این کفی ها لازم است تا مقداری از آن را ببرید. این کفی ها به تقسیم مناسب وزن در کف پا نیز کمک می‌کنند.

این نوع وسیله‌ی طبی دارای مزایا و معایب خاص خود است. ازجمله مزایای این کفی ها می‌توان به در دسترس بودن و قیمت مناسب آن‌ها اشاره کرد. این کفی ها گران قیمت نبوده و می‌توانید به مدت ۶ ماه تا یک سال از آن‌ها استفاده کنید.

اگر فرم کف پای شما معمولی است می‌توانید بدون مشکل از این وسیله استفاده کنید. با این حال اگر بدشکلی‌هایی در پای شما وجود دارند ممکن است این وسیله برای شما مناسب نباشد.

کفی های سفارشی

همانطور که از اسم آن پیداست این کفی ها توسط پزشک متخصص تجویز شده و پس از اندازه گیری ابعاد پا برای شما ساخته می‌شوند. این محصولات حمایت بیشتری برای کف پای شما داشته و تأثیر آن‌ها نسبت به انواع آماده بیشتر خواهد بود.

این محصولات برای کف پاهایی با فرم نامتعارف و یا کفش‌های خاص مثل اسکیت‌های روی یخ، کفش‌های پاشنه بلند و کفش‌های ورزشی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از آن جایی که این کفی های به صورت سفارشی ساخته می‌شوند جنس مواد مورد استفاده در آن‌ها بهتر بوده و می‌توانید این مواد را به صورت دلخواه انتخاب کنید. با این حال هزینه‌ی این محصولات نسبت به انواع آماده بیشتر خواهد بود ولی ماندگاری آن‌ها نیز بیشتر بوده و بهتر می‌توانند از کف پای شما حمایت کنند.

کفی های مچی

ارتوتیک مچی نوعی بریس بوده که مفصل مچ پا را حمایت می‌کند. این وسایل به قرار گرفتن بهتر پا در داخل کفش کمک می‌کنند. این بریس حرکات مفاصل کف پا را نیز کنترل خواهد کرد.

معمولاً تا زمان تجویز این وسیله توسط پزشک متخصص کسی از آن استفاده نمی‌کند. این بریس ها معمولاً توسط افرادی که درد شدیدی داشته و یا کف پای کاملاً صاف دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

متاسفانه این کفی ها قابل استفاده با هر کفشی نبوده و تنها به همراه کفش‌های بندی قابل استفاده هستند.

صندل‌های دارای کفی طبی

همه‌ی افراد به این نکته توجه نمی‌کنند ولی شما می‌توانید در صندل خود نیز از کفی های طبی استفاده کنید.

نوع کفی مورد استفاده در صندل به نوع صندل شما بستگی خواهد داشت. همانند کفش، بهتر است از صندل‌هایی با عمق و فضای کافی استفاده کنید تا بتوانید کفی طبی در داخل آن قرار دهید. این صندل باید دارای کفی های قابل خروج و زیره ی محکم باشند.

در زیر به انواعی از کفی های طبی قابل استفاده با صندل اشاره خواهیم کرد:

پاشنه

کفی مرتفع کننده‌ی پاشنه می‌تواند سلامت مچ پا را بهبود بخشیده و از چرخیدن پا به داخل پیشگیری کند. این کفی ها می‌توانند درد ایجاد شده در اثر سایش نامتوازن کفش را تسکین دهند. این کفی ها معمولاً در کفش‌های بسته مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پاشنه‌ی ضربه گیر

این کفی از جنس لاستیک فشرده ساخته شده و بر روی پاشنه قرار می‌گیرد تا در زمان قدم برداشتن ضربه‌ی وارد شده به پاشنه‌ی پا را جذب کند. این نوع از کفی ها می‌توانند فشار وارد شده بر روی زانو را کاهش دهند.

فلیر پاشنه

این وسیله قدیمی به نظر می‌رسد ولی در واقع وسیله‌ای طبی برای اصلاح چرخش کف پا به داخل است. این کفی بر روی پاشنه نصب شده و از چرخیدن آن رو به داخل در هنگام راه رفتن جلوگیری می‌کند.

پد متاتارسال

این کفی ها فشار وارد شده بر روی سر استخوان‌های متاتارس را تقسیم کرده و درد افراد مبتلا به متاتارسالژی (درد در سینه‌ی پا) را تسکین می‌دهد.

بهترین دمپایی‌های مورد استفاده برای حمایت از قوس کف پا


همانطور که گفته شد دمپایی‌های طبی ظاهری عبوس و ساده دارند ولی پاهای شما در آن‌ها راحت خواهند بود.

 

بهترین صندل‌های طبی

 

شما می‌توانید با بررسی زیره ی دمپایی و ارزیابی آن میزان حمایت آن از کف پای خود را مشخص کنید.

به طور کلی استفاده از دمپایی‌های کاملاً صاف توصیه نمی‌شود. این دمپایی‌ها توان حمایت مناسب از کف پا را نداشته و یکی از دلایل اصلی بروز فاسئیت پلانتار هستند.

به دنبال دمپایی‌هایی بگردید که توان حمایت از قوس کف پا را داشته باشند. گزینه‌های مختلفی در این زمینه وجود خواهند داشت که البته ممکن است هزینه‌ی بیشتری داشته باشند ولی در طولانی مدت با حفظ سلامت پا می‌توانند مقرون به صرفه باشند.

آیا صندل‌های صاف برای پای شما مضرند؟


بیایید روراست باشیم! صندل‌های صاف می‌توانند برای پای شما مضر باشند. ممکن است فکر کنید که وقتی استفاده از پاشنه برای پا مضر است پس کفش‌ها و صندل‌های صاف می‌توانند برای شما مفید باشند. ولی متاسفانه قضیه به این سادگی نیست.

از آن جایی که بسیاری از صندل‌ها و دمپایی‌های صاف با کیفیت پایین ساخته می‌شوند کفی های آن‌ها توان حمایت مناسب از پای شما را نخواهد داشت. تنها صافی صندل‌ها مشکل ساز نیست بلکه عدم توانایی آن‌ها برای ضربه گیری نیز می‌تواند برای پای شما مضر باشد. زمانی که از این صندل‌ها استفاده می‌کنید پای شما با هر قدم بر روی زمین کوبیده شده و هیچ محافظتی از آن صورت نمی‌گیرد.

یکی دیگر از مشکلات مربوط به صندل‌ها عدم وجود پاشنه در آن‌هاست. از آن جایی که با استفاده از این صندل‌ها هیچ محافظتی از پاشنه‌ی پای شما صورت نمی‌گیرد، پوست پاشنه مستعد ترک خوردن خواهد شد. با وجود اینکه این مشکل جدی نیست ولی می‌تواند منجر به عفونت‌های قارچی و باکتریایی شود.

این به معنی منع استفاده از صندل و حتی صندل‌های صاف نیست بلکه توصیه می‌شود تا برای استفاده‌های طولانی‌تر از انواع مناسب صندل استفاده کنید. صندل‌های صاف برای استفاده‌ی کوتاه مدت مشکلی نداشته ولی برای استفاده‌ی طولانی مدت بهتر است به سراغ صندل‌های کانتور دار یا طبی بروید.

انتخاب انواع دمپایی طبی برای کاربردهای مختلف


با وجود همه‌ی این مشکلات صندل همچنان می‌تواند برای افراد مبتلا به مشکلات پا گزینه‌ای راحت و مناسب باشد.

 

انتخاب صندل‌های طبی

 

علت این امر راحت بودن صندل و نقش آن در کاهش فشار از روی پا خواهد بود. از آن جایی که صندل رو باز است پای شما تحت فشار قرار نگرفته و عقب، کنار و جلوی پای شما آزاد است. این مزیت مهمی برای صندل محسوب خواهد شد.

به علاوه باز بودن صندل باعث می‌شود تا پای شما خنک بوده و عرق نکند که مزیتی مهم برای فصل تابستان خواهد بود. صندل برای رفتن به ساحل، استخر و یا هر جایی که نیاز به در آوردن سریع کفش‌های خود دارید نیز ضروری خواهد بود.

به نکات زیر در مورد انتخاب صندل راحت توجه کنید:

تورم پا

آب و هوای گرم باعث تعریق پا و همچنین احتباس آب در آن‌ها خواهد شد. این مشکل باعث تورم پا شده و شما را ترغیب به استفاده از دمپایی می‌کند.

صندل‌هایی وجود دارند که می‌توانند به نحو احسن از مچ پای شما حمایت کنند با این حال ما استفاده از صندل‌های باز که پای شما را خنک نگه می‌دارند را توصیه می‌کنیم.

حمایت از قوس کف پا

افراد مبتلا به فاسئیت پلانتار باید از صندل‌های سفت ولی با بندهای راحت و عمق مناسب استفاده کنند تا کف پای آن‌ها در وضعیت مناسب قرار بگیرد.

بهتر است از صندل‌هایی استفاده کنید که دارای قوس باشد (کف آن صاف نباشد). همچنین می‌توانید از کفی های طبی و دیگر وسایل کمکی برای محافظت بیشتر از پای خود استفاده کنید.

پینه‌ی پا

اگر به پینه‌ی پا مبتلا هستید احتمالاً می‌خواهید که به هر قیمتی آن را بپوشانید. ولی در واقع استفاده از صندل‌هایی که تنفس پذیری بالایی دارند برای شما بهتر خواهد بود.

ما استفاده از صندل‌های خوش دوخت با کمترین میزان پوشش را به شما توصیه می‌کنیم تا کف پا به خوبی هوا بخورد. بندهای پشتی و دور مچ صندل باید محکم بوده تا پینه‌های پای شما مورد فشار بیشتر قرار نگیرند.

تعریق پا

افرادی که تعریق زیادی در پای خود دارند معمولاً از فصل تابستان و گرما بیزارند و پاهای عرق کرده‌ی خود را از دید عموم مخفی می‌کنند. با این حال این کار ضروری نیست.

در واقع بهتر است در فصل تابستان از کفش‌های خنک استفاده کنید. باید استفاده از کفش‌های روبسته را کنار گذاشته و به دنبال صندل‌های باز برای فصل گرما باشید. این کار پای شما را خنک کرده و به هوا خوردن آن کمک می‌کند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز

You cannot copy content of this page

تلفن نوبت دهی کلینیک