کفیهای حرارتی طبی برای حفاظت از شکل طبیعی پا، تنظیم مچ پا و بهبود عملکرد پا طراحی و ساخته میشوند. این کفیها توسط متخصصین ارتوپدی برای درمان مشکلات مرتبط با پا و کمر تجویز میشوند. آنها دقیقاً به شکل پای هر فرد سازگار شده و باعث تسکین درد ناشی از راه رفتن، دویدن یا ایستادن میشوند.
روش حرارتی یکی از جدیدترین روشها برای تولید کفیهای طبی با کیفیت است. این روش اصطلاحاً به عنوان “پخت” شناخته میشود و در آن کفیهای طبی با استفاده از گرما به شکل مناسبی ساخته میشوند تا بتوانند به خوبی در کفش بیمار قرار بگیرند.
مرکز جامع توانبخشی امید از جدیدترین فنآوری جهت طراحی و ساخت ارتزهای پا از جمله کفی طبی حرارتی استفاده میکند. کفی طبی توسط پزشک متخصص بیماریهای پا تجویز میشود. کفی حرارتی با استفاده از فنآوری رایانهای طراحی شده و ساخت این نوع کفی نیز با دقت زیاد و کیفیت بالا انجام میشود. در نتیجه به قالبگیری با استفاده از گچ نیازی نمیباشد. به این منظور جزئیات و مشخصات پای بیمار به طور کامل توسط پزشک ثبت خواهد شد.جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید با شماره تلفنهای ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ و ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰ تماس حاصل فرمایید.
کفی طبی حرارتی در چه مواردی مورد استفاده قرار میگیرد؟
کفی طبی حرارتی جهت تسکین درد و جلوگیری از بروز درد در قسمتهای مختلف پا و بهبود تعادل و عملکرد پا مورد استفاده قرار میگیرد. وجود درد شدید در کف یا پاشنه پا، ایستادن برای مدت طولانی، ارتفاع زیاد قوس کف پا، چرخش پا به سمت داخل و خارج از جمله دلایل نیاز به استفاده از کفی طبی محسوب میشوند. بهترین راه برای تشخیص نیاز به استفاده از کفی طبی، مشاوره با پزشک میباشد.
مزایای کفی طبی
مزایای کفی طبی عبارتند از:
- محافظت از پا در برابر فشار ناشی از وزن جهت بهبود عملکرد در زمان انجام فعالیت
- بهبود آسیبدیدگیهای مزمن و شدید ورزشی
- بهبود تقسیم وزن و اصلاح وضعیت قرارگیری پا در کفش
- جذب ضربه در زمان استفاده از کفش
- تغییر وضعیت غیر طبیعی پا جهت بهبود عارضههای مرتبط با پا و جلوگیری از تشدید این عارضهها
- کمک به رشد پای کودک در راستای مناسب
- رفع کمردرد ناشی از عدم تساوی طول پاها
- بهبود تعادل
مراحل ساخت کفی طبی حرارتی
پس از تجویز کفی طبی حرارتی، بایستی جهت بررسی کفی به پزشک مراجعه شود. پزشک و سازنده کفی طبی ارزیابی کاملی انجام خواهند داد تا از مناسب بودن کفی طبی برای رفع عارضه فعلی اطمینان حاصل کنند. همچنین سازنده کفی حرارتی پس از ارزیابی قادر خواهد بود که کفی را به دقت و کیفیت بالا برای بیمار طراحی کند. سازنده کفی طبی جهت طراحی و ساخت کفی اقدامات زیر را انجام خواهد داد:
ارزیابی سابقه پزشکی بیمار
به این منظور سابقه پزشکی بیمار، علائم و آسیبدیدگیهای قبلی به طور کامل و دقیق مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. سازنده ارتز نحوه زندگی، شغل، نوع فعالیتها و همچنین کفش مورد استفاده بیمار را بررسی میکند.
معاینه قسمتهای مختلف پا
به این منظور سازنده ارتز پاهای بیمار، ساختار کلی و راستای پاها، قدرت، دامنه حرکتی، آسیبدیدگی بافت نرم و همچنین وجود هر گونه ناهنجاری موجود در پاها را بررسی میکند.
ارزیابی نحوه گامبرداری
سازنده کفی طبی پاهای شخص را در حالت راه رفتن و قدم برداشتن بررسی میکند تا هر گونه ناهنجاری یا مشکل در نحوه راه رفتن را تشخیص دهد.
تعیین گزینههای درمانی و بررسی کفی طبی
سازنده کفی طبی گزینههای درمانی مناسب عارضه فعلی بیمار را تعیین میکند و نحوه رفع مشکلات مرتبط با پای بیمار توسط کفی طبی را به طور کامل شرح خواهد داد.
قالبگیری
قالبگیری از پای بیمار باعث میشود تا از ساخت کفی طبی مطابق با ظاهر و ساختار پای بیمار اطمینان حاصل شود. جهت ساخت کفی طبی با کیفیت بالا، استفاده از قالبگیری دقیق الزامی است. روشهای قالبگیری عبارتند از: قالبگیری فوم باکس، قالبگیری با استفاده از گچ پاریس اسلیپر، اسکن لیزری.
استفاده از جای پای بیمار و یا اندازه کفش جهت ساخت کفی طبی در واقع قالبگیری محسوب نمیشود و این روش برای ساخت کفی طبی مورد استفاده قرار نمیگیرد.
نحوه ساخت کفی طبی
اگر کفی طبی بر اساس ویژگیهای پای هر فرد ساخته نشود، ممکن است در اثر فشار بر عضلات، تاندونها و مفاصل، درد ایجاد شود.
برای ساخت کفی طبی حرارتی، ابتدا کفی را در دستگاه مخصوص قرار میدهند تا به واسطه گرما پخته شود. سپس زمان و حرارت مورد نیاز تنظیم شده و از حالت وکیوم دستگاه استفاده میشود تا قالب در دستگاه پخته شود. پس از چند دقیقه، کفی برای قرار گرفتن زیر پای بیمار آماده میشود. نهایتاً، کفی طبی بین قالب پا و پای بیمار قرار میگیرد تا فرم دلخواه گرفته شود و سپس اصلاحات لازم انجام میشود.
استفاده و ارزیابی کفی طبی
کفیهای حرارتی باید بر اساس ویژگیهای پای هر فرد و نوع کفشی که استفاده میکند، طراحی و ساخته شوند. سازندگان کفیهای طبی، نحوه راه رفتن بیمار را در زمان استفاده از کفی حرارتی، ارزیابی میکنند. همچنین، باید در مدت ۲ تا ۶ هفته پس از ساخت و دریافت کفی، مجدداً به پزشک و سازنده ارتز مراجعه شود.
آموزش به بیمار در مورد نحوه استفاده از کفی حرارتی
بیمار باید آموزشهای لازم را در مورد نحوه استفاده از کفی حرارتی دریافت کند. سازندگان کفی حرارتی در ارتباط با مواردی مانند نحوه قرارگیری کفی طبی در کفش، میزان دوام و ماندگاری کفی، و همچنین نحوه باز کردن کفی در کفش، اطلاعات لازم را به بیمار ارائه خواهند داد. اگر بیمار هر گونه مشکلی در زمان استفاده از کفی حرارتی تجربه کند، باید به سازنده ارتز اطلاع دهد تا در صورت نیاز، کفی به سازنده بازگردانده شود.
سؤالات رایج در ارتباط با کفی حرارتی
هزینه ساخت کفی طبی حرارتی چقدر است؟
هزینه ساخت کفی طبی حرارتی بسته به نیازها و عارضه مرتبط با پای بیمار متفاوت میباشد. پزشک متخصص بیماریهای پا پس از جلسه مشاوره، ارزیابی اسکلتی- عضلانی، ارزیابی نحوه گامبرداری بیمار و اسکن سهبعدی از پای بیمار هزینه ساخت کفی طبی حرارتی را اعلام خواهد کرد.
کفی حرارتی چقدر ماندگار است؟
دوام و ماندگاری کفیهای حرارتی از ارتزهای عادی بیشتر میباشد چرا که بر طبق ویژگیهای پای هر شخص طراحی و ساخته میشوند. کفی حرارتی در صورت مراقبت کافی برای مدت بیش از پنج سال دوام دارد.
آیا کفی طبی حرارتی به درمان کف پای صاف کمک میکند؟
کفی طبی حرارتی با محافظت از پا و کاهش میزان فشار وارد بر پا سبب بهبود علائم کف پای صاف میشود.
آیا کفی حرارتی در رفع پای پرانتزی مؤثر است؟
بسته به شدت عارضه پای پرانتزی، کفی طبی حرارتی علائم ناشی از پای پرانتزی را رفع کرده و به جلوگیری از آسیبدیدگی بیشتر کمک میکند. توصیه میشود جهت انتخاب بهترین گزینه درمانی با پزشک متخصص بیماریهای پا مشورت شود.
آیا کفی حرارتی سبب درمان انحراف شست پا میشود؟
انحراف شست پا یک برآمدگی استخوانی است که در قسمت اتصال انگشت شست با پا ایجاد میشود. کفی حرارتی سبب بهبود راستای ساختار پا و کاهش احتمال انحراف شست پا میشود.
آیا استفاده از کفی حرارتی سبب رفع کمردرد میشود؟
کفی حرارتی به تنظیم راستای پا کمک کرده و در نتیجه تأثیر مثبتی بر بهبود وضعیت بدنی دارد. کفی طبی حرارتی با بهبود نحوه گامبرداری بر روی زمین سبب رفع کمردرد میشود. توصیه میشود جهت انتخاب بهترین گزینه درمانی با پزشک متخصص بیماریهای پا مشورت شود.
آیا کفی طبی حرارتی در رفع درد پاشنه/ پلانتار فاشئیت مؤثر است؟
عارضه پلانتار فاشئیت سبب بروز درد در زیر و لبه داخلی پاشنه شده و در اثر فشار مداوم به بافت ایجاد میشود. استفاده از کفی حرارتی به تسکین درد و رفع علائم ایجاد شده در اثر پلانتار فاشئیت کمک میکند.