مزایا و کاربرد استفاده از کفی و کفش طبی چیست؟

  1. خانه
  2. کفش و کفی طبی
  3. مزایا و کاربرد استفاده از کفی و کفش طبی چیست؟

مزایا استفاده از کفش و کفی طبی

بعضی از افراد به دلیل نقص ساختاری خاصی در پاهای خود، دشواری‌هایی در پیاده روی، دویدن و انجام فعالیت‌های فیزیکی دیگر تجربه می‌کنند. راه حل بهترین برای این مشکلات، استفاده از کفش‌های ارتوپدی است. این محصولات می‌توانند به صورت نسخه‌ای یا سفارشی تهیه شده و برای فراهم کردن پشتیبانی مناسب برای پاها و کمک به حفظ موقعیت و وضعیت متعادل طراحی شده‌اند. این کفش‌ها بسته به وضعیت بیمار، در اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی تهیه می‌شوند.

کارشناسان توصیه می‌کنند که در صورت امکان، از نوع سفارشی این کفش‌ها استفاده کنید، زیرا این نوع کفش‌ها در مقایسه با کفش‌های استاندارد، راحتی بیشتری را فراهم می‌کنند. اگر به دنبال کفش‌هایی هستید که شوک را جذب کرده و آسیب‌های پا را به حداقل برسانند، می‌توانید در حین انجام فعالیت‌های ورزشی یا کاری، از کفش‌های ارتوپدی استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بدست آورید.

چرا کفش‌های ارتوپدی بهترین نوع پاپوش برای پای شما هستند؟


کفش های ارتوپدی

برای پاسخ دادن به این سوال، ابتدا باید در نظر بگیریم که چرا اصلاً به پوشیدن کفش نیاز است. پاسخ این است که کفش‌ها پای ما را از اشیا خارجی که ممکن است به ما آسیب برسانند محافظت می‌کنند. آن‌ها یک مانع مهم برای صدمات پا مانند سوراخ شدن، بریدگی، خراشیدگی، سوختگی و حتی نیش خوردگی و گزیدگی هستند.

با این حال تنها پوشیدن یک جفت کفش کافی نیست. در واقع پوشیدن کفش‌هایی که ضعیف ساخته شده‌اند یا کفش‌هایی که دارای بالشتک یا پشتیبانی کافی برای پا نیستند، بیشتر از سود برای پا ضرر دارد.

پشتیبانی از قوس کف پا

کفش‌های ارتوپدی دارای کفی‌هایی با ویژگی‌های ارتوتیک هستند که به خوبی از قوس کف پا حمایت می‌کنند. هدف اصلی این کفش‌ها، پشتیبانی از قوس کف پا و جلوگیری از کاهش آن است که می‌تواند عملکرد پا را تحت تاثیر قرار داده و علت اصلی درد در پا و پاشنه باشد.

کفی‌های ارتوتیک با انتقال بخش قابل توجهی از وزن بدن به قوس کف پا، فشار روی پاشنه و سینه کف پا را کاهش می‌دهند. در کفش‌های بدون پشتیبانی از قوس کف پا، ناحیه قوس کف پا در توزیع فشار حاصل از وزن بدن شرکت نمی‌کند.

چرخش بیش از حد، باعث چرخش داخلی پاها و قرار گرفتن فشار روی زانوها، لگن و بخش پایینی کمر می‌شود. کفی‌های ارتوتیک با پشتیبانی مناسب از پوست کف پا، نقش مهمی در کاهش فشار روی زانوها، لگن و بخش پایینی کمر و همچنین در بهبود تعادل و تراز پاها دارند.

تنوع عرض

کفش‌های ارتوپدی در عرض‌های مختلفی ساخته می‌شوند تا تناسب دقیقی را فراهم نمایند. بیشتر این کفش‌ها در عرض‌های کوچک ،متوسط و بسیار عریض ساخته می‌شوند؛ اما می‌توانید کفش‌هایی در سایزهای بسیار باریک یا بسیار عریض نیز پیدا کنید.

عمق بیشتر

کفش‌های ارتوپدی روی یک کفش مخصوص ساخته شده‌اند و دارای عمق بیشتر برای قرار دادن کفی‌های ضخیم ارتوپدی هستند. و حالت نرم و مناسب، با تناسب راحت را به وجود می‌آورند که باعث از بین رفتن فشار در نقاط مختلف پا میشود.

عریض بودن ناحیه قرار گرفتن پنجه پا

عریض بودن بخش جلوی کفش، باعث کاهش فشار بر ناهنجاری‌هایی مانند پینه و انگشتان چکشی می‌شود و فضای اضافه برای حرکت انگشتان پا فراهم می‌نماید.

حفاظت داخلی

کفش‌های ارتوپدی به طور معمول با فضای داخلی نرم و صاف ساخته می‌شوند و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تماس ملایمی بین پا و کفش ایجاد کرده و نقاط فشار را کاهش می‌دهند.

رویی کشی کفش

طراحی دارای قابلیت کشسانی رویی کفش، کشش در بخش فوقانی کفش را فراهم کرده و باعث می‌شود کفش با شکل پا تطبیق پیدا کند. کاهش فشار روی برآمدگی‌های ناهنجاری‌های پینه و پنجه‌های چکشی و کاهش نقاط فشار روی پا، از ویژگی‌های رویی این کفش است.

کفی‌های خاص

کفش‌های ارتوپدی، با کفی‌های سبک و طراحی نسبتاً تخته سنگ مانند، ساخته شده‌اند که اغلب فشار اندکی وارد می‌کند و به تسهیل حرکت پا کمک می‌کند. طراحی عریض کفی‌های کفش، باعث افزایش ثبات در هنگام پیاده روی می‌شود.

به طور خلاصه، کفش‌های ارتوپدی در مقایسه با کفش‌های معمولی، مزایای بسیاری را به ارمغان می‌آورند. این مزایا عبارتند از:

  • کمک به کاهش درد در پاشنه‌ها، زانوها، لگن و بخش پایینی کمر
  • بهبود تحرک و ثبات
  • فراهم کردن تناسب بهتر
  • فراهم نمودن محافظت بیشتر برای افراد مبتلا به دیابت و نوروپاتی

انواع مختلف ارتز


انواع مختلف اتز

ارتزها به طور کلی می‌توانند به سه دسته زیر تقسیم شوند:

۱٫ ارتزهای آماده: این نوع ارتزها قبلاً با پای شخص متناسب نشده‌اند و تنها پشتیبانی ابتدایی و اساسی را فراهم می‌کنند. این ارتزها عموماً با کیفیت بسیار بالا و در انواع مختلف توسط ارائه دهندگان خدمات ارتوپدی عرضه می‌شوند.

۲٫ ارتزهای نرم سفارشی: این نوع ارتزها از مواد نرم مانند سیلیکون یا فوم ساخته شده‌اند. افرادی که از آرتریت شدید یا ناهنجاری‌های ساختاری رنج می‌برند، از این ارتزها استفاده می‌کنند. آنها پشتیبانی کافی برای کاهش آسیب‌ها را فراهم می‌کنند و ممکن است ارتزهای نیمه قد یا کامل قد باشند.

۳٫ ارتزهای سخت سفارشی: این نوع ارتزها ممکن است دو سوم اندازه داشته باشند و پوشش نرمی را به ارتز کامل قد اضافه کنند. این ارتزها از موادی مانند فیبر کربنی یا پلاستیک ساخته می‌شوند و برای محدود کردن حرکات مفاصل پا استفاده می‌شوند.

چه کسانی باید از ارتزها استفاده کنند؟


وسایل ارتوتیک در واقع می‌توانند حمایت جامعی از پا را فراهم کنند؛ به خصوص برای افرادی که از ناهنجاری‌ها و درد ناشی از ناهنجاری رنج می‌برند. هر کسی می‌تواند فارغ از سن، جنس یا وضعیت پا از یک ارتز استفاده نماید. در این جا مواردی آورده شده است که برخی از نشانه‌های رایجی هستند که باید حتما برای سفارش ارتز، درباره آن‌ها با یک متخصص پا مشورت شود.

  • داشتن پینه: این ناهنجاری پا ناشی از پوشیدن کفش‌های تنگ یا باریک است. البته ممکن است از پدر و مادر شما به شما ارث رسیده باشد یا ناشی از شکل شدیدی از آرتریت باشد.
  • فرسایش و پارگی بیش از حد و غیر طبیعی کفش‌ها: الگوی پوشیدن کفش‌های خود را بررسی کنید. آنها می‌توانند نشانه‌های مفیدی درباره شرایط پا و مشکلات غیر عادی آن فراهم کنند. در اینجا چند نمونه از الگوهای غیر طبیعی پوشش پا آمده است.
  • فرسایش بیش از حد یکی از پاشنه‌ها: این بدین معناست که پای شما به درستی تراز نشده است و شما برای بهبود تعادل و کاهش سایش غیر طبیعی پاشنه کفش، به پوشیدن آرتز سفارشی نیاز دارید.
  • الگوی سایش جانبی روی کفی: این سایش، نشانه سوپیناسیون است. این بدین معناست که پای شما از وارد شدن فشار فیزیکی بیش از حد در هنگام راه رفتن رنج می‌برد. سوپیناسیون در میان افراد دارای قوس پای زیاد و سخت و محکم رایج است.
  • پاهای صاف: اگر دارای کف پای صاف هستید، به احتمال زیاد از سوپیناسیون رنج می‌برید. ممکن است در هنگام انجام فعالیت‌های فیزیکی شدید، مانند دویدن ماراتن و اسپرینت متوجه درد شوید.
  • درد مزمن کمر یا پاشنه پا: اگر در حال حاضر از درد شدید مداوم کمر یا پاشنه پا رنج می‌برید، لازم است در اسرع وقت با یک متخصص مشورت کنید. آنها وسایل مناسب برای استفاده، جهت اصلاح مشکلات را به شما توصیه می‌کنند.
  • صدمات مکرر مچ پا: آیا اغلب از صدمات مداوم مچ پا شکایت دارید؟ ممکن است این صدمات ناشی از سوپیناسیون یا آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های فیزیکی شدید باشند و پوشیدن نوع مناسب ارتز مطمئناً در کاهش درد و تسریع بهبودی به شما کمک خواهد کرد.

اگر از هر کدام از مشکلات ذکر شده در بالا رنج می‌برید، مهم است که بلافاصله برای معاینه شدن توسط یک پزشک، برنامه ریزی کنید. این به شما کمک می‌کند تا از بدتر شدن مشکل جلوگیری کنید.

پس از ساخته شدن و تناسب ارتز با پای شما، هدف بعدی پیدا کردن بهترین کفش برای قراردادن ارتز در داخل آن است.

خرید بهترین کفش برای گذاشتن ارتز در آن


خرید بهترین کفش برای گذاشتن ارتز در آن

پوشیدن کفش اشتباه می‌تواند مانع عملکرد صحیح ارتزهای شما شود. به همین دلیل است که باید هنگام خرید کفش حتماً به ویژگی‌های زیر توجه زیادی داشته باشید:

  • جای پاشنه سفت و محکم: برای آن که مچ پای شما هنگام استفاده از ارتز در موقعیت صحیح قرار بگیرد، لازم است کفش شما پاشنه محکمی داشته باشد. این امر مانع چرخش یا لغزیدن برآمدگی‌های ارتز در ناحیه پاشنه می‌شود و در نتیجه هنگام دویدن یا راه رفتن از لغزیدن شما پیشگیری می‌کند.
  • حداقل امکان پیچ خوردگی: کفش‌هایی را بخرید که به راحتی دچار چرخش و پیچش نمی‌شوند در غیر این صورت حمایت کافی از قوس کف پا و پای شما صورت نمی‌گیرد.
  • وسط کفی ضخیم و محکم: قسمت وسط کفی کفش را لمس کنید و مطمئن شوید که به قدر کافی نرم باشد و سپس سعی کنید مقداری از فشار را روی آن قرار دهید و بررسی کنید که ببینید آیا به راحتی فشرده می‌شود یا خیر. وسط کفی پا نقش مهمی در تقویت نیرویی که از آن استفاده می‌کنید دارد.
  • پشتیبانی گسترده از پا: داشتن بستر وسیع به معنای پشتیبانی بیشتر از پا است. یک جفت کفش با کف وسیع به شما کمک می کند تا با سهولت بیشتری راه بروید.
  • برداشتن آسان کفی: وسایل ارتوتیک تطبیقی مانند اسپلینت‌ها و AFO ها فضای زیادی را به خود اختصاص می‌دهند. اگر از این نوع از ارتزها استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که کفشی را انتخاب می‌کنید که برداشتن و گذاشتن ارتز در آن راحت باشد.
  • فضای وسیع انگشتان: تنگی و باریکی فضای انگشتان، فقط باعث ایجاد مشکلات و ناهنجاری‌هایی مانند پینه پا یا انگشتان ملتهب و دردناک می‌شود. علاوه بر این، هنگام گذاشتن کفی در کفش اگر فضای پنجه پا به قدر کافی عریض نباشد فضای کافی برای حرکت پای شما وجود نخواهد داشت.
  • پاشنه کم: اگر به پوشیدن AFO نیاز دارید، بهتر است به دنبال کفش‌هایی با پاشنه کوتاه‌تر باشید. این امر به شما کمک می‌کند تا در حین راه رفتن، راحتی خود را تضمین کنید.
  • عمق کفش کافی و مناسب: با وجود عمق کافی کفش، می‌توانید یک وسیله ارتوپدی را به راحتی در آن قرار دهید. این امر همچنین به شما کمک می‌کند تا در حین دویدن مانع لغزیدن کفش شوید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز تلفن نوبت دهی کلینیک