کفی طبی دیابتی برای پیشگیری از زخم و درد کف پای دیابتیک

  1. خانه
  2. کفش و کفی طبی
  3. کفی طبی دیابتی برای پیشگیری از زخم و درد کف پای دیابتیک

برای کسانی که از دیابت رنج می‌برند، مراقبت مناسب از پاها بسیار مهم است. دیابتی ها به طور معمول از گردش خون ضعیف و از دست دادن احساس در اندام‌های خود رنج می‌برند و این بیشتر در پای آنها دیده می‌شود. با پیشرفت دیابت، آنها می‌توانند به نوروپاتی مبتلا شوند که مشکلات حسی را به بار می‌آورد، و اغلب باعث می‌شود کفش مناسب، فشار و اصطکاک بیش از حد و سایر آسیب‌ها شناسایی نشود. به همین دلیل، بیماران دیابتی به خصوص در معرض زخم، عفونت و در موارد شدید قطع عضو هستند.

به همین دلیل، مناسب بودن کفش برای جلوگیری از اصطکاک، زخم‌های فشاری و فشار اضافی روی پا بسیار مهم است. کفش‌ها باید با طول و عرض پا مطابقت داشته باشند و همچنین پشتیبانی مناسب از پاشنه را فراهم کنند. در صورت امکان لازم است که حداقل درز یا دوخت در داخل کفش وجود داشته باشد، که می‌تواند منجر به مالش یا سایش و در نهایت آسیب رسیدن به پا شود. کفی‌ها می‌توانند راحتی و پشتیبانی از پاهای بیش از حد خسته شما را افزایش دهند، عمر کفش را افزایش دهند و حتی می‌توانند به شما کمک کنند تا راحتتر کفش‌های مورد علاقه‌تان متناسب با پاهایتان شوند.

متخصصین مرکز جامع توانبخشی امید بعد از معاینه دقیق بیمار بهترین برنامه درمانی را تجویز می‌کنند. در صورتی که کفی طبی برای بیمار دیابتی لازم باشد تمام مراحل قالبگیری و ساخت آن در کلینیک امید با دقیق‌ترین دستگاه‌های روز دنیا انجام می‌شود.

کفی طبی دیابتی برای تسکین درد 


کفی طبی دیابتی برای تسکین درد

کفی‌های طبی دیابتی، که به آنها کفی‌های ارتوتیک نیز گفته می‌شود، می‌توانند برای جلوگیری از اصطکاک بیش از حد یا زخم‌های فشار پا بسیار مفید باشند، به ویژه در موارد پرونیشن بیش از حد که منجر به عملکرد ضعیف پا و در نتیجه اصطکاک و فشار در داخل کفش در برابر نقاط خاصی از پا می‌شود. نواحی متداول برای این نوع اصطکاک شامل سینه پا و خارج انگشت شست است. همچنین، مشاهده اصطکاک در بالای مفاصل انگشتان پا و همچنین بین انگشتان پا معمول است.

کفی‌های ارتوتیک، کفی‌های طبی دیابتی با دقت طراحی شده‌اند که “تماس کامل” دارند و وزن را بر روی کل سطح پا پخش می‌کنند. این کفی‌ها پشتیبانی و راحتی بهتر را برای استفاده کننده فراهم می‌کنند و به طور کلی اصطکاک اضافی را کاهش می‌دهند و از آن جلوگیری می‌کنند.

با این حال، مبتلایان به دیابت همیشه باید قبل از استفاده از کفی، با پزشک یا متخصص مشورت کنند و در مورد پشتیبانی مورد نیاز اطلاعات کسب کنند. به همین دلیل، بهتر است این کفی‌ها را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کرده و از طریق پزشک خود تنظیمات لازم را انجام دهید. همچنین، برای جلوگیری از هرگونه مشکل پایی، بهتر است همیشه کفش‌های مناسب و با کیفیتی استفاده کنید.

چه کسی واجد شرایط استفاده از کفی دیابتی است؟ 


کفش‌های دیابتی، افزودن و یا اصلاح کفش‌ها در صورت رعایت معیارهای زیر مناسب هستند:

  • بیمار مبتلا به دیابت
  • بیمار دارای یک یا چند عارضه از موارد زیر است:
  • تاریخچه قطع جزئی یا کامل پا.
  • سابقه زخم پا در گذشته
  • تاریخچه پینه قبل از زخم.
  • نوروپاتی محیطی با شواهدی از تشکیل پینه.
  • تغییر شکل پا.
  • گردش ضعیف.

پایتان را بشناسید 


شناختن پای خود برای استفاده از کفی طبی دیابتی

هر پا به شکل منحصر به فردی دارد. بهتر است در ابتدا نوع قوس پای خود را تعیین کنید، آیا قوس پای شما زیاد، متوسط یا کم است؟ عامل دیگری که باید در نظر گرفته شود، نوع راه رفتن شما است. سه نوع راه رفتن کلی وجود دارد:

۱٫ پرونیشن بیش از حد: پا به داخل چرخانده می‌شود (شایع ترین نوع است)
۲٫ سوپینیشن: چرخش پا به بیرون
۳٫ خنثی: نه پا به داخل چرخیده و نه به بیرون

راه رفتن خنثی، موقعیتی است که دونده‌ها در قدم‌ها و کفی‌های خود هدف قرار می‌دهند و می‌تواند به دستیابی به آن کمک کند. پزشکان راه رفتن را تحلیل می‌کنند تا بتوانید به طور دقیق مشخص کنید در کدام گروه قرار دارید.

همچنین باید به مشکلات پای خود توجه کنید، مانند التهاب غلاف کف پایی، پینه پا، خار پاشنه یا سایر مشکلات شایع پایی که می‌تواند انتخاب کفی مناسب برای شما را تحت تأثیر قرار دهد.

به چه نوع کفی احتیاج دارید؟ 


به چه نوع کفی برای افراد دیابتی احتیاج است؟

کفی‌ها به سه نوع اصلی تقسیم می‌شوند: کفی راحتی، کفی فرم داده شده و کفی سفارشی. اگر احساس می‌کنید پای‌هایتان به دلیل دویدن، ورزش یا ایستادن ناراحت، خسته یا دردناک هستند، استفاده از کفی راحتی گزینه‌ای مناسب است، زیرا برای افزایش پشتیبانی از قوس پا طراحی شده‌اند. در صورتی که استفاده از کفی راحتی به مشکل شما پاسخ ندهد، ممکن است نیاز به چیزی مناسب‌تر مانند کفی‌های فرم داده شده یا کفی سفارشی باشد. کفی‌های فرم داده شده برای کمک به مشکلاتی مانند پرونیشن بیش از حد یا قوس‌های بسیار کم و صاف طراحی شده‌اند. کفی‌های سفارشی نیز به همین منظور هستند، اما توسط متخصص برای پای خاص شما ساخته می‌شوند، که معمولاً توسط پزشک توصیه می‌شوند.

در این مرحله، ممکن است نیاز به استفاده از کفی داشته باشید تا کفش‌هایتان بهتر با پای شما متناسب شوند. به عنوان مثال، اگر متوجه شدید که کفش‌هایتان در منطقه پاشنه بسیار شل هستند و با لغزش پاشنه مواجه هستید، استفاده از یک کفی یدک می‌تواند به شما کمک کند تا حجم بهتری داشته باشید و کفش‌هایتان بهتر با پای شما متناسب شوند. اگر کفش‌هایتان مناسب باشند، ممکن است نیاز به کفی کم حجم داشته باشید.

چگونه باید کفی را انتخاب کرد؟ 


چگونه باید کفی را انتخاب کرد؟

هنگامی که نوع قوس، نوع راه رفتن را تعیین کردید و مشکلات پا را ذکر کردید، وقت آن است که کفی خود را انتخاب کنید. اکنون وقت آن است که از خود بپرسید چه چیزی نیاز دارید.

آیا سعی دارید عملکرد خود را افزایش دهید؟ کفی‌های عملکردی برای بهینه‌سازی حرکت طبیعی پا، ضد ضربه بودن و فعال ماندن برای مدت طولانی فعال طراحی شده‌اند.

آیا به دنبال تسکین هستید؟ کفی‌های راحتی پشتیبانی قوس از دست رفته را ارائه می‌دهند و به پشت و زانو کمک می‌کنند تا احساس بهتری داشته باشند.

آیا می‌خواهید درد را کنترل کنید؟ کفی‌های کنترل درد، که اغلب از ژل ساخته می‌شوند و گاهی اوقات فقط برای پاشنه شما ساخته می‌شوند، برای کمک به کاهش اثرات پینه‌های پا، ورم کف پا و خار پاشنه طراحی شده‌اند. آنها می‌توانند احساس در کمر، زانو و پاشنه پا را بهبود ببخشند. آنها همچنین به جذب ضربه کمک می‌کنند و می‌توانند عمر کفش شما را افزایش دهند.

وقتی کفی را انتخاب کردید، جوراب‌تان را بپوشید و سعی کنید روی کفی روی زمین بایستید. هنگامی که کفی مناسب را خریداری کردید، کفی موجود در کفش را برداشته و کفی جدید را در کفش قرار دهید. برخی از کفی‌ها با یک نمودار اندازه در پشت بسته به فروش می‌رسند و می‌توانند با اندازه گیری‌های چاپ شده در قسمت زیرین، اندازه آنها را اصلاح کنند.

شما باید در هنگام انجام فعالیت‌ها راحت باشید. پاهای دردناک لذت شما را کم می‌کند و عملکرد شما آسیب می‌بیند. خوشبختانه نیازی به تحمل تاول، درد پا یا ناراحتی نیست. از فعالیت‌ها و اوقات خود در فضای باز بیشترین بهره را ببرید و کفی‌های مناسب را انتخاب کنید.

چطور می‌توانم درد پای دیابتی را کنترل کنم؟ 


در حالی که کفی‌های پای دیابتی پشتیبانی لازم برای کاهش اصطکاک و بهبود پشتیبانی را ارائه می‌دهند، اقدامات دیگری وجود دارد که می‌توانید برای کاهش احتمال درد یا ناراحتی کف پاها یا بهبود مشکلات احتمالی قبل از بدتر شدن آنها انجام دهید. برخی از اقدامات را می‌توانید انجام دهید شامل:

  • هر روز وقت بگذارید تا کف پاهای خود را بازرسی کنید، به دنبال زخم، تورم، تغییر رنگ، بریدگی یا تاول باشید. در صورت لزوم می‌توانید از آینه برای بازرسی پایین کف پا استفاده کنید.
  • کف پاها را روزانه با آب گرم و صابون ملایم شسته و تمیز نگه دارید. وقت بگذارید و کف پاهای خود را با دقت خشک کنید، با دقت به فضاهای بین انگشتان پا توجه کنید.
  • از لوسیون‌ها یا کرم‌های کف پا بر روی پوست خشک استفاده کنید اما از استفاده از آن در بین انگشتان خودداری کنید. می‌توانید از پودرهای پا در بین انگشتان پا در صورت نیاز و یا تمایل استفاده کنید.
  • ناخن‌های پا را مستقیماً بچینید و مطمعن شوید که مرتب شدند. اگر خودتان قادر به انجام این کار نیستید و یا مایل به آموزش هستید، با پزشک پا در ارتباط باشید.
  • جورابهای خود را هر روز عوض کنید و جورابهای بدون درز بخرید. جنس جوراب‌ها تنگ و کشسانی نباشد.
  • اگر اضافه وزن دارید وزن کم کنید.
  • جوراب‌های ضخیم و نرم بپوشید.
  • سیگار را ترک کنید.
  • ورزش کنید؛ پیاده روی معمولاً بهترین است.
  • به طور منظم به پزشک پا مراجعه کنید.
  • هنگام خرید کفش جدید از تناسب و اندازه کافی برخوردار باشد.
  • از دمای شدید خودداری کنید.
  • داخل کفش‌ها را از نظر وجود اجسام خارجی و نواحی خشن بررسی کنید.

 

 

نبایدها 

  • پا برهنه باشید حتی داخل منزل
  • کفش پاشنه بلند، صندل یا کفشی با جلوی نوک تیز بپوشید.
  • جوراب خیلی تنگ بپوشید.
  • همیشه خودتان پینه، میخچه یا زگیل را از بین ببرید.
  • سیگار بکشید.
  • پاها را در آب داغ خیس کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز تلفن نوبت دهی کلینیک