کمربندTLSO برای تقویت ستون فقرات و کاهش درد در قسمت فوقانی کمر

  1. خانه
  2. مقالات
  3. کمربندTLSO برای تقویت ستون فقرات و کاهش درد در قسمت فوقانی کمر

استفاده از کمربندهای طبی پس از جراحی ستون فقرات، کاهش درد و درمان بسیاری از مشکلات مهره‌های کمری الزامی است.  یکی از پرکاربردترین نوع بریس، که متخصصین ستون فقرات بلافاصله بعد از عمل افیوژن فوقانی کمر برای بیماران خود به مدت ۱۰ تا ۱۲ هفته تجویز می‌کنند کمربندهای طبی  TLSOمی‌باشد. استفاده از این بریس‌ها راحت بوده و هیچ مشکلی برای بیمار ایجاد نمی‌کند. از مزایای بریس‌های طبی TLSO می‌توان به صاف نگه داشتن کمر، کنترل و محدود کردن دامنه حرکتی ،جلوگیری از آسیب به ستون فقرات و سرعت بخشیدن به روند درمان اشاره کرد . در این مقاله سؤالات رایج شما درباره این بریس توضیح داده شده است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره کمربند طبی TLSO و یا رزرو نوبت در کلینیک سلامت امید با شماره تلفن‌ ۰۹۰۲۵۸۰۴۴۱۳  تماس حاصل فرمایید.

 

موارد استفاده از کمربند TLSO


از کمربند طبی TLSO در موارد مختلفی استفاده می‌شود. TSLO به قسمت‌های قفسه سینه، کمر و خاجی ستون فقرات اشاره دارد. بریس‌های TLSO جهت وارد آوردن فشار بر انحنای غیر طبیعی ستون فقرات و در نتیجه جلوگیری از افزایش خمیدگی استفاده می‌شود. این نوع کمربند همچنین در صورت تشخیص وجود اختلال، ناهنجاری یا مشکلات مختلف دیگر در ستون فقرات به کار برده می‌شود.

کمربندهای طبی TLSO به بهبود علائم عارضه‌های مانند کیفوز، پوکی استخوان، اسکولیوز، فتق دیسک و یا شکستگی ستون فقرات کمک می‌کنند.

استفاده از کمربند طبی TLSO جهت درمان پوکی استخوان

امکان دارد پوکی استخوان در مردان و زنان در هر سنی ایجاد شود، ولی معمولاً بروز این عارضه در زنان سالخورده شایع‌تر است. پوکی استخوان سبب کاهش استحکام استخوان در بدن می‌شود. در اثر بروز این عارضه، استخوان‌ها ضعیف و شکننده شده و بیشتر در معرض شکستگی و آسیب‌دیدگی قرار می‌گیرند. پوکی استخوان در صورت عدم درمان، می‌تواند سبب بروز عارضه‌هایی مانند کیفوز شود.

علائم پوکی استخوان عبارتند از:

جهت حفاظت از ستون فقرات و کاهش خطر شکستگی و رفع درد ناشی از پوکی استخوان از بریس‌های مختلفی استفاده می‌شود. متخصصین ستون فقرات استفاده از کمربند طبی TLSO را جهت کمک به درمان پوکی استخوان پیشنهاد می‌کنند. کمربند TLSO فشار اضافی را از روی عضلات کمر بر می‌دارد. این نوع کمربند از مواد نرم و با دوام ساخته شده است و در نتیجه گزینه بسیار مناسبی جهت کاهش درد ناشی از پوکی استخوان محسوب می‌شود.

استفاده از کمربند TLSO به منظور درمان شکستگی ستون فقرات

شکستگی ستون فقرات تنها در اثر ضعیف شدن استخوان‌ها ناشی از پوکی استخوان ایجاد نمی‌شود. آسیب‌دیدگی شدید مانند تصادفات وسایل نقلیه، اصابت گلوله یا افتادن از ارتفاع نیز می‌توانند سبب شکستگی ستون فقرات شوند. در بسیاری از موارد جهت ترمیم آسیب‌دیدگی به جراحی نیاز می‌باشد. ولی پس از جراحی بایستی از بریس ستون فقرات استفاده شود.

علائم شکستگی ستون فقرات شامل موارد زیر می‌باشند:

  • کمردرد ناگهانی و شدید
  • افزایش درد در زمان پیاده‌روی یا ایستادن یا خم کردن بدن
  • تغییر شکل ستون فقرات
  • کاهش وزن

متخصصین کمر استفاده از کمربند طبی TLSO را در این موارد پیشنهاد می‌کنند. این نوع کمربند دارای سیستم قرقره‌ای مکانیکی می‌باشد و در نتیجه استفاده از آن بسیار راحت می‌باشد. از کمربند TLSO می‌توان جهت اقدامات مراقبتی قبل و بعد از جراحی استفاده کرد.

استفاده از کمربند طبی TLSO جهت درمان اسکولیوز

جهت درمان اسکولیوز از کمربند TLSO استفاده می‌شود. اسکولیوز سبب خمیدگی جانبی ستون فقرات (معمولاً در زمان رشد) می‌شود. این عارضه می‌تواند در اثر فلج مغزی، دیستروفی عضلانی، ناهنجاری‌های مادرزادی یا آسیب‌دیدگی ستون فقرات ایجاد شود. معمولاً اسکولیوز در بیشتر موارد خفیف می‌باشد ولی در برخی از مواقع خمیدگی ستون فقرات به تدریج با گذشت زمان افزایش پیدا می‌کند.

علائم اسکولیوز عبارتند از:

  • ناهمراستایی شانه‌ها یا کمر
  • برجسته بودن استخوان کتف در یک طرف بدن
  • بالا بودن یک طرف استخوان لگن

جهت درمان اسکولیوز خفیف، معاینه مداوم جهت نظارت بر میزان خمیدگی ستون فقرات الزامی می‌باشد. در صورتی که خمیدگی ستون فقرات شدید باشد، استفاده از بریس یا جراحی ضروری می‌باشد.

متخصصین ارتوپدی استفاده از کمربند TLSO را جهت کمک به درمان اسکولیوز توصیه می‌کنند. استفاده از این نوع کمربند بسیار آسان می‌باشد و دارای قابلیت تنظیم فشردگی جهت تثبیت وضعیت ستون فقرات می‌باشد. کمربند طبی TLSO و همچنین بندهای این کمربند در قسمت شانه از مواد نرم ساخته شده‌اند.

استفاده از کمربند TLSO جهت درمان کیفوز

چنانچه خمیدگی خلفی ستون فقرات در قسمت قفسه سینه بیش از حد باشد، کیفوز ایجاد می‌شود. این عارضه با نام گوژپشتی نیز شناخته می‌شود. کیفوز بیشتر در زنان سالخورده شایع است و معمولاً در اثر پوکی استخوان و ضعیف شدن استخوان‌های ستون فقرات بروز می‌کند. در اثر این عارضه امکان فشردگی و شکستگی استخوان‌های ستون فقرات وجود دارد. در اثر مواردی مانند ناهنجاری‌های مادرزادی، خمیدگی بدن، سرطان و بیماری شوئرمن امکان دارد کیفوز در زمان کودکی و نوجوانی نیز بروز کند.

علائم کیفوز عبارتند از:

  • اختلاف در ارتفاع دو سر شانه
  • خمیدگی سر به سمت جلو
  • خمیدگی در قسمت پشت بدن
  • سفتی عضلات همسترینگ

در صورتی که کیفوز خفیف باشد، علائم قابل توجهی وجود نداشته و احتمالاً به درمان نیازی نمی‌باشد. ولی کیفوز شدید می‌تواند سبب ایجاد درد و سفتی در ناحیه کمری و سینه‌ای شود. همچنین در چنین مواردی کیفوز می‌تواند عملکرد اعضای داخلی بدن، بافت‌ها و اعصاب را مختل کند.

درمان کیفوز به علت ایجاد این عارضه و همچنین شدت کیفوز و سن بیمار بستگی دارد. داروهای مُسکن، داروهای ویژه پوکی استخوان، تمارین ورزشی کششی و قدرتی و استفاده از بریس برای بهبود یا جلوگیری از تشدید عارضه مفید می‌باشند.

متخصصین کمر و ستون فقرات استفاده از کمربند طبی TLSO را به منظور جلوگیری از تشدید علائم کیفوز پیشنهاد می‌کنند. این نوع کمربند به راحتی قابل تنظیم و استفاده است. مواد مورد استفاده در ساخت کمربند TLSO نرم و با دوام می‌باشند.

در موارد کیفوز خفیف، کمربند TLSO بایستی به منظور جلوگیری از تشدید علائم عارضه در طول روز مورد استفاده قرار بگیرد. استفاده مداوم از این نوع کمربند باعث پرورش عضلات کمر، گردن و ستون فقرات شده و شانه‌های بیمار را به سمت بالا نگه می‌دارد و در نتیجه سبب حفظ وضعیت صحیح بدنی می‌شود.

استفاده از کمربند TLSO در درمان دیسک کمر

افزایش سن و یا آسیب‌دیدگی می‌تواند سبب بروز فتق دیسک شود. در ستون فقرات استخوان‌های مجزایی وجود دارند که بین آن‌ها دیسک‌ها قرار گرفته‌اند. در اثر فتق دیسک، لایه خارجی دیسک پاره شده و مواد داخل هسته دیسک خارج می‌شوند و بر اعصاب مجاور فشار وارد می‌کنند. این عارضه در اثر تخریب دیسک ناشی از استفاده بیش از حد و مداوم ستون فقرات ایجاد می‌شود.

علائم فتق دیسک عبارتند از:

جهت تسکین درد ناشی از دیسک کمر، پزشکان روند درمان را با تجویز داروهای ضد التهابی آغاز می‌کنند. فیزیوتراپی و استفاده از یخ در ناحیه کمر نیز به کاهش درد کمک می‌کنند. در صورتی که روش‌های مختلف درمانی تاثیری در بهبود علائم نداشته باشند، امکان دارد از جراحی استفاده شود.

متخصصین ارتوپدی استفاده از بریس‌های تثبیت ستون فقرات و یا کمربند طبی را جهت درمان دیسک کمر و تسکین علائم ناشی از دیسک کمر به بیماران توصیه می‌کنند.

نحوه پوشیدن کمربند طبی TLSO


نحوه پوشیدن کمربند طبی TLSO

کمربند TLSO دارای قابلیت تنظیم میزان فشردگی جهت حفاظت از ستون فقرات می‌باشد. جهت استفاده از این کمربند طبی:

  • کمربند را به صورت باز بر روی یک سطح قرار دهید به طوری که پوشش داخلی کمربند به سمت بیرون قرار بگیرد.
  • اطمینان حاصل کنید که بند کمربند به اندازه متناسب با دور کمر تطبیق داده شود.
  • جهت تغییر اندازه کمربند، بندهای سمت چپ و راست کمربند را از قسمت پشت آزاد کنید. سپس بندها را به اندازه مورد نظر تنظیم کرده و دوباره به قسمت پشت کمربند متصل کنید.
  • در صورت نیاز می‌توانید پانل‌های جانبی کمربند را محکم کنید.
  • کمربند را در قسمت دور کمر قرار داده و آن را در قسمت جلوی بدن محکم کنید.
  • در صورت نیاز می‌توانید طول بند کمربند را به اندازه دلخواه تنظیم کنید.
  • از تنظیم بند کمربند متناسب با اندازه دور کمر اطمینان حاصل کنید.
  • کمربند را با استفاده از قرقره‌ها به اندازه دلخواه محکم کنید.
  • بند کمربند را در قسمت جلوی قفسه سینه محکم کنید.
  • بندهای مورد نظر در قسمت شانه را به اندازه مورد نیاز تنظیم کنید.
  • در صورت نیاز می‌توانید پانل‌های کناری کمربند را جدا کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز

You cannot copy content of this page

مشاوره رایگان تلفن نوبت دهی کلینیک