از دست دادن قابلیت حرکتی انگشتان یکی از شایعترین علائمی است که سبب میشود افراد به متخصص بیماریهای دست مراجعه کنند. در بیشتر موارد این حالت به صورت موقتی ایجاد میشود. امکان دارد خشکی مفصل و کاهش قابلیت حرکتی با بروز درد همراه باشد. معمولاً در اثر کاهش قدرت انگشتان فرد قادر به انجام فعالیتهای روزمره نمیباشد. دلایل بروز این عارضه شامل انقباض دوپویترن، آرتروز، انگشت ماشهای قفل شده و آسیبدیدگیهای مختلف میباشد.
یکی از موثرترین روشهای درمانی که متخصصین برای این دسته از بیماران توصیه میکنند آتل انگشت است. این شیوه درمانی در ثابت نگه داشتن مفاصل بین انگشتی،کاهش درد و روند بهبودی بسیار مؤثر است. در ادامه مطلب کاربرد آتل انگشت به طور کامل توضیح داده شده است.
پزشکان معمولاً جهت درمان عارضههای مربوط به انگشتان دست از آتل استفاده میکنند. به همین دلیل پزشک بایستی در ارتباط با موارد کاربرد آتل، روشهای صحیح استفاده از آن و همچنین مزایا و معایب استفاده از آتل جهت درمان آسیبدیدگیهای مخالف دارای مهارت و تجربه کافی باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره آتل انگشت و یا رزرو نوبت در کلینیک امید با شماره تلفنهای ۰۲۱۸۸۸۹۸۴۴۴ تماس حاصل فرمایید.
کاربرد آتل انگشت
در این قسمت عارضههای مختلف مرتبط با انگشتان دست و کاربرد آتل انگشت جهت درمان این عارضهها شرح داده خواهند شد:
هایپر اکستنشن
هایپر اکستنشن زمانی ایجاد میشود که مفصل انگشت خارج از وضعیت طبیعی خود قرار میگیرد یا به عبارتی بیش از اندازه باز شود. این عارضه سبب ایجاد درد، کاهش قدرت فشردن انگشتان و عدم توانایی خم کردن انگشتان دست میشود. امکان دارد هایپراکستنشن با گذشت زمان تشدید شود تا وقتی که عملکرد مفصل انگشت به طور کامل از بین برود. در چنین مواردی استفاده از آتل انگشت یکی از بهترین گزینههای درمانی محسوب میشود.
ناپایداری جانبی انگشتان
این عارضه سبب انحراف جانبی انگشت دست به طرف انگشت مجاور میشود. ناپایداری جانبی باعث بروز درد، ایجاد اختلال در حرکت انگشتان و بروز عارضههای دیگر در اثر وارد آمدن فشار به انگشتان میشود. ناپایداری جانبی انگشت معمولاً در اثر آسیبدیدگی و یا مشکلات مربوط به رباط ناشی از جراحی تعویض مفصل یا تشدید آرتروز ایجاد میشود.
فلکشن (خم شدن)
فلکشن به معنای عدم توانایی جهت صاف کردن مفصل انگشت میباشد و سبب ناتوانی در باز کردن دست، جلوگیری از قدرت به دست گرفتن اجسام و همچنین جلوگیری از قرار دادن دست در جیب یا دستکش میشود. این عارضه معمولاً در اثر بروز آرتروز یا روماتیسم مفصلی ایجاد میشود. بسته به محل بروز آرتروز از آتل و بریس جهت بهبود علائم این عارضه استفاده میشود.
انحراف مفصل متاکارپو فالانژیال
ناپایداری مفصل بین انگشت و کف دست (مفصل متاکارپو فالانژیال) باعث انحراف انگشتان یا عبور انگشتها از رو یا زیر یکدیگر میشود. در این حالت گرفتن اشیا در دست یا نوشتن و تایپ کردن برای شخص دشوار میشود. استفاده از آتل انگشت سبب نگه داشتن انگشتها در کنار یکدیگر شده و باعث بهبود عملکرد و راستای انگشتان میشود.
مشکلات مربوط به مفاصل میانی یا انتهایی انگشت شست
باز شدن مفصل میانی یا انتهایی انگشت شست بیش از اندازه طبیعی (هایپر اکستنشن) باعث ایجاد درد، کاهش قدرت فشردن انگشتان و دشواری در برداشتن و استفاده از اجسام میشود. در صورت عدم تثبیت و رفع هایپر اکستنشن، امکان دارد این عارضه تشدید شده و منجر به از دست دادن عملکرد انگشت شود.
انگشت ماشهای
التهاب یا ضخیم شدن تاندون خمکننده انگشت یکی از مشکلات شایعی است که در اثر آرتروز ایجاد میشود. این عارضه میتواند سبب حرکات غیر طبیعی انگشت و قفل شدن آن (در حالت خم شده) و همچنین منجر به ایجاد درد در زمان باز کردن انگشت شود. فعالیت مکرر میتواند باعث تشدید این حالت و سبب ایجاد محدودیت در عملکرد انگشت بشود. استفاده از آتل به ایجاد محدودیت در حرکت خم کردن انگشت و کاهش التهاب کمک میکند.
بیمار بایستی در ارتباط با استفاده از آتل با پزشک مشورت کند. پزشک پیشرفت بیماری و عملکرد دست بیمار را ارزیابی کرده و همچنین نوع عارضه و میزان آسیبدیدگی را جهت انتخاب نوع مناسب آتل بررسی میکند.
مزایا و نکات مهم درباره آتل انگشت
جهت درمان عارضههای عضلانی- اسکلتی مانند خشکی و درد انگشتان به استفاده از آتل نیاز میباشد.
- استفاده از آتل سبب رفع ورم میشود. در نتیجه آتل برای درمان عارضههای مختلف عضلانی- اسکلتی مانند شکستگی یا پیچخوردگیهای شدید و یا تثبیت جهت جا انداختن در رفتگیها مناسب میباشد.
- میزان ایجاد محدودیت در حرکت اندام توسط گچ بیشتر از آتل میباشد. گچ بیشتر در موارد شکستگی استخوان مورد استفاده قرار میگیرد. جهت بهرهمندی از مزایای این ابزار درمانی و کاهش ایجاد عوارض، معمولاً استفاده از گچ و آتل برای مدت زمان محدود توصیه میشود.
- استفاده از گچ یا آتل جهت بیحرکت نگه داشتن اندام مورد نظر برای مدت طولانی باعث ایجاد درد مزمن، خشکی مفصل، آتروفی عضلانی و ایجاد عارضههای دیگر (مانند سندرم درد منطقهای پیچیده) میشود. در صورت استفاده از گچ یا آتل، بیمار بایستی جهت اطمینان از بهبود به دقت تحت نظارت قرار بگیرد. بسته به محل و شدت آسیبدیدگی امکان دارد از آتلهای مختلفی استفاده شود. نحوه استفاده و کاربرد انواع آتل نیز با یکدیگر متفاوت میباشد.
4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام واسه انحرافی انگشتو کجی چیکار باید کرد
سلام واسه کسی انگشتای دستش کج شده چیکار باید کرد تا صاف بشه
لطفا شرایط،بیمار را به همراه تصاویر در واتس آپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ به صورت کامل توضیح دهید
لطفا شرایط بیمار و تصاویر مربوطه را در واتس آپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید