مزایای استفاده از شکم بند بارداری برای کاهش درد شکم و کمر

  1. خانه
  2. کمر
  3. مزایای استفاده از شکم بند بارداری برای کاهش درد شکم و کمر

در این مقاله، به بررسی پوشاک حمایتی محبوب برای زنان باردار و مادران تازه باردار می‌پردازیم. با وجود وجود مجموعه گسترده‌ای از این محصولات در بازار، تعیین اینکه کدام محصولات برای هر مرحله از بارداری و مرحله بعد از زایمان مناسب‌تر هستند، ممکن است گیج کننده باشد.

در این مقاله، ما به بررسی پوشاک حمایتی پرطرفدار برای دوران بارداری و بعد از آن می‌پردازیم که در حال حاضر در بازار وجود دارند. در این بررسی، به ادعاها و مدعایی که توسط این محصولات مطرح می‌شوند پرداخته و همچنین تحقیقاتی که درباره آن‌ها انجام شده است را بررسی می‌کنیم.

تصمیم گیری در مورد مناسب ترین محصولات حاملگی در هر دوره از بارداری می‌تواند چالش برانگیز باشد. در حالی که بسیاری از محصولات خوب حمایتی در دوران بارداری در دسترس است، اکثر آن‌ها فواید اثبات شده ای ندارند و برخی از آن‌ها ممکن است برای همه خانم‌ها بی خطر نباشد. بهتر است قبل از پوشیدن هرگونه محصول حمایتی بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

متخصصین مرکز جامع توانبخشی امید بهترین شکم بند مخصوص بارداری را براساس شرایط هر فرد پیشنهاد می‌کنند.

انواع پوشاک حمایتی در دوران حاملگی 


انواع پوشاک حمایتی در دوران حاملگی که برای زنان باردار و مادران تازه باردار شده موجود است:

باندهای شکمی 

باندهای شکمی حمایتی در دوران حاملگی 

باندهای شکمی لباس‌هایی مانند لوله انعطاف پذیر هستند که خانم‌ها آن را به دور شکم خود می‌بندند تا در مواقعی که فرد نمی‌تواند دکمه شلوار خود را ببندد یا زیپ شلوار خود را بکشد، این نواحی را پوشش دهد. از این باندهای شکمی همچنین به عنوان لایه ای برای پوشاندن نواحی پوستی که در زیر شکم در اثر جلو آمدن شکم بیرون از لباس باقی می‌مانند استفاده می‌شود.

برخی از باندهای شکمی فشرده سازی ملایمی را ایجاد می‌کنند و ممکن است به عنوان یک عنصر پشتیبانی کننده در باسن و کمر عمل نمایند.

باندهای شکمی در بین زنان باردار محبوبیت ویژه‌ای دارد و در اندازه‌ها، شکل‌ها، رنگ‌ها و طرح‌های مختلفی وجود دارد. آن‌ها اغلب دارای یک حالت الاستیکی یا کشسان هستند تا از جمع شدن آن‌ها جلوگیری کند.

باندهای شکمی را گاهی اوقات آستین شکمی یا باندهای بارداری یا حاملگی نیز می‌نامند.

کمربند شکمی 

کمربند شکمی حمایتی در دوران حاملگی 

کمربندهای شکمی کمربندهای سفت و سختی هستند که برای حمایت بیشتر از کمر، لگن، ران‌ها و شکم در دوران بارداری به دور شکم می‌پیچند.

کمربندهای شکمی معمولاً در بالای لباس استفاده می‌شوند، اگرچه ممکن است برخی از افراد از آن‌ها در زیر لباس نیز استفاده کنند. کمربندهای شکمی معمولاً باریک تر و بند دارتر از بندهای شکمی هستند، مخصوصاً قسمتی که در قسمت جلوی بدن قرار دارد.

همچنین ممکن است افراد از کمربند شکم به عنوان کمربند بارداری، حاملگی، بند یا نوار نیز یاد کنند.

لباس بند دار‌های قبل از تولد یا زایمان 

لباس بند دار‌های قبل از زایمان یا حاملگی شامل کمربند شکمی است که به قسمت پایین بدن پیچیده می‌شود و یک بند فوقانی است که از بالای شکم امتداد می‌یابد. این‌ها با هم یک لباس بند دار برای شکم تشکیل می‌دهند.

در حالی که برخی از لباس بند دار‌های دوران بارداری برای خرید به عنوان یک کالا در دسترس هستند، اما غالباً به صورت افزودنی برای کمربندهای شکمی یا در بسته های ترکیبی با آن‌ها موجود می‌باشند.

پوشاک حمایتی در بارداری 

بسیاری از شورت‌ها و شلوارهای مخصوص حاملگی حاوی کمربند حمایتی زیر شکم و کمربند غیرقابل اتصال است که فضای کششی را برای قرار دادن برجستگی بارداری فراهم می‌کند. اکثر شورت و شلوارهای مخصوص زنان باردار ادعا می‌کنند که به حمایت از پایین تنه از جمله پا، باسن و پشت شما کمک می‌کنند.

برخی از تاپ‌های مخصوص بارداری حاوی سینه بندهای ورزشی حمایتی و بندهای شکمی هستند که وزن لگن را جذب می‌کنند. اکثر تاپ‌های بارداری حمایتی ادعا می‌کنند که ساختار آن‌ها به کاهش استرس در قسمت بالای بدن کمک می‌کند.

شکم بند و کمربند بعد از زایمان 

شکم بند و کمربندهای پس از زایمان شامل چندین لایه از بسته شدن متناوب کششی و سفت و سخت است که از زیر پستان‌ها تا باسن گسترش می‌یابد. بعضاً بندهای شکمی نیز نامیده می‌شوند.

اگرچه تحقیقات بی طرفانه ناچیزی برای حمایت از استفاده از آن‌ها وجود دارد، اما بیشتر شکم بندهای بعد از زایمان ادعا می‌کنند که به این موارد کمک می‌کنند:

  • حمایت از کمر
  • تسریع در بهبودی پس از زایمان، به ویژه پس از زایمان سزارین
  • بهبود گردش خون

مزایای شکم بند بارداری 


در زیر، ما مزایای احتمالی شکم بند بارداری را در نظر می‌گیریم.

باندهای شکمی 

طراحی باندهای شکمی به آن‌ها امکان می‌دهد که قسمت پایین شکم زن باردار را با پوشاندن قسمت تحتانی آن حمایت کند. هدف معمولاً ارائه پشتیبانی زیاد نیست، اگرچه مارک‌های مختلف گزینه‌های مختلفی را ارائه می‌دهند.

تحقیقات علمی وجود ندارد که بتواند ادعاهایی را در مورد حمایت بندهای شکمی در دوران بارداری تأیید کند.

مزایای بالقوه باندهای شکمی عبارتند از:

  • کاهش نیاز به خرید لباس جدید. باندهای شکمی می‌توانند به طول عمر لباس‌های بارداری کمک کنند. بعضی از خانم‌ها از پوشاکی که شکم در حال رشد آن‌ها را نشان می‌دهد احساس ناراحتی می‌کنند اما باندها این ناحیه را پوشانده اند. در نتیجه، ممکن است یک زن باردار کمتر مجبور به خرید لباس بارداری جدید شود.
  • معمولاً هم در دوران بارداری و هم بعد از آن مناسب هستند. بسیاری از خانم‌ها به احتمال زیاد در ماه‌های ابتدایی بارداری که به حمایت کمتری نیاز دارند ، باندهای شکمی می‌بندند. با این حال، زنان می‌توانند از باندهای شکمی در ماه‌های ابتدایی پس از زایمان نیز استفاده کنند زیرا لباس خود را برای قبل از بارداری تنظیم می‌کنند.
  • اغلب ارزان است. علاوه بر صرفه جویی بالقوه در هزینه‌های زنان با افزایش طول عمر لباس‌های بارداری، برخی از انواع و مارک‌های باند شکمی می‌توانند بسیار مقرون به صرفه باشند.

کمربند شکمی 

کمربند شکمی حمایتی در دوران حاملگی 

کمربندهای شکمی با گرفتن مقداری از وزن شکم در حال رشد، باعث کاهش فشار ناشی از بارداری در فرد می‌شود.

نکات مثبت کمربندهای شکمی شامل موارد زیر است:

  • ممکن است به بهبود شرایط کلی ایستادن و حالت مناسب بدن کمک کند. کمربندهای شکمی می‌توانند با گرفتن مقداری از وزن شکم و تا بیرون رفتن از مرکز ثقل، شکم و کمر یک زن باردار را تثبیت کنند. مطالعه ای بر روی ۹۰ زن باردار نشان داد که بستن کمربند حاملگی در هر سه ماهه وضعیت بدن را کمی بهبود می‌بخشد.
  • ممکن است خطر افتادن را کاهش دهد. باندهای شکمی ممکن است با تثبیت لگن و بهبود تعادل، خطر افتادن را برای زنان باردار کاهش دهند. مطالعه ای که شامل ۹۰ زن باردار بود نشان داد که بستن کمربند حاملگی یا بارداری باعث بهبود تعادل و کاهش خطر افتادن در تمام سه ماهه بارداری می‌شود.
  • ورزش را آسان تر کنید. استفاده از کمربند شکم در مراحل بعدی بارداری ممکن است به راحت تر انجام دادن برخی فعالیت‌ها مانند دویدن یا راه رفتن کمک کند. کمربند شکمی همچنین ممکن است به زنان باردار کمک کند تا هنگام ورزش از آسیب دیدن جلوگیری کنند.
  • ممکن است به کاهش دردهای بارداری کمک کند. کمربندهای شکمی ممکن است با کاهش مقداری از وزن شکم و کمک به ایجاد ثبات در بدن، به کاهش درد و ناراحتی که ممکن است در دوران بارداری ایجاد شود، کمک کنند.

در حالی که هنوز شواهد علمی کافی برای پشتیبانی کامل از کمربندهای شکمی برای کاهش دردهای بارداری وجود ندارد، چند مطالعه اولیه برخی از مزایای بالقوه استفاده از کمربند شکمی هنگام بارداری را نشان می‌دهد.

یک مطالعه ۴۶ زن باردار مبتلا به درد لگنی را ارزیابی کرد. درد لگنی معمولاً در پشت ران یا فضای بین قسمت میانی لگن و استخوان شرمگاهی رخ می‌دهد. زنان مبتلا به درد لگن معمولاً در راه رفتن و ایستادن به مدت طولانی مشکل دارند.

در زنانی که به طور مکرر برای دوره‌های کوتاه کمربند بارداری می بستند، به نظر می‌رسید که کمربند از شدت درد می‌کاهد و کارهای روزمره را قابل کنترل تر می‌کند.

مروری بر روش‌های تسکین درد مرتبط با بارداری در ناحیه کمر و لگن نشان داد که کمربندهای لگنی و طب سوزنی تنها روش‌هایی با شواهد مثبت قوی برای حمایت از استفاده از آن‌ها هستند.

سایر لباس‌های حاملگی و بارداری

اقدامات حمایتی بارداری، از لباس زیر ساده و اقتصادی تا لباس‌های بند دار و کمربندهای چند قسمتی و گران قیمت، با گستردگی و تنوعی متغیر در دسترس هستند. با این حال، عملیاتاً هیچ مدرک علمی موجود نیست که بتواند به طور قطع از مزیت بیشتر استفاده از این نوع لباس‌ها حمایت کند یا به عنوان یک فاکتور محدود‌کننده برای استفاده از آن‌ها عمل کند.

زنانی که به دنبال یافتن لباس حمایتی مناسب در دوران بارداری هستند، ممکن است به ملاک‌های زیر توجه کنند:

  • هدف استفاده از محصول: بررسی اینکه محصول برای چه کاری استفاده می‌شود و در چه شرایطی مناسب است.
  • راحتی استفاده: بررسی اینکه چقدر پوشیدن محصول راحت است و آیا باعث تنش و ناراحتی برای فرد می‌شود یا خیر.
  • اندازه و فرم بدن: بررسی اینکه آیا محصول به اندازه و شکل بدن فرد می‌پوشد و آیا تناسب مناسبی را به فرد می‌دهد یا خیر.
  • قیمت و بودجه: بررسی قیمت محصول و تطابق آن با بودجه فرد و ارزشی که برای او دارد.
  • طرح و رنگبندی: بررسی الگوها، سبک‌ها و طرح‌های مختلف موجود در محصولات و انتخاب آن‌هایی که به سلیقه و ترجیحات فرد می‌پردازد.
  • کیفیت محصول: بررسی کیفیت ساخت و مواد استفاده شده در تولید محصول و اطمینان از دوام و عمر مفید آن.
  • مدت استفاده: بررسی مدت زمانی که فرد قصد دارد از محصول استفاده کند و انتخاب محصولی که بتواند به طور مطلوب در این بازه زمانی عمل کند.
  • دسترسی آسان: بررسی سهولت و آسانی تهیه محصول و امکان دسترسی به آن.

از طریق مراعات این ملاک‌ها، زنان می‌توانند بهترین لباس حمایتی برای خود را انتخاب کنند.

معایب شکم بند بارداری 


باندهای شکمی 

نکات منفی احتمالی باندهای شکمی عبارتند از:

  • ضعف در پشتیبانی. در حالی که مارک‌های مختلف از نظر طراحی متفاوت هستند، اکثر باندهای شکمی فقط در بهترین حالت فشرده سازی جزئی را ارائه می‌دهند و پشتیبانی واقعی یا حمایت کامل ندارند.
  • ممکن است جمع شود. برخی از باندهای شکمی با تریم های خاصی ارائه نمی‌شوند تا آن‌ها را در جای خود نگه دارند و احتمال جمع شدگی را کاهش دهند. حتی باندهای شکمی با این تریم ها ممکن است به هم متصل شوند یا موج دار شوند زیرا سفت و محکم نیستند و اتصال دهنده، نوار یا ولکرو ندارند تا موقعیت آن‌ها را تثبیت کند.
  • عدم تحقیق. در حال حاضر تحقیقات علمی کمی برای حمایت یا دلسرد کردن افراد از استفاده از باندهای شکمی در دوران بارداری انجام شده است.

کمربند شکمی 

معایب احتمالی کمربندهای شکمی عبارتند از:

  • برای استفاده طولانی مدت نامناسب هستند. زنان باید از پوشیدن لباس‌های تنگ تر مانند کمربند شکم در طولانی مدت خودداری کنند زیرا ممکن است باعث کاهش جریان خون در شکم و رشد کودک شود.
  • می‌تواند گران باشد. بسیاری از کمربندهای شکمی ممکن است گران باشند، به خصوص آنهایی که سفت تر هستند یا از ضخامت بیشتری برخوردار هستند. کمربندهای شکمی از آنجایی که نقش عملکردی دارند تا نقشی زیبایی، باید از کیفیت و استحکام مناسبی برخوردار باشند.

استفاده طولانی مدت از کمربند شکمی می‌تواند فواید پوشیدن آن را لغو کند. در مطالعه ای که در آن ۴۶ زن باردار یکی از دو مدل مختلف کمربند لگنی را به تن کرده بودند، هر دو کمربند درد لگن را کاهش می‌دهد اما فقط زمانی که خانم‌ها چند بار در هفته از آن‌ها استفاده می‌کنند.

نحوه پوشیدن لباس‌های حمایتی بارداری


زنان عموماً بر اساس دستورالعمل‌های محصول و احساسی که نسبت به آن دارند، تصمیم می‌گیرند که چگونه و در چه زمانی باید لباس حاملگی بپوشند.

با این حال، بهترین استفاده احتمالی از کمربند شکم یا قسمت بهترین حمایتی هر لباس، زیر شکم و بالای استخوان شرمگاهی و خط باسن است.

اگرچه شواهد علمی کمی برای تأیید این موضوع وجود دارد که زمان مناسبی است که زنان می‌توانند با اطمینان لباس زیر بارداری حمایتی را بپوشند، اما بهتر است در موارد زیر از پوشیدن این لباس‌ها خودداری شود:

  1. در محیط‌های گرم، مرطوب یا با دمای بالا: در این محیط‌ها، لباس زیر بارداری قدرت جذب و تنفس مناسبی نخواهد داشت و ممکن است باعث ایجاد عدم راحتی و تعریق زیاد شود.
  2. هنگام انجام کارها یا فعالیت‌هایی که نیاز به استفاده از انرژی زیاد دارند: در این حالت، لباس حاملگی حمایتی ممکن است محدودیت در حرکت و تنفس را به همراه داشته باشد و از انجام فعالیت‌های روزمره به خوبی جلوگیری کند.
  3. در مناطقی که جریان هوا محدود است: لباس زیر بارداری حمایتی معمولاً ضخیم‌تر و مناسب برای استفاده در آب و هوای سرد است. اما در مناطقی که جریان هوا محدود است، ممکن است باعث ایجاد عدم راحتی و عرق زیاد شود.
  4. در صورت بروز عوارض بارداری: هرگونه عوارض خاصی که بارداری را همراه دارد، ممکن است نیاز به مراقبت و توجه ویژه داشته باشد. لذا بهتر است در این موارد با پزشک خود مشورت کنید و از استفاده از لباس زیر بارداری حمایتی در صورت توصیه مستقیم او استفاده کنید.
  5. در صورتی که مادر ناراحت است: هرگونه عدم راحتی، درد یا ناراحتی بیش از حد در بارداری، نشانه‌ای از وضعیت نامطلوب می‌باشد. در این صورت، بهتر است که مادر مشکلات خود را با پزشک خود در میان بگذارد و در صورت لزوم، سبک و نوع لباس حاملگی رزنان عموماً براساس دستورالعمل‌های محصول و احساسی که درباره آن دارند، تصمیم می‌گیرند که چگونه و چه موقع لباس حاملگی را بپوشند.

اما برای استفاده بهینه از لباس‌های حاملگی، بهتر است توجه کنید که:

  • قسمت محکم‌تر لباس، معمولاً زیر شکم و بالای استخوان شرمگاهی و خط باسن قرار می‌گیرد. استفاده از کمربند شکم نیز می‌تواند مفید باشد.
  • اگرچه شواهد علمی محدودی برای تعیین زمان مناسب برای استفاده از لباس حاملگی حمایتی وجود دارد، اما بهتر است در موارد زیر از پوشیدن این لباس‌ها خودداری کنید:
    1. در محیط‌های گرم، مرطوب یا با دمای بالا، زیرا لباس حاملگی ممکن است باعث عدم راحتی و تعریق زیاد شود.
    2. هنگام انجام فعالیت‌هایی که نیاز به استفاده از انرژی زیاد دارند، زیرا لباس حاملگی ممکن است محدودیت در حرکت و تنفس را به همراه داشته باشد.
    3. در مناطقی با جریان هوای محدود، زیرا لباس حاملگی معمولاً ضخیم‌تر است و ممکن است باعث ایجاد عدم راحتی و تعریق زیاد شود.
    4. در صورت بروز عوارض بارداری خاصی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و بر اساس توصیه‌های او عمل کنید.
    5. در صورتی که مادر احساس عدم راحتی می‌کند، بهتر است نگرانی خود را با پزشک خود مطرح کند و در صورت لزوم، سبک و نوع لباس حاملگی را تغییر دهد.

ملاحظات دیگر 


مطالعات کافی در مورد تمامی مزایا و معایب لباس‌های حمایتی بارداری وجود ندارد. با این حال، یک نکته مهم که باید در نظر گرفته شود، این است که استفاده از هر نوع لباس حمایتی بارداری بیش از حد یا به صورت مداوم توصیه نمی‌شود.

بسیاری از مقامات بهداشتی توصیه می‌کنند که زنان باردار به خصوص در محیط‌های گرم و مرطوب، از پوشیدن لباس‌های تنگ بپرهیزند. زنان باردار به سرعت گرم می‌شوند و لباس‌های تنگ می‌توانند منجر به آسیب پوستی و ناراحتی شود. لباس‌های تنگ ممکن است عوارض زیر را ایجاد کنند:

  • محدود کردن جریان هوا
  • به دام انداختن گرما در بدن
  • دشوار کردن تنفس عمیق

یک مطالعه به عمل آمده که ۲۰ زن باردار را در برگیرنده خود قرار داد. این زنان برای مدت حدوداً ۵ ساعت در روز و به مدت ۳ هفته، یا کمربند حمایتی انعطاف‌پذیر نئوپرن یا کمربند سفت و محکم با کف پوشیدند. سپس به مدت ۱ هفته، کمربند دیگر را با شرایط مشابه پوشیدند. نتایج حاکی از زیر بود:

  • پوشیدن کمربند حمایتی سطح فعالیت عملکردی روزانه را افزایش می‌دهد.
  • هر دو نوع کمربند حمایتی منجر به کاهش دردها می‌شوند.
  • شرکت‌کنندگان کمربند انعطاف‌پذیر را راحت‌تر دیدند.

تحقیقات قدیمی مربوط به بزرگسالان غیرباردار نیز نشان می‌دهد که پوشیدن لباس‌های تنگ ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های خاص را افزایش دهد، و احتمالاً در زنان باردار این خطر بیشتر است. بیماری‌های ممکن شامل موارد زیر می‌شود:

  • یبوست
  • مشکلات کمر
  • مشکلات هضم غذا
  • مشکلات سیستم عصبی

به طور کلی، اگر لباس بر روی پوست فشار زیادی ایجاد می‌کند، باعث ناراحتی می‌شود یا در هنگام برداشتن تسکین نمی‌دهد، احتمالاً برای استفاده در زمان بارداری مناسب نیست.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز

You cannot copy content of this page

تلفن نوبت دهی کلینیک