انواع پروتز و اعضای مصنوعی برای بیماران قطع عضو و معلولین

  1. خانه
  2. اندام های مصنوعی
  3. انواع پروتز و اعضای مصنوعی برای بیماران قطع عضو و معلولین

اگر بعد از قطع عضو خود، به مرحله‌ای رسیده‌اید که اندام شما در حال بهبودی کامل است، ممکن است کم‌کم به فکر گزینه‌های مختلف برای استفاده از پروتز یا اندام مصنوعی باشید. فکر کردن در مورد اولین پروتز می‌تواند هم جذاب و هم دلهره‌اور باشد. استفاده از اندام مصنوعی، قدم مهمی در روند بازگشت به زندگی عادی پس از جراحی است. بسیار مهم است که شما  در مورد داشتن پروتز و انتخاب نوع آن، آگاهانه تصمیم بگیرید و بهترین گزینه را انتخاب کنید.

در مرکز جامع توانبخشی امید ما انواع مختلفی از پروتز‌های مدرن را ارائه می‌دهیم. این اندام‌های مصنوعی تا حدی کارایی بالا دارند و به نظر طبیعی می‌آیند که اگر شخص دیگری از آن‌ها استفاده کند شما هرگز متوجه نخواهید شد که اندام او ساختگی و مصنوعی است.

تکنولوژی پیشرفته و ساخت اندام مصنوعی با کیفیت بالا تنها بخشی از روند کار ما است. عادت کردن به به عضو جدیدی از بدن شما و کنار آمدن با آن، هم به لحاظ فیزیکی و هم به لحاظ روانی، یک چالش بزرگ است که پیروزی در آن نیازمند همراهی و تعامل موثر با پزشک متخصص شما است. متخصصین باتجربه‌ی ما در تمامی مراحل این روند همراه شما هستند: از انتخاب پروتز مناسب با نیازهای شما گرفته تا انجام اندازه‌گیری‌های لازم، ساخت اندام مصنوعی، اندازه کردن پروتز، کمک به شما برای استفاده کردن از پروتز و راهنمایی کردن شما برای گذراندن چالش‌هایی مانند به کارگیری پروتز در ورزش و فعالیت‌های دیگر.

شما نباید بعد از قطع عضو خود، به خاطر ناتوانی و یا ظاهر جدید خود نا امید شوید. متخصصین ما تمام سعی خود را می‌کنند که با ارائه‌ی بهترین عضو مصنوعی، شما را به زندگی جدید خود بازگردانند. شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا تعیین وقت قبلی جهت ویزیت، از طریق شماره‌ ۰۹۰۲۵۸۰۴۴۱۳ با همکاران ما تماس بگیرید تا با متخصصین ما مشورت کنید و نیازها و خواسته‌های خود را با آنها مطرح نمایید.

پروتز یا اندام مصنوعی چیست؟


 پروتز (یا اندام مصنوعی، عضو مصنوعی یا اندام ساختگی) یک اندام جایگزین است که به جای اندام ازدست‌رفته‌ی قبلی استفاده می‌شود. اندام‌ها ممکن است بر اثر نقص مادرزادی (از بدو تولد)، تصادف، بیماری و یا حوادث جنگ از دست بروند.

انواع پروتز


  • نوعی از پروتز که با نام پروتز کاسموس شناخته می‌شود، صرفا با هدف زیبایی ساخته می‌شود و هیچ کارایی عملی ندارد. دست و انگشت‌های مصنوعی، گوش و پروتز‌های سینه مثال‌هایی از این دست هستند.
  • سایر پروتزها کاملا کاربردی و عملکردی هستند و تاثیری بر زیبایی ندارند و یا تاثیر بسیار کمی دارند. پای مصنوعی و دست مصنوعی مثالهایی از این دست هستند که البته چیزی بسیار بیشتر از فقط چند سیم و میله‌ی فلزی هستند و کارایی عملی دارند.

پروتز چگونه کار می‌کند؟


پروتز‌ها از چندین قسمت مختلف تشکیل شده‌اند: بدنه اصلی پروتز، سوکت پروتز (قسمتی که بین پروتز و اندام طبیعی قرار می‌گیرد)، مکانیزم اتصال پروتز به بدن و سیستم کنترل پروتز.

پروتز و اندام مصنوعی برای چه کسانی مناسب است؟


ساخت اندام مصنوعی می‌تواند گزینه‌ای برای جایگزینی هر یک از اندام‌های از‌دسته‌رفته‌ی بدن باشد. در اغلب موارد، بعد از انجام جراحی اول برای درمان عضو آسیب‌دیده، دیگر نیازی به انجام جراحی دوم نیست و بعد از این که زخم‌های جراحی بهبود یافتند، می‌توان پروتز را برای بدن بیمار تهیه کرد و آن را به اندام طبیعی متصل نمود.

برای بیمارانی که با متدهای معمول اتصال پروتز به بدن مشکل دارند (مانند چسب، سوکت یا باند و تسمه)، راه جایگزینی وجود دارد و آن این است که اندام مصنوعی به استخوان‌های بیمار متصل شود و در آن پیچ شود.

ما در مرکز جامع توانبخشی امید، طیف وسیعی از خدمات بازسازی و تولید اندام‌های مصنوعی را ارائه می‌دهیم و هدف ما این است که تا جای ممکن برای بیماران بیشتری، امکان استفاده از اندام‌های مصنوعی را فراهم کنیم.

چه آمادگی‌هایی برای داشتن پروتز لازم است؟ برای شروع چه باید بکنیم؟ 


کارهایی زیادی هست که لازم است انجام دهید تا بتوانید آماده‌ی استفاده از پروتز شوید. اولین اقدامات لازم که در اولویت هستند به قرار زیر می‌باشند:

  • با احساسات و افکاری که دارید کنار بیایید و وضعیت روحی خود را به خوبی دریابید و تصمیم بگیرید که قصد دارید زندگی خود را چگونه از اول بسازید. فراموش نکنید که هریک از افراد واکنش‌های متفاوتی نسبت به از دست دادن اعضای بدن خود نشان می‌دهند.
  • ورزش کنید و به اندازه کافی تمرین کنید تا بدن شما عضلات لازم برای برای حفظ تعادل و حرکت کردن را داشته باشد.
  • اعضای فعلی بدن خود را آماده کنید که تا ظاهر و فرم دلخواه شما را داشته باشند (اعضای مصنوعی متناسب با اعضای فعلی بدن شما ساخته می‌شوند)
  • سعی کنید نحوه‌ی قرارگیری بدن در حالات مختلف را تمرین کنید و بیاموزید. عضلات بدن خود را تقویت کنید تا حجم عضلات کاهش پیدا نکند و انقباضات عضلانی برای انجام حرکات مختلف بیش از حد نباشد.

چگونه برای هر بیمار مناسب‌ترین پروتز ساخته می‌شود؟


بعد از آن که زخم‌های شما به طور کامل ترمیم شدند، می‌توانید به یک متخصص برای مشاوره در مورد ساخت اندام مصنوعی مراجعه کنید. متخصصین با تجربه‌ی ما برای انتخاب مناسب‌ترین نوع پروتز برای شما، ابتدا بدن شما را با دستگاه‌های اسکن سه‌بعدی و به وسیله نرم افزارهای تحلیلی و آنالیزی مختلف، ارزیابی می‌کنند تا با بررسی و داشتن اطلاعات دقیق از اندام‌های شما بتوانند اندام مصنوعی را به طور دقیق مشابه با عضو متناظر آن در بدن شما بسازند. سپس این اندازه‌های به دست آمده به دستگاه مخصوصی داده می‌شود تا عضو مصنوعی را دقیقا به شکل مورد نظر تراش دهد و فرم‌دهی کند.

مرکز جامع توانبخشی امید با استفاده از اسکن سه‌بعدی اعضای مختلف بدن، عضو قرینه را تجزیه و تحلیل کرده و با بهره‌گیری از دستگاه‌های مدرن از روی عضو قرینه، پروتزی کاملا مشابه می‌سازد.

پروتز و اندام‌های مصنوعی چگونه به بدن متصل می‌شوند؟


پروتز‌ها به چند طریق مختلف به بدن متصل می‌شوند. انتخاب روش اتصال پروتز به شرایط و خواسته‌های شما بستگی دارد. این روش‌ها عبارتند از:

  1. چسب – برای پروتز‌های کوچک مانند پروتز بینی، گوش و چشم از چسب استفاده می‌شود.
  2. عینک – برای قسمت‌هایی از صورت مانند چشم و بینی
  3. سوکت و تسمه‌های اتصال – برای پروتز‌های دست و پا
  4. ایمپلنت – قابل استفاده برای تمامی انواع پروتزها

اگر اندازه‌ی پروتز درست نباشد چه می‌شود؟


برای آن که اندازه‌ی پروتز درست باشد و به خوبی با اندام طبیعی شما فیت شود و در آن جای بگیرد یا با آن هماهنگ شود، لازم است که چندین جلسه ویزیت با پزشک متخصص داشته باشید تا پزشک بتواند وسیله‌ای طراحی کند که دقیقا مطابق با شرایط و نیازهای شما باشد. جلسات پیگیری بعد از ساخت پروتز نیز به اندازه‌ی جلسات ابتدایی مهم هستند. لازم است که برای تنظیمات بیشتر پروتز با اندام طبیعی خود چند جلسه مراجعه به متخصص داشته باشید و روند بهبودی اندام‌های طبیعی شما و فرم گرفتن آن نیز زیر نظر متخصص باشد.

اندام‌های مصنوعی چقدر ماندگاری دارند؟


بسته به سن، سطح فعالیت و میزان رشدی که در بدن بیمار وجود دارد، ممکن است پروتز‌ها بین چند ماه تا چند سال ماندگاری داشته باشند. در مراحل اولیه پس از قطع عضو و از دست دادن عضو طبیعی، تغییرات زیادی در قسمت‌های باقی مانده از عضو ایجاد می‌شود و ممکن است قسمت‌های باقی مانده کم‌کم تحلیل بروند. از این رو ممکن است لازم باشد که سوکت پروتز ( محل اتصال پروتز به اندام طبیعی) عوض شود و یا تنظیمات آن تغییر داده شود و یا حتی لازم باشد از شیوه‌ی اتصال دیگری استفاده شود.

افزایش فعالیت بدنی بیمار و اشتیاق او به انجام کار‌ها و فعالیت‌های بیشتر ممکن است باعث لزوم تغییر در پروتز یا در قسمت‌هایی از پروتز شود. زمانی که شما کاملا به پروتز خود احساس راحتی کردید، از این مرحله به بعد دیگر پروتز شما به تغییرات کم نیاز خواهد داشت و نگهداری از آن نیز آسانتر خواهد بود و به طور متوسط تا سه سال ماندگاری خواهد داشت. پروتز یا عضو مصنوعی شما باید به صورت مرتب توسط متخصص چک شود تا از بروز مشکلات جدی پیشگیری شود.

هزینه‌ی ساخت عضو مصنوعی چقدر است و چگونه آن را پرداخت کنم؟


قیمت پروتز‌ها بسیار متفاوت است و بستگی به نوع قطع عضو شما، درجه‌ی قطع عضو و نوع پروتز مورد نظر شما دارد. به طور معمول بخشی از هزینه‌های ساخت پروتز توسط شرکت بیمه پوشش داده می‌شود. در برخی موارد نیز ممکن است شرکت بیمه کل هزینه‌های ساخت پروتز را پوشش دهد.

لازم است از قبل با شرکت بیمه هماهنگی‌های لازم را انجام دهید و مطلع شوید که هزینه‌ی ساخت چه نوع پروتز‌هایی و همچنین کدام خدمات درمانی مرتبط با این موضوع توسط بیمه پرداخت می‌شود و مطمئن شوید که هزینه‌های شما توسط بیمه پوشش داده می‌شود. شما باید از تمامی قوانین و شرایط پرداخت هزینه‌های ساخت اندام مصنوعی آگاه شوید و این موضوع را در نظر داشته باشید که علاوه بر هزینه‌ی ساخت خود پروتز، هزینه‌های مراجعه به پزشک متخصص و جلسات پیگیری برای اندازه‌کردن پروتز نیز جزئی از پروسه‌ی درمان و هزینه‌های مربوطه هستند. متخصص شما باید تا زمانی که شما کاملا با عضو ساختگی جدید خود احساس راحتی می‌کنید با شما در تعامل باشد و وضعیت شما را ارزیابی کند.

گوش

انگشت

پا

سینه

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

You cannot copy content of this page

مشاوره رایگان تلفن نوبت دهی کلینیک