انواع کمربند طبی برای کمر درد

  1. خانه
  2. /
  3. بریس
  4. /
  5. انواع کمربند طبی برای کمر درد

معمولا پزشک پس از آسیب دیدگی یا جراحی بسته ستون فقرات برای شما کمربند طبی (کمربند طبی) تجویز می‌کنید. کمربند طبی سه هدف را دنبال می‌کند:

  • ستون فقرات شما را در طول بهبودی بی حرکت نگه می‌دارد.
  • نواحی آسیب دیده را ثابت نگه می‌دارد.
  • با محدود کردن دامنه حرکت درد را کنترل می‌کند.

 

سندرم جراحی ناموفق کمر (FBSS) به کمر درد مزمن و یا درد گردن، با درد اندام‌های تحتانی (یا بدون آن) اشاره دارد .کمر درد پس از جراحی کمر در صورتی رخ می‌دهد که عمل جراحی ستون فقرات به نتیجه‌ی مطلوبی دست نیابد.

کمربند های طبی که ارتوتیک نیز نامیده می‌شوند از مواد مختلفی مثل نایلون، کتان پلاستیکی، ابر لاستیکی و پلاستیک قالب دار ساخته می‌شوند. متخصص ارتوپدی فنی در زمینه ساخت کمربند طبی قالب دار سفارشی، انطباق آن‌ها و نحو و طریق بستن آن‌ها تخصص دارد.

کمربند طبی ها را می‌توان در هر قسمتی از ستون فقرات (برای گردن درد، قسه سینه، کمر،  استخوان خاجی) استفاده کرد و نام  گذاری آن‌ها بر طبق  ناحیه‌ای از ستون فقرات که  مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌باشد. رایجترن کمر بند های طبی عبارتند از:

  • بریس گردن
  • بریس گردن-قفسه سینه
  • بریس قفسه سینه- استخوان خاجی کمری
  • بریس خاجی کمری

در مورد مدت زمان و نحوه استفاده از کمربند طبی، مخصوصا در حین خوابیدن، دوش گرفتن و در طول انجام فعالیت‌های مشخص قبل از تقبل قیمت کمربند طبی باید از توصیه‌های پزشک پیروی کنید.

کمربند طبی های ستون فقرات انواع مختلفی دارند که برای بیماری‌های مختلف کمر از قبیل اسکولیوز (انحراف ستون فقرات)، قوز کمر، شکستگی‌های فشاری ستون مهره‌ها و بهبودی پس از جراحی و یا مواردی که با ورزش کمر درد بهبود نمی بابند ، مورد استفاده قرار می‌گیرد. حرکت ستون فقرات کمر باعث به تاخیر افتادن فرآیند بهبودی در شکستگی‌ها یا همجوشی پس از عمل می‌شود. محدود کردن دامنه حرکتی ستون فقرات باعث تسریع فرآیند بهبودی در هر دو وضعیت می‌شود و همچنین درد و ناراحتی کمر بیمار را کاهش می‌دهد.

کمردرد شکل‌های مختلفی دارد، از درد حاد که ناگهانی شروع می‌شود و در عرض شش هفته یا کمتر بهبود پیدا می‌کند گرفته تا کمردرد مزمن که برای مدتی بیش از سه ماه ادامه دارد.

اغلب شکل‌های کمر درد ناشی از آسیب دیدگی های ساده از قبیل پیچ خوردگی است و درد ناشی از آن‌ها با گذشت زمان کاهش پیدا می‌کند. با این حال، درمان کمردرد مزن دشوارتر است و ناشی از یک بیماری شدیدتر می‌باشد. گاهی اوقات کمردرد مزمن به روش درمانی پیچیده‌تری برای محافظت از کمر مثل بستن کمربند طبی نیاز دارد. دو نوع کمربند طبی وجود دارد. یکی از انواع کمربند طبی با اصلاح انحنای ستون فقرات به اصلاح بدشکلی کمک می‌کند. نوع دیگر کمربند باعث محافظت از عضلات و استخوان‌های ستون فقرات می‌شود تا به بهبودی  آن‌ها کمک کند و یا آسیب دیدگی را کاهش می‌دهند.

در کلینیک ارتوپدی فنی امید، با استفاده از بروزترین امکانات، انواع کمربندهای طبی مطابق با نیاز و شرایط بیماران تهیه می شود. این کلینیک با استفاده از آزمایشگاه ارزیابی بیومکانیکال خود شامل اسکن کف پا و اسکن سه بعدی ستون فقرات، ابتدا بیماران را مورد ارزیابی بیومکانیکال قرار داده و سپس اقدام به ساخت کمر بند طبی می نماید، همچنین کارشناسان این کلینیک توصیه هایی را در مورد نحو استفاده و طریقه صحیح بستن بریس به بیماران آموزش می دهند.

Should_You_Be_Wearing_A_Back_Brace (2)

انواع

عموما برای محدود کردن دامنه حرکتی دو نوع کمربند طبی مورد استفاده قرار می‌گیرد:

۱.کمربندهای طبی سفت

کمربندهای طبی سفت از قبیل بریس بوستن یا ارتز ستون فقرات خاجی، کمربندهای پلاستیکی هستند که مطابق با طرح بدن می‌باشند. در صورتی که کمربند طبی به خوبی بسته شود، تقریبا ۵۰ درصد از دامنه حرکتی ستون فقرات را محدود می‌کند. شکستگی‌ها اغلب با کمربندهای طبی سفت درمان می‌شود و همچنین  پس از جراحی همجوشی از این کمربندها برای تسریع در بهبودی استفاده می‌شود. کمر بند های طبی سفت، سنگین وداغ هستند و عموما بیماران با آن‌ها احساس راحتی نمی‌کنند.این کمربندها وقتی که بیمار سرپا است باید مورد استفاده قرار گیرد، اما وقتی بیمار دراز کشیده باشد، باید جدا شوند.

۲.کمربند های طبی کشسان (کرست های کمری)

در درمان کمر درد پس از جراحی کمر مورد استفاده قرار میگیرد. گاهی اوقات برای محدود کردن دامنه حرکتی ستون فقرات پس از عمل جراحی توصیه می‌شود. این نوع کمربند طبی به بیمار اجازه نمی‌دهد تا به جلو خم شود و در نتیجه در طی شکل گیری همجوشی، دامنه حرکتی کمر محدود می‌شود. استخوان وقتی دامنه حرکتی کم باشد بهتر رشد پیدا می‌کنند، مخصوصا در مواردی که عصا یا ابزارهای شبیه به آن مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، کمربند طبی کشسان در بدست آمدن یک همجوشی محکم موثر است.

این نوع کمربند طبی اساسا با محدود کردن دامنه حرکتی عمل می کنند و به عنوان یک یادآوری کننده برای نحوه صحیح نشستن  و ایستادن در حین بلند کردن اشیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. وقتی فرد کمربند طبی کشسان می‌بندد، باید برای بلند کردن اشیا کمر خود را صاف بگیرد (به جلو خم نکند)، و برای بلند کردن اشیا از عضلات بزرگ پا استفاده کند.

کاربردها

  • کمربندهای طبی مخصوص اسکولیوز

اسکولیوز، انحنای ستون فقرات است که باعث می‌شود استخوان کمر به شکل غیر طبیعی C ( در این بیماری ستون فقرات در یک راستا نمی باشد و انحراف جانبی دارد) در بیاید، و یکی از علت‌های شایع کمردرد می‌باشد. این بیماری می‌تواند دلیلی ژنتیکی داشته باشد و اغلب در بین نوجوانان و بیشتر در میان دختران به وجود می‌آید.

بستن کمربند طبی به خودی خود باعث هم ترازی ستون فقرات می‌شود یا در کنار جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. میله‌های سفت کمربند طبی باعث اعمال فشار خارجی می‌شود، تا انحنای ستون فقرات را برطرف ‌کند و هم ترازی آن را اصلاح نماید. برای اصلاح اسکولیوز، کمربند طبی عموما در تمامی اوقات حتی در طول خواب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • کمربندهای طبی  پس از آسیب دیدگی یا جراحی

نوع دیگر کمربند طبی عموما پس از جراحی یا پس از شکستگی‌های فشاری ستون مهره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع کمربند طبی از جنس پلاستیک است و با بست های قلاب دار به شکم و کمر متصل می‌شود. این کمربند تنها در هنگام بیدار بودن بیمار باید مورد استفاده قرار گیرد. هدف از بستن این نوع کمربند طبی محدود کردن دامنه حرکتی ستون فقرات کمری، مخصوصا پس از جراحی همجوشی کمر است.

پس از هر گونه جراحی دیسک کمر، کمربند طبی بسته به نوع جراحی و مدت زمانی که همجوشی بدست می‌آید، بین سه تا شش ماه بسته می‌شود. بستن این نوع کمربند به حفظ هم ترازی ستون فقرات در هنگام فرونشستن فضای دیسک کمک می‌کند. این کار خطر بیرون زدگی دیسک دیگر را کاهش می‌دهد و به شما کمک می‌کند که به خاطر بسپارید از خم شدن، بلند کردن و پیچ خوردن خودداری کنید.

بسیاری از پزشکان ابتدا با استفاده از سی تی اسکن یا تصویربرداری با اشعه ایکس پیشرفت بهبودی را ارزیابی می‌کنند و سپس در مورد ادامه استفاده بیمار از بریس یا استفاده نکردن از آن تصمیم می گیرند. زمانی که بیمار با توجه به تجویز پزشک دیگر نیازی به استفاده از کمر بند طبی نداشته باشد، باید بتدریج و ظرف مدت چند هفته تا چند ماه اینکار صورت بگیرد.

  • کمربندهای طبی غیرتجویزی

پزشکان کمربندهای طبی که بدون تجویز فیزیوتراپ یا پزشک قابل تهیه هستند، را کمر بندهای بازاری می نامند. این مدل‌ها برای بهبودی پس از انجام جراحی‌های ستون فقرات موثر نیستند، اما برای افرادی که ورزش وزنه برداری انجام می‌دهند، گاری‌های سنگین را هل می‌دهند یا فعالیت‌های حرکتی مکرر زیادی را باید انجام دهند، مفید است. این کمربندهای طبی محافظت خارجی را عرضه می‌کنند که مانع از پیچ خوردگی یا خم شدن بیش از حد می‌شود. این کمربندهای طبی مخصوصا برای ورزشکارانی مفید است که ورزش وزنه برداری را دنبال می‌کنند، این افراد اغلب بیش از حد تمرین کرده و عضلات خود را می‌کشد، که ممکن است رباط‌های خود را رگ به رگ ‌کنند. این کمربندهای طبی با محدود کردن دامنه حرکتی  باعث کاهش احتمال بروز این مشکلات می‌شود.

کمربندهای طبی اشکال مختلفی دارند و هر کدام نیازهای مشخصی را برآورده می‌سازند. با این حال، در صورتی که احساس کمر درد می‌کنید، به پزشک مراجعه کنید، درمان شخصی کمردرد با کمربندهای طبی بازاری باعث تشدید آسیب دیدگی یا ایجاد یک بیماری وخیم‌تر می‌شود.

مزایا و فواید

کمربند طبی برای کسانی که نمی‌توانند تا زمان التیام کمردرد خود تمامی فعالیت‌های خود را متوقف کنند، بسیار موثر است. این ابزار ساده به شما این امکان را می‌دهد تا به کار خود ادامه دهید، خواه کار شما  ایستادن برای مدت طولانی، بلند کردن اشیای سنگین (البته باید بسیار با دقت عمل کنید) باشد یا رانندگی یا حتی نشستن پشت میز برای مدت ۸ ساعت در روز. خرید کمربند طبی که برای شما مناسب باشد، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در ادامه مزایا و فواید هر کدام از کمربندهای طبی ذکر شده است:

1

  • کمربند طبی ستون فقرات: ارتزها یا کمربند های طبی ستون فقرات برای کمردرد، تنگی نخاعی در ناحیه کمری، بی حرکت کردن بدن پس از عمل، کشیدگی، در رفتگی های کمر و بیرون زدگی دیسک کمر تجویز می‌شوند. متخصصین ارتوپدی فنی ما عملکردها و ویژگی‌های هر کدام از انواع کمربند های طبی و مشکل شما را در نظر گرفته و کمربند طبی مناسبی را برایتان تهیه خواهند کرد. ما کمربند طبیی را به شما ارائه می‌کنیم که بیشترین کارایی را برای شما دارد.

2

  • کمربند طبی TLSO و LSO: این ارتزهای سینه‌ای کمری در صورتی که از شکستگی در ناحیه سینه‌ و کمر، تنگی کانال نخاعی و آسیب شناسی های تخریبی رنج می‌برید یا می‌خواهید پس ازعمل بدن خود را بی حرکت نگه دارید، برای شما تجویز می‌شوند. عموما ارتزهای TLSO برای بهبود بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

3

  • ارتز جوت: این کمربند طبی ها برای شکستگی‌های فشاری کمری و سینه‌ای، بی حرکت سازی پس از عمل و پوکی استخوان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

4

  • کمربند های طبی کشسان: این نوع از کمربند طبیزمانی تجویز می‌شود که بیمار مبتلا به  کمردرد مزمن، پوکی استخوان یا اختلال عملکرد ساکروایلیاک باشد. در این مرکز، برای برطرف سازی این مشکلات  از کرست های ستون فقرات استفاده می‌شود. متخصصین ارتز این مرکز درد و ناراحتی شما را اولین اولویت قرار می‌دهند و بهترین گزینه را برای شما انتخاب می‌کنند.

کمربند های طبی یکی از راهکارهای درمان کمر درد به شمار می روند، اما باید توجه داشت برای اثر بخش بودن این کمربند ها اولا باید آنها را طبق تجویز پزشک نهیه کرد، ثانیا مدت زمان استفاده از آنها برای بیمار باید از سوی پزشک تعیین شود. بهترین انواع کمربند طبی، کمر بندهایی است که برای خود فرد و با توجه به نیازهای درمانی وی ساخته شده باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
تلفن نوبت دهی کلینیک