ساخت پروتز گوش مصنوعی، مراحل و هزینه

هر گوش مصنوعی با طراحی منحصر به فرد و مخصوص هر بیمار ساخته می‌شود تا توازن زیبایی‌شناختی و تقارن صورت را به آن برگرداند و محل قرارگیری عینک و وسایل شنوایی باشد. پروتز در صورت وجود داشتن کانال گوش، شنوایی را به واسطه هدایت صدا به سمت سوراخ گوش بهبود می‌بخشد.

 

استفاده از پروتز گوش (گوش مصنوعی) به دلایل زیر ضرورت می‌یابد:

  • عارضه‌های مادرزادی گوش مانند میکروتیا (بدشکلی مادرزادی گوش)
  • جراحی برداشتن تومور یا سرطان
  • ضربه وارد شدن و صدمه دیدن گوش مانند تصادف خودرو، آتش‌سوزی یا سوانح دیگر

برای هر بیمار به طور جداگانه پروتز گوش مصنوعی طراحی می‌شود؛ تمامی مراحل این فرایند از تعیین شیوه نگهداری پروتز گوش تا ساخت آن با در نظر گرفتن نیازهای بیمار پیش برده می‌شود. متخصصین ارتوپدی فنی نهایت تلاش خود را به کار می‌برند تا بافت، رنگ و شفافیت پروتز ظاهری طبیعی داشته باشد. پروتز گوش مصنوعی راحت، بادوام و ایمن است، به علاوه ظاهر طبیعی نیز دارد.

پروتز  سیلیکونی


پروتز گوش

اگر بیمار تمایل داشته باشد تا سیمای خود را با گوش سیلیکونی بهبود بخشد، متخصص ارتوپدی فنی مجرب به دقت پروتز گوش مصنوعی را با استفاده از قالب گرفته شده از گوش سالم می‌سازد تا هر دو گوش از نظر شکل، رنگ پوست و اندازه شبیه یکدیگر باشند.

جراح چند ایمپلنت تیتانیومی را در استخوان اطراف گوش قرار می‌دهد، سپس گوش سیلیکونی را با گیره به این ایمپلنت‌ها متصل می‌سازد. این پروتزها معمولاً بسته به محیط، نگهداری، میزان فعالیت و عامل‌های دیگر یک تا سه سال دوام می‌آورند.

در کلینیک ارتوپدی فنی امید، پروتز گوش مصنوعی، با بهترین روش ها توسط کارشناسان با تجربه برای بیماران تهیه می شود. هدف کلینیک ساخت پروتزگوشی است که تا حد امکان ظاهری طبیعی داشته باشد و نگهداری از آن برای فرد، راحت و آسان باشد.البته مراقبت بیمار از پروتز نقش بسیار زیادی برای ددستیابی به بهترین نتایج را دارد

شماره های تماس : ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰  – ۰۲۱۸۸۸۰۱۹۹۹

مراحل ساخت


ساخت پروتز گوش

پروتز گوش جایگزین غیرجراحی در روش جراحی بدشکلی گوش محسوب می‌شود. گوش مصنوعی به صورت کاملاً سفارشی توسط متخصص ارتوپدی فنی متناسب با گوش طبیعی تهیه می‌شود. گوش مصنوعی معمولاً از جنس سیلیکون مطابق قالب گرفته شده از گوش سالم ساخته می‌شود و با دست به گونه‌ای رنگ‌آمیزی می‌شود که با رنگدانه های پوست بیمار سازگاری داشته  باشد. اگر هر دو گوش بیمار دچار بدشکلی باشد، قالب از گوش بیمار دیگری گرفته می‌شود. پروتز را می‌توان با چسب‌های مخصوص روی پوست چسباند یا با آهن‌ربا و گیره طی عمل جراحی درون جمجمه قرار داد.

دو نوع پروتز سیلیکونی ساخته می‌شود: یک نوع پروتزی است که روی پوست می‌چسبد و نوع دیگر پروتز یک‌پارچه شونده با استخوان است که دو یا سه ایمپلنت تیتانیومی به عنوان ابزار تثبیتی طی عمل جراحی درون استخوان اطراف گوش قرار داده می‌شود تا بتوان گوش مصنوعی را با گیره کار گذاشت. هر دو نوع پروتز قابل برداشتن هستند و بیمار باید گوش مصنوعی را قبل از خواب یا شرکت در فعالیت‌های ورزشی درآورد؛ به علاوه شخصی که از پروتز استفاده می کند باید هر روز پروتز گوش را خارج کند و به خوبی پروتز و بافت زیر آن را تمیز کرد.

اتصال پروتز گوش مصنوعی به دو روش صورت می گیرد، که عبارتند از:

  • آهنربا: گوش مصنوعی را می‌توان با آهن ربا و طی دو عمل جراحی برای گذاشتن آهن رباها متصل کرد. کل فرایند عمل معمولاً کمتر از یک سال کامل می‌شود.
  • چسب: پروتز گوش مصنوعی را با چسب نیز می‌توان متصل کرد. البته استفاده از چسب برای کودکان که دارای فعالیت زیادی هستند و افرادی که دارای تعریق زیاد هستند، توصیه نمی‌شود. با این حال قدرت چسبندگی چسب‌های رایج کنونی بسیار بالا است و مشکلی برای بسیاری از بچه‌هایی که هر روز با گوش مصنوعی چسبیده شده مدرسه می‌روند و ورزش می‌کنند به وجود نمی‌آید.

اتصال


ear

دریافت گوش مصنوعی یا مناسب و اندازه بودن آن غالباً همزمان با ایمپلنت گوش با هدایت استخوانی انجام می‌شود و گوش را بسته به برنامه‌ریزی می‌توان ظرف یک تا دو هفته کار گذاشت. گاهی اوقات گوش مصنوعی به زمان بیشتری احتیاج دارد؛ در این صورت متخصص آناپلاستولوژی هنگام درخواست ساخت گوش زمان طول کشیدن فرایند را به بیمار اطلاع می‌دهد. زمان جراحی با توجه به صلاحدید پزشک تعیین می‌شود که معمولاً در سنین دبستان یا ۵ سالگی انجام می‌شود. ایمپلنت‌ها باید حداقل سه ماه در محل مورد نظر باقی بمانند، در غیر این صورت مشمول ضمانت نامه شرکت سازنده نخواهد بود. به محض آن که ایمپلنت‌ها با ساختار پیرامون (در مدت ۳ ماه یا بیشتر) یک‌پارچه شدند، تکیه‌گاه و محل اتصال باید کار گذاشته شود. گوش مصنوعی در حدود یک ماه بعد ساخته می‌شود.

مزایا


برخی از مزایای پروتز گوش مصنوعی عبارتند از:

  • متخصص ارتوپدی فنی توانایی ساخت گوشی با ظاهری کاملاً واقعی را دارد.
  • در صورت بهره‌گیری از روش چسباندن پروتز گوش، انجام هیچ‌گونه جراحی ضرورت ندارد.
  • کار گذاشتن آهن‌رباها یا گیره‌ها تنها به یک عمل جراحی کوچک نیاز دارد.

پروتز گوش‌ سیلیکونی کاملاً طبیعی به نظر می‌رسند و با استفاده از آن‌ها می‌توان به روشی غیرجراحی بدشکلی مادرزادی یا ناشی از سانحه را بدون جراحی درمان کرد. گوش‌های مصنوعی سیلیکونی به ویژه برای بزرگسالانی مفید هستند که بازسازی با غضروف دنده یا مدپور برایشان مناسب نیست.

اگرچه گوش‌های سیلیکونی به شیوه‌ای سفارشی ساخته می‌شوند تا ظاهری طبیعی داشته باشند، چون در آن‌ها بر خلاف بازسازی با غضروف دنده یا مدپور، از پوست یا غضروف خود بیمار استفاده نمی‌شود، بنابراین به اندازه آن ترمیم‌های زیست شناختی طبیعی نخواهند بود. به علاوه خط اتصال بین گوش و پوست را به دشواری می‌توان پنهان کرد.

معایب


بعضی از مزایای پروتز گوش مصنوعی عبارتند از:

  • بین پوست طبیعی و پروتز تفاوت آشکاری به چشم می‌خورد.
  • رنگ پوست گوش مصنوعی و طبیعی یکسان نخواهد بود، چون پروتز نمی‌تواند خود را با تغییرهای طبیعی رنگ پوست مانند تغییر رنگی که از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می‌شود، سازگار کند.
  • پروتز گوش مصنوعی به دلیل فرسودگی هر چند سال یک بار باید عوض شود.
  • پروتز را باید هر روز درآورد، تمیز کرد و دوباره سر جای خود قرار داد؛ این کار جدای از دشواری آن به بیمار یادآوری می‌کند که این پروتز بخشی از بدنش نیست.
  • پروتز فاقد آن حسی است که گوش ترمیم و بازسازی شده دارد.

نگهداری


گوش در هر دو روش استفاده از چسب و آهن ربا به حداقل نگهداری نیاز دارد، اما بیمار باید بتواند و به یاد داشته باشد که پروتز گوش مصنوعی را به طور منظم تمیز کند تا دوام مواد بیشتر شود. توصیه ی اکید می‌شود که بیمار دستورهای مربوط به پاک کردن منظم را که در مطب، در زمان دریافت و اندازه کردن، آموزش می‌بیند به دقت دنبال کند. بیمار باید هر شب گوش را خارج و آن را تمیز کند؛ در صورت استفاده از روش چسباندن شدن گوش، پاک کردن تمام چسب و تمیز کردن گوش هر شب اهمیت بسیار دارد؛ چون تنها در این صورت است که پوست روی قسمت طبیعی گوش از بهداشت خوبی برخوردار خواهد گشت و پوست می‌تواند، بهتر نفس بکشد. به علاوه تمیز کردن مرتب عمر گوش را نیز طولانی و کیفیت/ ظاهر آن را بهتر می‌کند. بیمار گاهی آن‌قدر در پاک کردن گوش زیاده‌روی می‌کند که پوست تحریک و دچار حساسیت می‌شود. در صورت بروز حساسیت پوستی باید به متخصص پوست مراجعه شود تا وی راهنمایی لازم را در خصوص انتخاب پاک کننده/ مرطوب کننده مناسب ارائه دهد.

هزینه و قیمت


هزینه گوش مصنوعی بسته به مواد به کار برده شده متغیر است. شما در اولین مراجعه به کلینیک ارتوپدی فنی می توانید در مورد هزینه و قیمت پروتز گوش مطلع شوید.

پروتز گوش مصنوعی اگر چه شنوایی را به بیماران ناشنوا برنمی گرداند، اما به لحاظ زیبایی کمک بسیاری به آنها می نماید.

مقالات مرتبط

12 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
تلفن نوبت دهی کلینیک