انواع پروتز پنجه پا چه ویژگی ها و مزایایی دارند؟

  1. خانه
  2. پا
  3. انواع پروتز پنجه پا چه ویژگی ها و مزایایی دارند؟

پروتزهای جزئی پا به منظور کمک به راه رفتن کارآمد و پایدار، برای بازسازی بیومکانیک طبیعی پا و انتقال صحیح انرژی طراحی شده‌اند. پروتز جزئی پا باید دارای وزن کم و بادوام باشد و معمولاً به صورت سفارشی مطابق با قالب‌های گرفته شده از اندام ساخته می‌شود. پروتزهای جزئی پا در چندین سطح مختلف به منظور درمان و جبران سطوح مختلف قطع عضو، تولید می‌شوند. پروتزهای جزئی پا برای جبران قطع عضو در سطوح مختلف از یک یا چند انگشت گرفته تا نواحی بالاتر طراحی شده‌اند.

هنگام انتخاب پروتز های مناسب باید متغیرها و ملاحظات مختلفی را در نظر گرفت. هدف مرکز ارتوپدی فنی امید کار کردن با بیماران به منظور درک نیازهای آنان و توصیه یک پروتز جزئی پا با عملکرد و مزایای مناسب برای آنها است.

در مرکز ارتوپدی فنی امید انواع ارتز و پروتز براساس شرایط خاص هر فرد طراحی، قالبگیری و ساخته میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره ۰۹۰۲۵۸۰۴۴۱۳ تماس حاصل نمایید.

پروتز جزئی پا برای قطع عضو از ناحیه انگشتان


ممکن است قطع عضو به معنای از دست دادن قسمتی از پا یا برخی از انگشتان پا باشد. با این حال قطع عضو به این معنا نیست که شما توانایی داشتن یک زندگی کامل را از دست می‌دهید. فقط لازم است تاثیر قطع عضو بر زندگی خود، گذراندن دوره بهبودی و توانبخشی کامل و تکیه بر پروتزها برای کمک به خود در زندگی را در نظر بگیرید. لازم است بدانید که شما می‌توانید مدت کوتاهی پس از عمل جراحی به زندگی عادی خود بازگردید.

پروتزهای جزئی پا برای قطع عضو

اگر فردی هستید که به تازگی قطع عضو را تجربه کرده‌اید، در ادامه راهنمایی‌هایی برای کمک به شما در درک آنچه که باید از زندگی خود انتظار داشته باشید، آمده است.

قطع بخشی از پا 

اگر شما دچار قطع عضو جزئی پا باشید، در ادامه چند مورد آمده است که باید انتظار داشته باشید:

ملاحظات مربوط به قطع عضو 

اولین فرایند، تعیین مقدار قطع عضو لازم توسط جراح شما است. این فرایند مشخص می‌کند که چه مقدار استخوان پس از عمل قطع عضو باقی می‌ماند تا بستر لازم برای اتصال پروتز را فراهم کند. این فرایند همچنین نحوه تأثیر قطع عضو بر ماهیچه‌ها، پوست و اعصاب باقی مانده و کیفیت زندگی، نحوه حفظ تعادل و راه رفتن را به شما نشان می‌دهد. در نهایت این جلسه باعث می‌شود پس از عمل جراحی، تعادل بیشتر یا گزینه‌های پروتز بیشتری برای انتخاب داشته باشید.

توانبخشی و بهبودی

بعد از انجام عمل جراحی، فرایند بهبودی و بازیابی برای شما برنامه‌ریزی می‌شود. در ابتدا، شما باید به صورت منظم با پزشک خود ملاقات کنید تا تغییرات در پوشش ناحیه مورد عمل و نظارت بر فرآیند بهبودی انجام شود. همچنین، داروهایی برای مدیریت درد و پیشگیری از عفونت به شما تجویز می‌شود. پس از بهبود زخم، برنامه‌ای برای بازیابی و توان‌یابی شما آغاز می‌شود. این برنامه به منظور کمک به شما در سازگاری با پروتز و یادگیری نحوه حرکت بدون استفاده از پروتز طراحی شده است.

فرایند توانبخشی ابتدا با استفاده از یک پروتز موقت، که قبل از استفاده از پروتز دائمی به کار می‌رود، آغاز می‌شود. در طول این دوره، اندام باقیمانده در حال بهبودی است و فرایند بهبودی آن ممکن است ۶ ماه تا یکسال طول بکشد. همچنین، شما وادار می‌شوید که بدون پشتیبانی از پروتز حرکت کنید. این بدان معناست که ممکن است بتوانید فعالیت‌های روزمره‌تان را مانند راه رفتن، رانندگی و استفاده از کفش‌های معمولی را با پروتز خود انجام دهید، حتی قبل از آنکه به آن فکر کنید.

پروتز و کفش جزئی پا

هنگامی که به پروتز جزئی پا و کفش‌های جزئی پا اشاره می‌شود، باید بگوییم که این کفش‌ها معمولاً به صورت سفارشی و با توجه به اندازه و شکل دقیق باقیمانده از اندام شما طراحی می‌شوند تا پشتیبانی لازم پس از جراحی را برای شما فراهم کنند.

اولاً، استفاده از کفی یا کفش سفارشی ضروری است. کفی جزئی پا یک کفی محکم است که به اندازه کفش استاندارد طراحی شده است تا نواحی خاصی را بالاتر برده و فضایی که به علت از دست دادن بخشی از اندام شما ایجاد شده است را پر کند. کفش‌های سفارشی نیز برای ارائه عملکرد مشابه پای طبیعی و ارائه پشتیبانی بیشتر برای حفظ تعادل و تحرک شما طراحی شده‌اند.

ثانیاً، شما به یک پروتز پای سفارشی نیاز دارید. پروتزها برای جایگزینی ناحیه از دست رفته پای شما طراحی شده‌اند. این پروتزها دارای تکیه‌گاه‌های قوسی و صفحات فیبر کربنی هستند که برای تحمل وزن طبیعی و حرکت عادی طراحی شده‌اند.

قطع انگشتان پا

 از سوی دیگر در صورت قطع شدن انگشتان پا موارد زیر اهمیت بسیاری دارد:

تأثیر انگشتان پا بر تعادل 

 انگشتان پای شما هنگام راه رفتن از تعادل بدن شما پشتیبانی می‌کنند. به احتمال زیاد از دست دادن یک یا چند انگشت پا می‌تواند تعادل بدن شما را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین عدم وجود سه انگشت وسط پا می‌تواند راه رفتن شما را دچار مشکل کند.

بهبودی و توانبخشی 

یک هفته پس از عمل جراحی، درد شما به میزان قابل توجهی بهبود پیدا می‌کند. حدوداً یک ماه طول می‌کشد تا تورم فروکش کند. با این حال ممکن است لازم باشد حدود دو هفته از گچ یا کفش مخصوص استفاده کنید. در تمام طول این مراحل شما باید از دستورالعمل‌های توصیه شده توسط پزشک خود درباره بانداژ و مراقبت از ناحیه جراحی شده پیروی کنید. شما به زودی می‌توانید مجدداً راه رفتن را آغاز کنید و ممکن است احساس عدم تعادل را تجربه کنید اما این احساس به مرور زمان بهبود پیدا می‌کند.

پروتز انگشتان پا

اگر عدم تعادل پس از توان یابی نیز به صورت یک مشکل باقی بماند، ممکن است لازم باشد از پروتز انگشتان پا استفاده کنید. وقتی صحبت از پروتزهای زیبایی جایگزین انگشتان پا می‌شود، گزینه‌های بسیاری در بازار وجود دارند. این گزینه‌ها می‌توانند با استحکام لازم متناسب با نیاز شما ساخته شوند تا در هنگام راه رفتن از تعادل بدن شما پشتیبانی کنند.

انواع پروتز جزئی پا


قطع عضو جزئی در پا، شش نوع اصلی دارد که می‌توان با استفاده از پروتزهای جزئی آن‌ها را جبران کرد: آمپوتاسیون انگشتان پا، آمپوتاسیون متاکارپ با انگشت شست (Ray)، ترانس متاتارسال، قطع عضو لیسفرانک، چوپارت و سیمز. هر نوع قطع عضوی باعث از دست رفتن بخش زیادی از پا می‌شود.

 

انواع پروتزهای جزئی پا

 

گزینه‌های پروتز موجود عبارتند از: بدون پروتز؛ صفحه پای محکم با پشتیبانی قوس ترکیب شده با یک کفی کفش بسیار محکم؛ ارتز/ پروتز پای سفارشی؛ قالب کفش‌های سفارشی؛ ارتز اصلاح شده مچ پا همراه با پر کننده انگشتان پا؛ پروتز پای دارای یک سوکت سفارشی متصل به یک صفحه نسبتاً سفت و محکم همراه با پر کننده انگشتان پا.

  • پروتزهای انگشتان پا و متاکارپ: پروتز انگشتان پا و متاکارپ معمولاً شامل یک پرکننده کفش از جنس فوم است که به منظور حفاظت از ناحیه قطع عضو و همچنین ثابت نگه داشتن بخش باقی مانده پا در داخل کفش به کار رفته است و تا حد امکان نیرویی که روی بخش باقی مانده از قطع عضو قرار می‌گیرد را به طور مساوی توزیع می‌کند.
  • پروتزهای ترانس متاتارسال: پروتزهای متاتارسال و بخش بالاتر پا می‌توانند بسته به سطح فعالیت بیمار، شامل نوعی پرکننده قالب دار از جنس فوم همراه با کفش یا پروتز سیلیکونی و یک صفحه انگشتان متحرک باشند. صفحه انگشتان پا می‌تواند در وارد کردن فشار به بیمار کمک کند.

پروتز جزئی پا می‌تواند به راحتی نیروهای حاصل از وزن را تحمل کرده و روی بخش باقی مانده پا توزیع کند و به بیمار اجازه دهد تا مدت زمان طولانی‌تری بدون درد یا ناراحتی زیاد راه برود. گاهی اوقات برای استفاده موفقیت آمیز از پروتز توسط بیمار، لازم است نوعی جراحی اصلاحی انجام شود. امروزه تکنولوژی مواد و فرآیندهای ساخت جدید این امکان را فراهم کرده است تا پروتزهای جزئی تا حد شگفت‌انگیزی واقعی به نظر برسند.

انتخاب و ساخت پروتز پنجه پا


اگر به قطع عضو ناحیه پا دچار شده‌اید یا پیش بینی می‌شود که این عمل برای شما انجام شود، ممکن است به دنبال گزینه‌های ارتوپدی یا پروتز باشید که می‌تواند در بازیابی تعادل، راه رفتن و انجام فعالیت‌های روزمره به شما کمک کند. پروتزهای جزئی پا عموماً بر اساس نیازهای خاص هر فرد سفارشی تهیه می‌شوند؛ زیرا قطع عضو در بیماران مختلف متفاوت است. انتخاب گزینه‌های مناسب برای شما بستگی به شرایط و شیوه زندگی منحصر به فرد شما دارد و همچنین به میزان باقیمانده استخوان در پای شما بستگی دارد. هدف از این پروتزها، کمک به توزیع نیروهای وزن بر استخوان باقی مانده پا است؛ به گونه‌ای که بتوانید راحت و بدون درد و ناراحتی راه رفتن طولانی مدت را تجربه کنید.

 

ساخت پروتزهای جزئی پا

متخصص باید قبل از طراحی پروتز جزئی پا، اهداف و شیوه زندگی شما را بررسی کند. آیا می‌خواهید قدم زدن در ساحل یا پیاده روی داشته باشید؟ حتی اگر نمی‌توانید فوراً به سراغ چنین فعالیت‌هایی بروید، بهتر است که اهداف نهایی خود را به متخصصین اطلاع دهید تا بتوانند بهترین گزینه‌ها را برای شما پیشنهاد دهند. مطمئناً گزینه‌های مختلفی برای شما وجود دارد؛ از یک صفحه پای محکم دارای قوس پشتیبان گرفته تا کفش پروتز مصنوعی سفارشی و کفش‌های دارای قالب سفارشی.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز

You cannot copy content of this page

مشاوره رایگان تلفن نوبت دهی کلینیک