متخصصین مرکز جامع توانبخشی امید از دانش و تجربه بالایی در زمینه روشهای مختلف فعالسازی مجدد بیماران برخوردار هستند و معتقداند که تمام بیماران مبتلا به گوژپشتی، ناهنجاریهای ستون فقرات و مشکلات پیچیده ستون فقرات حق دارند از درمانی مناسب برخوردار شوند تا دوباره بتوانند فعال و سرزنده زندگی خود را دنبال کنند.
متخصصین مجرب ما در مرکز جامع توانبخشی امید بهترین درمان ممکن را با توجه به درجه انحناء قوز، سن بیمار و مرحله رشد تعیین میکنند. مرکز جامع توانبخشی امید روشهای زیر را برای درمان قوز کمر ارائه میدهد:
- انواع کمربند طبی
- روشهایی مانند طب سوزنی، کایروپراکتیک، کشش ستون فقرات و شاکویو
- ورزش کمر
متخصصین ما عاملهای زیر را پیش از توصیه قوزبند یا کمربند طبی در نظر میگیرند:
- سن بیمار
- سالهای باقیمانده از رشد بیمار
- شدت انحناء قوز
- شدت از هم جدا شدن مهرهها
برای دریافت اطلاعات کامل درباره روشهای درمان قوز کمر یا رزرو نوبت میتوانید با شماره ۰۹۱۲۸۴۴۴۹۹۰ تماس حاصل فرمایید.
فرد مناسب برای قوزبند طبی کیست؟
استفاده از کمربند طبی برای نوجوانان دارای قوز خفیف تا متوسط توصیه میشود به منظور پیشگیری از تشدید قوز در دوران رشد استخوانها. در زمان استفاده اولیه از کمربند طبی، ممکن است بیماران احساس ناراحتی و محدودیت کنند، اما بعد از مدتی به آن عادت میکنند. کمربندهای طبی مدرن با طراحیهای راحتی فراهم کردهاند و بیماران میتوانند در بسیاری از فعالیتها از آن استفاده کنند.
استفاده از کمربند طبی برای نوجوانان تا زمانی که رشد ستون فقرات آنها متوقف شود (معمولاً در حدود ۱۴ تا ۱۵ سالگی) توصیه میشود. اما بزرگسالانی که رشدشان به پایان رسیده است، توصیه نمیشود که از کمربند طبی استفاده کنند زیرا در این سن قوزبند قادر به اصلاح موقعیت ستون فقرات نخواهد بود.
عارضههای قابل اصلاح با قوزبند طبی
اگر چه قوزبند طبی در اصل برای درمان اسکولیوز ایدیوپاتیک (انحراف بدون علت مشخص ستون فقرات) نوجوانان طراحی شده است، اما برای بدشکلیهای ستون فقرات، مانند قوس کمر (اسکولیوز، کژپشتی یا انحراف جانبی ستون فقرات)، قوز کمر و اسپوندیلولیستزیس بزرگسالان نیز تجویز میشود.
در واقع از قوزبند طبی در آزمایشهای بالینی مقدماتی برای درمان بیماران دچار بدشکلیهای ستون فقراتی استفاده شده است که مشکلشان از عارضههای زیر نشأت میگیرد:
- اسکولیوز یا قوز کمر بیش از ۵۰ درجه برای بیمارانی که عمل جراحی برایشان مناسب نیست یا تمایلی به جراحی ندارند.
- قوز یا قوس کمری که در دوران بزرگسالی ایجاد شده است.
- قوز یا اسکولیوزی که پس از جراحی فیوژن (خشک کردن مهرهها) ایجاد شده است.
- قوس کمر همراه با لق شدن (لیستزیس) جانبی مهرهها که پس از سانحه و آسیبدیدگی بروز یافته است.
- ام اس
- اوتیسم و اختلال کم توجهی (ADD)
- سندرم اهلرز ـ دانلوس
- سندرم نونان
- نوروفیبروماتوز
- بیماری شوئرمن
- بیماری Camptocormia
- شکستگی مهرههای سالمندان
- شکستگی مهرهها در اثر آسیب دیدگی و سانحه
- حالت اندامی نامناسب بدون ارتباط به بدشکلی ستون فقرات
مزایا و کاربرد
در صورت وجود احتمال قوز شدیدتر یا قوز بزرگتر از حد معمول، استفاده از قوزبند طبی میتواند مفید باشد. این قوزبند میتواند به صاف کردن ستون فقرات کمک کرده و از پیشرفت قوز بیشتر در سالهای رشد جلوگیری کند. استفاده از قوزبند طبی بیشتر برای درمان قوز کمر در بیماران در دوران رشد مناسب است و کارآمدی کمتری برای بزرگسالان دارد. درمان قوز شوئرمن در نوجوانان در حال رشد با استفاده از قوزبند طبی مشابه استفاده از کمربند طبی برای درمان قوس کمر است، با اینحال نوع و محل بستن قوزبند طبی به محل قوز بستگی دارد. برای بیمارانی که نیاز به قوزبند طبی دارند، توصیه میشود که از قوزبند طبی TLSO (مهرههای گردنی-کمری-خاجی) استفاده کنند. این نوع قوزبند طبی به صورت سفارشی و پس از قالبگیری از بدن بیمار ساخته میشود و میتوان آن را زیر لباس بست و در اکثر فعالیتهای ورزشی شرکت کرد. هدف از استفاده از قوزبند طبی TLSO این است که جلوی بیشتر شدن قوز در دوران رشد را بگیرد.
اثر قوزبند طبی برای انواع قوز کمر
قوز وضعیتی
قوز یک وضعیت عارضهای است که ناشی از حالت نامناسب اندامی و ضعف و گرفتگی عضلانی میباشد. این مشکل میتواند با انجام ورزشهایی مانند یوگا، حرکتهای کششی قفسه سینه، ورزشهای بلند کردن وزنه و همچنین طب فیزیکی اصلاح شود. استفاده از قوزبند طبی مخصوص میتواند علاوه بر تسکین درد ناشی از قوز، در مراحل اولیه به جلوگیری از ایجاد قوز نیز کمک کند.
قوز شوئرمن
بیماری شوئرمن، یک نوع بدشکلی در مهرههای صدری یا فوقانی ستون فقرات است. این بدشکلی ناشی از شوئرمن باعث میشود مهرهها در دوران بلوغ با سرعت متفاوت رشد کنند. اغلب در کودکان در حال رشد، مشاهده میشود و معمولاً از کمربند طبی برای جلوگیری از بیشتر خم شدن انحناء استفاده میشود. بر اساس شدت بدشکلی یا مراحل بیماری، متخصص ممکن است توصیه کند که کمربند تقریباً به طور تمام وقت بسته شود.
قوز دژنرایتو (فرسایشی)
قوز دژنراتیو یا فرسایشی در نتیجه فرسایش و کوتاه شدن دیسک کمر در اثر بالا رفتن سن یا استفاده بیش از حد ایجاد میشود. اگر از درد رنج میبرید، درمان را با روشهای محافظه کارانهای مانند فیزیوتراپی، کایروپراکتیک، مصرف داروهای ضدالتهاب و تقویت عضلههای مرکزی و کمر با استفاده از کمربند طبی شروع کنید.
قوز عصبی ـ عضلانی
قوز عصبی ـ عضلانی معمولاً در بیماران مبتلا به فلج مغزی، اسپینا بیفیدا یا دیستروفی عضلانی مشاهده میشود. ممکن است متخصص نوعی کمربند طبی را با توجه به شرایط بیمار توصیه کند.
قوز تغذیهای
کمبودهای تغذیهای منجر به قوز تغذیهای میشود. از متخصص تغذیه یا پزشک بخواهید رژیم غذایی مناسبی را برای دریافت مقدار بیشتری از مواد مغذی اصلی و رفع کمبودها تهیه کند. فیزیوتراپی و ورزش کردن در کنار بستن قوزبند طبی به پایدارسازی بیشتر ستون فقرات کمک میکند.
قوز مادرزادی
قوز مادرزادی نقصی ژنتیکی است که باعث میشود بخش جلویی مهرهها به خوبی شکل نگیرد. جراحی در سنین پایین پیشرفت بیماری و سرعت زیاد شدن قوس را آهسته میکند و در بعضی موارد بهترین درمان محسوب میشود.
قیمت قوزبند طبی
هزینه قوزبند طبی شامل قیمت خود ارتز و هزینههای مرتبط با معاینه و عکسبرداری برای تهیه قوزبند میشود. هزینههای پس از ساخت قوزبند، به تعداد ویزیتهای لازم برای پیگیری و پیشرفت بیماری بستگی دارد. تعداد ویزیتها نیز به عواملی مانند سن و شرایط بیمار بستگی دارد.
سوالات رایج
قوزبند طبی چگونه بدشکلی را اصلاح میکند؟
هر بار که بیمار حرکت میکند، قوزبند طبی مقاومتی ارتجاعی را در برابر این حرکت اعمال میکند تا حرکت اصلاحی ستون فقرات و ساختارهای نگهدارنده آن را ایجاد کند. این حرکت در بلندمدت سیستم عصبی عضلانی را از نو سازماندهی میکند و با توجه به مورد هر بیمار انحناء را اصلاح میکند، پیشرفت آن را متوقف یا آهسته میکند و یا حالت اندامی بیمار را بهبود میدهد.
آیا بستن قوزبند طبی باعث بروز درد میشود؟
خیر، یکی از مزایای قوزبند طبی بدون درد و غیرتهاجمی بودن آن است. ممکن است ناراحتی خفیفی را در زمان شروع درمان حس کنید، اما درد به مرور زمان و به موازات عادت کردن به قوزبند طبی از بین میرود. قوزبند طبی در بلندمدت درد را کم میکند یا کاملاً تسکین میدهد.
چند ساعت در روز باید از قوزبند طبی استفاده شود؟
قوزبند طبی باید ۲۰ ساعت در روز بسته شود. زمان استراحت ۴ ساعته را باید متناسب با کم تحرکترین ساعات روز به دو یا چند نوبت تقسیم کرد. درهر حال قزبند طبی باید حتماً در طول شب و هنگام خوابیدن بسته شود.
هر چند وقت یک بار باید به پزشک مراجعه کرد؟
بیماران جوانتر معمولاً ۴ تا ۶ هفته پس از بستن کمربند طبی باید به پزشک مراجعه کنند. ویزیتهای بعدی تا زمان توقف استفاده از کمربند طبی در وقفههای سه ماهه زمانبندی میشود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تماس ۰۹۱۲۸۴۴۴۹۹۰ ارتباط برقرار کنید.
26 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام خسته نباشید.من ۱۴ سالم و قوز گردن دارم یعنی به هنگام راه رفتن سرم جلو تر از بدن هست.باید از چه نوع قوز بندی استفاده کنم.آیا تاثیر دارد؟
با توجه به این که سن طلایی درمان الان هست و با افزایش سن شما این حالت قوز گردن در شما تثبیت می شود باید سریع تر بررسی انجام شده و اصلاح شود
برای افرادی مانند شما معاینه بالینی انجام شده و عکیپس رادیوگرافی تهیه می شود و پس از آن اسکن سه بعدی ستون فقرات و طراحی قوز بند با تکنولوزی کامپیوتری انجام می شود و قوزبند خاص خود شما ساخته می شود
ورزش های تخصصی قوز نیز آموزش شده و شما در منزل انجام می دهید و در صورت لزوم برنامه هفتگی انجام و تکرار در مرکز خواهید داشت
سلام من برای خوب نشستن و خوب راه رفتن استفاده میکنم دوس ندارم خمیده باشم ولی بعد دو روز استفاده کمی کمرم درد گرفته ایا طبیعیه کم کم با درس نشستن عادت میکنم و خوب میشه؟؟؟؟
دو هفته استفاده کنید در صورتی که درد کاهش نداشت دوباره پیغام بدید
سلام من برای دخترم ۱۳٫سالش میخوام که وقتی میشینه ازشکم تا میشه راه رفتنش هم به جلو هست چی براش بهتره
سلام با توجه به سن باید حتما بررسی تخصصی بشن زیرا سن طلایی درمان الان هست
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام خانمی ۳۵ ساله هستم از سن نوجوانی به دلیل تغییر شکل بدن همیشه شانه هایم را جمع نگه میداشتم و تا الان این مشکل روم مانده و شکل ادمهای قوز کرده هستم از چه مدل قوز بندی استفاده کنم که پشتم صاف بشه
سلام باید بریس خاصی برای شما طراحی و ساخته بشه و درکنار اون ورزش های مخصوص رو انجام بدید
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام من ۲۸ سالمه قوز می کنم مامانم هم قوز در اومده چکار کنم چه کمر بند ی برام خوبه
سلام وقت بخیر برای این مشکل بهترین راهکار بررسی و اسکن سه بعدی از ستون فقرات هستش و قوزبندهای یا کمربند هایی که به طور اختصاصی برای هر فرد طراحی میشه که بتونه میزان فشار و نیروی لازم را به منظور اصلاح قوز پشتی ایجاد بکند در کنار آنها به یکسری ورزش های تخصصی اموزش بگیرید که این ورزش های تخصصی رو به صورت دورهای انجام داده و کمک کنید که عضلات پشتی تقویت بشود و تغییر در ظاهر و همچنین کاهش قوز پشتی رو داشته باشیم
تعیین وقت ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام وقتتون بخیر
من ۳۰ سالمه و به شدت از درد زیاد گردن وکمر اذیت میشم و بخاطر داشتن قوز زیاد نمیتوانم فعالیت داشته باشم من میتونم از قوز بند استفاده کنم ؟
بله با توجه به سن باید عکس رادیوگرافی تهیه شده و طبق شدت آن برای شما قوزبند مناسب تجویز شود و ورزش درمانی
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام ایا برای برطرف کردن گودی کمر مناسب می باشد .
سلام بله می تواند به کاهش گودی کمر کمک کند
تعیین وقت ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام ببخشید من ۲۰ سال دارم من. به دلیل فعالیت زیاد ورزشی تو چند سال اخیر و بی دقتی در نوع و وصعیت بدنم دچار قوز شدم یا بهتر بگم شانه هایم مانند افراد بیحالی شده یه جورایی هم افتادگی شانه خب من یه زمان شروع به ورزش کردم اول فوتبال حدود ۳ سال تا حد حرفهای یه سال دوندگی بعد هم دوچرخه سواری اما کم دقتی کردم الان هروقت بلند میشم یا میشینم سعی میکنم حالت بدنمو درست نگه دارم ولی نمیتونم یه قوز بند مناسب اگه میشه برا من معرفی کنین ( اگه میشه اگه شدنیه فلزی هم باشه چون من که ورزش میکنم نمبخام به اون اسیبی برسه 😂) اما بدون شوخی # به خدا نمیدونم چیکار کنم از پایین کمرم هم همیشه خدا یه دردی دارم 😔تو رو به خدا یه راه حلی بگین*****((((( با تشکر ))))))***
سلام با توجه به توضیحات شما بهتر است معاینه بالینی انجام شود تا بتوان تشخیص داد که آیا قوز شما ساختاری و از مهره های ستون فقرات است و یا از نحوه قرارگیری بدن و ضعف عضلات؟ با توجه به این موارد می توان ورزش های مناسب اصلاحی و حتی قوز بند مناسب رو پیشنهاد کرد
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام من در سوئیس زندگی میکنم و کمی کمر موقع نشست و را رفتن خم میشه آیا این کمر بند ها رو میتونیم بدون مراجعه کردن استفاده کنیم ؟
خیر متاسفانه بهتر است با مراجعه به متخصص نوع مناسب کمربند و حتی ورزش های اصلاحی را دستور بگیرید
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام من ۲۴ سالمه الان خیلی قوز دارم همیشه هم موقع راه رفتن زیادی درد میگیره یا حتی نشستن آیا با قوز بند رفع میشه؟
با توجه به ین باید بررسی های بیشتری انجام شود تا علت قوز که آیا ساختاری و از مهره ها می باشد و یا از ضعف عضلات و وضعیت قرارگیری مشخص شود. سپس با توجه به هر کدام از موارد می توان تمرینات اصلاحی را آموزش داد و شما انجام دهید و یا قوز بند مناسب رو برای شما ساخت
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام امید که خوب باشید
من ١٧ سالمه قوز پشتی(گوژپشتی)دارم نظر به سنم میشه این مشکل را با قوز بند حلش کرد
بله با توجه به سن شما فرصت برای درمان کمتر پی شود و باید سریع تر برای درمان اقدام کنید
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
با عرض سلام و خسته نباشید. چهل سال سن دارم حدود ده سال پیش تصادف کردم, در حین تصادف به قفسه سینه و پایین کتفم فشار زیادی وارد شد اما با عکس و ام ار ای مشخص شد شکستگی رخ نداده, با توجه به اینکه دچار نرمی استخوان هم هستم, با گذشت ده سال در قسمت پشت کمر (پایین کتفم) دردی ملایم و ممتد احساس میکنم که باعث قوز کردنم می شود. آیا با استفاده از قوزبند این مشکلات مرتفع می شود؟
با توجه به توضیحات شما باید حتما درمان های دستی ستون فقرات انجام شده و ورزش های مخصوص را در کنار استفاده از قوزبند انجام دهید
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام وقت بخیر
خانمی ۳۵ ساله هستم و ۲۱ است که به ام اس مبتلا شدهام.به خاطر اینکه زود خسته میشم توانایی صاف کردن کمرم رو ندارم و خمیده شدم.ضمنا دیسک کوچکی هم دارم.چه قوز بندی رو مناسب میدونید که کمک کنه به صاف شدنمو جلو گیری از کمر دردم
با توجه به شرایط شما بهتر است قوز بند مناسب بدن شما ساخته شود که این مورد پس از بررسی های لازم و اسکن ستون فقرات انجام می شود. بنابراین لطفا به منظور معاینه حضوری هماهنگ کنید
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰