بریس میلواکی: پوشیدن ومراقبت انواع ارتز میلواکی (بریس اسکولیوز کمر)

  1. خانه
  2. بریس
  3. بریس میلواکی: پوشیدن ومراقبت انواع ارتز میلواکی (بریس اسکولیوز کمر)

اسکولیوز انحراف جانبی در ستون فقرات است. همچنین ستون فقرات نیز در محور خود می‌چرخد و موجب تخریب دنده‌ها می‌شود. در نتیجه آن یک “قوز” در کمر فرد ایجاد‌می‌شود. اسکولیوز معمولا در دوران نوجوانی شیوع پیدامی‌کند.بهتر است که این انحنای ستون فقرات زمانی تحت درمان قراربگیرد که بدن هنوز در حال رشد است و در مقابل شیوه‌های درمانی مانند بریس واکنش نشان‌می‌دهد. در مواردی که شدت اسکولیوز خفیف است احتمالا نیازی به استفاده از بریس نباشد و تنها از طریق نظارت پزشک قابل اصلاح است. انواع مختلفی از بریس‌ها برای درمان اسکولیوز وجود دارد بطوری که پزشک یکی بر اساس نوع، محل و درجه انحنای کمر فرد یکی از آنها را تجویز‌می‌کند.

انواع مختلفی از بریس‌ها وجود دارد که در درمان انحنای و قوز نخاع ناشی از اسکولیوز مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از این بریس‌ها شامل بریس بوستون، بریس خم‌شونده‌ی چارلستون و بریس میلواکی می‌شود.
از بریس میلواکی به طور شایع برای درمان کجی و انحراف توراسیک (قفسه سینه تا کمر) استفاده‌می‌شود. بریس میلواکی از قسمت گردن تا لگن را دربرمی‌گیرد و شامل یک کمربند پلاستیکی خاص در قسمت لگن و یک حلقه‌ی گردن متصل به میله‌های فلزی در جلو و عقب بریس است. این میله‌های فلزی به صاف نگه‌داشتن نیم‌تنه‌ی بالا کمک‌می‌کند و حلقه گردن سر را در امتداد لگن متمرکزمی‌کند. پدهای فشاری که به لحاظ استراتژیک بر اساس الگوی منحنی نخاع بیمار بسته‌می‌شوند به کمک بندهای کشی به میله‌های فلزی متصل‌می‌شوند.

فواید بریس میلواکی

اگر انحراف و کجی نخاع بیش از ۲۵ درجه باشد، احتمال اینکه اسکولیوز به سرعت رشد کند وجود دارد. هدف استفاده از بریس، جلوگیری از پیشرفت این انحراف و کجی نخاع در حال رشد کودک است تا وضعیتش وخیم‌تر نشود. بریس میلواکی اولین بریس مدرنی است که برای درمان اسکولیوز طراحی شده است. امروزه با وجود وجود بریس‌های پلاستیکی متنوع و سازگار با وضعیت بیمار، استفاده از بریس‌های میلواکی کمتر شده است. با این حال، برخی از پزشکان هنوز هم برای درمان برخی از انواع مختلف انحرافات و کجی‌های نخاع در قسمت‌های بسیار بالایی از ستون‌فقرات، از این نوع بریس‌ها استفاده می‌کنند.

بریس میلواکی از جنس پلاستیک است و برای هر بیمار به طور خاص طراحی شده است تا انحراف و کجی نخاع را تا حد ممکن صاف کند. این بریس زیر لباس قابل مشاهده نیست و برای بیماران کاملاً مخفی است. افرادی که از بریس میلواکی استفاده می‌کنند، زندگی عادی دارند و می‌توانند در انجام انواع فعالیت‌ها، تربیت بدنی و ورزش شرکت کنند. به طور کلی، فرد مجاز است هر کاری را که می‌تواند انجام دهد.

متخصصان کلینیک طب‌ فیزیکی و فیزیوتراپی امید پس از معاینه دقیق بیمار با استفاده از جدیدترین دانش روز و آخرین تکنولوژی‌های پزشکی بر اساس سن بیمار و شدت انحراف ستون فقرات مراحل قالب‌گیری و ساخت انواع بریس مخصوص کودکان و بزرگسالان را انجام‌می‌دهند.

تا چه مدتی باید از بریس میلواکی استفاده‌کرد؟


تا زمانی که تیم درمانی تصمیم‌بگیرد که بیمار به بلوغ اسکلتی رسیده است وی باید به مدت ۲۳ ساعت در شبانه‌ روز از بریس میلواکی استفاده‌کند. پس از آنکه تشخیص داده شد که فرد به بلوغ اسکلتی رسیده است وی می‌تواند که فقط شب‌ها از بریس استفاده‌کند. پس از گذشت مدتی و با بهبودیافتن وضعیت نخاع بیمار، دیگر نیازی به پوشیدن این بریس‌ها نیست.

آیا شیوه‌های درمانی دیگری نیز وجود دارد؟


استفاده از بریس و جراحی تنها گزینه‌هایی درمانی هستند که از لحاظ علمی کارآمدی آنها به اثبات رسیده است. در واقع، هیچ‌گونه روش درمانی دیگری وجود ندارد که میزان اثرگذاری آنها به اندازه‌ی بریس یا عمل جراحی باشد. فراموش‌نکنید که حتی ورزش نیز به خودی خود نمی‌تواند درمانی برای اسکولیوز باشد و قادر به پیشگیری از بدترشدن انحراف نخاع نیست.

دستورالعمل‌هایی در مورد پوشیدن بریس میلواکی


برای پوشیدن صحیح بریس میلواکی بایستی موارد زیر را به دقت رعایت‌کنید:
• پس از دریافت بریس، در ۲ الی ۳ هفته‌ی اول آن را به مدت ۲۳ ساعت در شبانه‌ روز بپوشید مگر اینکه نظر پزشک شما چیز دیگری باشد.
• بصورت روزانه از پوست خود مراقبت‌کنید.
• همیشه یک زیرپیراهن در زیر بریس بپوشید (زنان می‌توانند در زیر تاپ خود سوتین نیز بپوشند). فراموش‌نکنید که پیراهنی که می‌پوشید باید اندازه باشد و اصلا گشاد نباشد.
• همانگونه که پزشک در مطبش به شما آموزش‌می‌دهد بریس را به شکل درست بپوشید.
• بصورت روزمره ورزش‌کنید.
• تا زمانی که به هدفتان برسید ،به تدریج مدت زمان پوشیدن بریس را افزایش‌دهید.

بریس میلواکی کمرچگونه پوشیده شود؟


تیم درمانی کلینیک آماده است که به شما نشان دهد که چگونه بریس میلواکی را بپوشید. در ابتدا ممکن است نیاز به کمک داشته باشید، اما با گذراندن زمان، شما می‌توانید یاد بگیرید که چگونه بریس را به صورت صحیح بپوشید. در زیر، نحوه پوشیدن صحیح بریس به طریق بسیار ساده‌ای نشان داده شده است:

  • ابتدا بریس را از طریق گرفتن طرفین آن و کشیدن آن بپوشید. بازوهای خود را در طول ارتز در هر دو طرف پایه جلویی قرار دهید و شکاف را روی مفصل ران بکشید. قسمت جلو را گرفته و بقیه ارتز را دور خود بکشید. در اوایل که بریس تازه است، معمولاً سفت و خشک است.
  • اطمینان حاصل کنید که همه نوارها و پدهای اصلاحی خارج از کمربند پلاستیکی یا همان بریس هستند.
  • اطمینان حاصل کنید که ارتز مستقیماً رو به جلو است و پیچ نخورده است. شکاف ارتز باید در وسط کمر شما باشد تا برآمدگی نخاع و چاک بین دو کفل در طرفین بندها و یا به عبارت دیگر در وسط شکاف قرار گیرد.
  • دست‌های خود را در امتداد ران‌های خود بگذارید تا بریس صاف و کشیده شود. دندانه‌های داخلی بریس بایستی بیرون بوده و بر روی کفل‌ها و یا زیر دندانها قرار بگیرد.
  • دست‌های خود را بر روی یک میز، کمد آرایشی و یا هر چیز دیگری گذاشته و به سمت جلو خم‌شوید. سپس از یک نفر بخواهید تا بندهای بریس را از بین کفل‌هایتان رد کرده و به هم ببندد.
  • از فرد کمک‌کننده بخواهید تا با کف یکی از دستهایش بر روی کفل مقابل فشار وارد کند و بطور همزمان بند ویلکرو یا دست دیگر به سمت دستی که بر روی کفل قرار گرفته‌است بکشد.
  • حتما ابتدا بندهای مربوط به قسمت باسن را محکم‌کنید. سپس بندهای بالایی را ببندید. در آخر بندهای میانی را تنظیم‌کنید و سپس آنها را صاف‌کنید.
    • تمامی بندها را ببندید تا بریس محکم‌شود.

چگونه می‌توان به تنهایی بریس میلواکی را پوشید و آن را محکم‌کرد؟


• مطابق موارد بالا، بریس را بپوشید.
• بندهای بریس را در بین کفل‌های خود قراردهید.
• براي بستن بندهاي بريس از ناحيه لگن به جلو خم شده، و بندها را يكي يكي به سمت خارج، پائين و دور از سگك بكشيد.
• به هنگام بستن بریس صبور باشید. پوشیدن بریس میلواکی به تنهایی نیاز به تمرین دارد.

بریس میلواکی تا چه اندازه‌ای باید محکم بسته‌شود؟


زمانی که خودتان و یا فردی که به شما کمک‌می‌کند بطور یکدفعه هر دو طرف بریس را می‌کشد بایستی هیچگونه حرکت و یا لقی در بریس دیده نشود. بریس را تا حد ممکن محکم‌کنید. حتی در صورت امکان بایستی بریس را بیشتر از علامت موجود بر روی آن نیز محکم و سفت کرد.
• از قرارگرفتن ستون فقرات در مرکز بریس اطمینان حاصل‌کنید.
• پدهای کمر بایستی درست در قسمت بالای ران‌ها و در آخرین دنده قراربگیرند.

محافظت از پوست


محافظت از پوست در برابر سرخ‌شدن، زخمی‌شدن و غیره بسیار حائز اهمیت است. پوست زیر بریس مخصوصا در قسمتی که بیشترین فشار بر روی آن است باید سفت و محکم باشد. جهت محافظت از پوست موارد زیر را رعایت‌کنید:

• هر روز استحمام‌‌کنید و یا لااقل دوش‌بگیرید.
• با دست‌های خود بر روی قسمت‌های بالای لگن به آرامی الکل بمالید. الکل به همراه اصطکاک دستان با پوست بدن باعث سفت‌شدن پوست آن قسمت می‌شود. این کار را تا زمانی ادامه‌دهید که پوستتان سفت‌شده باشد ( معمولا تا ۲ الی ۳ هفته‌ی اول که شروع به بستن بریس می‌کنید).

• به قسمت‌های صورتی رنگ پوست در جاهایی که بریس بیشترین فشار را به پوست وارد‌می‌کند حتما توجه خاصی کنید. این صورتی رنگ‌بودن پوست باید ۳۰ دقیقه پس از برداشتن بریس ناپدیدشود. اگر پس از گذشت ۳۰ دقیقه کماکان پوست آن قسمت از بدنتان صورتی بود احتمالا نیاز به تنظیم بریس هست.

• هميشه يك زير پوش نازك، بدون درز جانبي زير بريس پوشيده شود. بدین منظور می‌توان زیرپوش‌هایی مناسب با شرایط خودتان تهیه‌کنید و یا بدوزید بطوری که جمع‌شدن بریس به حداقل برسد و تا حد ممکن در بدن صاف و کشیده‌ شود. بهتر است اين زير پوش فقط يك درز عمودي در وسط پشت جائي كه فضاي بريس باز است داشته باشد زیرا از این طریق می‌توان مانع از کبودشدن بر اثر وجود درزها شد.

• می‌توان زیرپوشی از جنس کتان (شبیه آنچه که برای سازگاری بریس از آن استفاده می‌شد) ساخت تا برای روزهای گرم تابستان مناسب اذیت نشوید. فقط فراموش‌نکنید که برای راحتی کار می‌توانید در قسمت لوله‌ای شکل زیرپوش درزی ایجادکنید. این لوله‌ی کتانی را طوری برش‌دهید که به اندازه‌ی کافی دراز باشد تا هم بتوان آن در قسمت بالای بریس تاکرد و قسمت پایینی بریس را بپوشاند. در صورت لزوم، می‌توان لوله‌ی کتانی را به کمک چسب ماسک به بریس بست.

• بریس را تا حد ممکن محکم و سفت‌کنید. در صورتی که بریس شل باشد ممکن‌است بر روی پوست مالیده‌شده و باعث تحریک‌ پوست و بروز مشکلات پوستی شود.
• استفاده از آرد ذرت می‌تواند در آب‌ و‌ هوای گرم و یا برای پوست‌های حساس به الکل راه‌حل بسیار موثری باشد. از ماليدن كرم، لوسیون‌های پوستی و يا پودر روي پوست زير بريس خودداري‌کنید زیرا این کار سبب نرم‌شدن پوست و آسيب‌دیدن آن قسمت از بدن مي‌گردد.

• اگر در موارد پوست بر اثر پوشیدن بریس دچار آسیب‌دیدگی‌هایی از قبیل زخمی‌شدن، قرمز‌شدگی و یا خراشیدگی شده است نباید تا زمان بهبودی پوست مجددا از بریس استفاده‌کرد. معمولا این وضعیت چند روزی طول‌می‌کشد. در صورت برخورد با چنین مشکلی به پزشک خود مراجعه‌کنید. گاهی‌اوقات حتی می‌توان این مشکل را بصورت تلفنی و از طریق تماس با پزشک نیز برطرف‌کرد. فراموش‌نکنید که در چنین شرایطی حتما با ارتوتیست خود تماس‌گرفته و از وی بخواهید تا مجددا مناسب‌بودن بریس را بررسی‌کند.

• گاهی‌اوقات پوست کمر و کفل تیره می‌شود که البته این موضوع کاملا عادی است و اصلا جای نگرانی ندارد. با اتمام دوره‌ی استفاده از بریس، پوست این قسمت‌ها از بدن به حالت اولیه‌ی خود بازمی‌گردد.

نحوه‌ی مراقبت از بریس اسکولیوز کمر


بایستی همواره بریس اسکولیوز کمر تمیز نگه‌داشته شود. برای تمیزکردن این بریس می‌توان هر روز آن را با آب و صابون شست. هفته‌ای یکبار آن را با الکل تمیزکنید. بندهای بریس میلواکی به مرور زمان فرسوده‌می‌شوند و نیاز به تعویض‌دارند. برای تعویض بندهای بریس خود به ارتوتیست مراجعه‌کنید.

ورزش و استفاده از بریس


تمرینات اسکولیوز باید با دقت و بر اساس نتایج معاینات انتخاب شوند. برای اطمینان از صحیح بودن انجام تمرینات اسکولیوز، حتما باید آموزش‌های مربوط به این موضوع را دریافت کنید. هدف این تمرینات، ایجاد تقارن بصری با استفاده از تمرینات نامتقارن است. به این منظور، دو دسته تمرین وجود دارد. دسته اول شامل مجموعه‌ای از تمرینات است که بدون استفاده از بریس انجام می‌شوند. این تمرینات و حرکات به منظور حفظ انعطاف کمر و پیشگیری از ضعف عضلات فرد طراحی شده‌اند.

دسته دوم شامل حرکات و تمرینات برای زمان‌هایی است که فرد از بریس استفاده می‌کند. این حرکات و تمرینات باید در طول روز و تا حد امکان انجام شوند. در واقع، این تمرینات و حرکات ورزشی باعث می‌شوند تا بریس میلواکی در درمان اسکولیوز موثرتر عمل کند. انجام این تمرینات و حرکات ورزشی از روزهای اولیه‌ای که فرد شروع به استفاده از بریس میلواکی می‌کند، باعث می‌شود که فرد کمتر حساسیت نسبت به بریس داشته باشد و احساس راحتی بیشتری داشته باشد.

پوشیدن بریس اسکولیوز همراه با انجام حرکات ورزشی منجر به بهترین نتایج می‌شود و روند درمان انحراف ستون فقرات نیز موفق‌تر خواهد بود. پزشکان توصیه می‌کنند که فرد بدون استفاده از بریس شنا کند، زیرا شنا باعث تقویت عضلات کمر می‌شود. با این حال، حین شناکردن و استفاده از بریس میلواکی، بهتر است همراه خود یکی از دوستان خود را داشته باشید تا در صورت وقوع مشکلی، خطری شما را تهدید نکند.

تمرینات و حرکات ورزشی مربوط به اسکولیوز برای بیمارانی که از بریس میلواکی استفاده‌می‌کنند

حرکات ۱ تا ۵ را به مدت ۵ ثانیه‌ انجام‌دهید و روزانه ۱۰ بار آن‌ها را تکرارکنید. حرکات ورزشی ۶ تا ۸ را روزانه و تا حد توان زیاد انجام‌دهید.

به پشت درازبکشید و زانوهای خود را خم‌کنید (تلیت لگنی)

به پشت درازکشیده و زانوی خود را خم‌کنید. در این حالت شانه‌های خود را بصورت صاف بر روی بچسبانید و بصورت عادی تنفس‌کنید. عضلات باسن را سفت‌کنید. از طریق سفت‌کردن و فشاردادن عضلات شکم به عضلات نخاع فشار واردکنید.

تیلت لگنی طاقباز با پاهای صاف و کشیده

به پشت درازبکشید و زانوهای خود را صاف‌کنید. حرکاتی که در مرحله‌ی قبل ذکرشد را تکرارکنید.

کشش ستون فقرات در وضعیت خوابیدن بر روی شکم

بر روی شکم بخوابید و دستان خود را در طرفین خود قراردهید. لگن را چرخانده و قسمت انتهایی آن بکشید. در این حالت، سر، دستان و شانه‌هایتان را بلندکنید به طوری که به اندازه‌ی ۱۵ سانتی‌متر بالاتر از تیغه‌ی بین شانه‌ها قراربگیرند.

حرکت پرس شکمی در حالت کج‌بودن لگن

به پهلو بخوابید و یک بالش کوچک در زیر پد توراسیک قراردهید. برای انجام این حرکت باید دست و پای بالایی بایستی صاف و کشیده و دست و پای زیرین خم‌شوند. در این حالت لگن را بچرخانید. با هر بار نفس‌کشیدن، قفسه سینه را به عقب بکشید.

تیلت لگن در حالت ایستاده

بگذارید تا زانوهایتان در حالت ایستاده استراحت‌‌کنند. با جمع‌کردن شکم و باسن‌ها سعی‌کنید که لگن خود را کج‌ نگه‌دارید. در این حالت راه‌بروید. سعی‌‌کنید که این نوع راه‌رفتن برای شما به یک عادت تبدیل‌شود.

برای مطالعه بیشتر


• تهویه‌ هوا اغلب به راحتی فردی که بریس پوشیده است کمک زیادی می‌کند اما حرارات بالا می‌تواند دردسرساز باشد.
• برخی از بیماران دوست‌ندارند که از پودر در داخل بریس استفاده‌کنند. ممکن‌است که استفاده‌ از پودرها مرطوب‌کننده به شکل قرص‌های کوچک دربیایند و باعث ناراحتی فرد شوند.
• بریس میلواکی نباید باعث درد و یا کبودی در فرد شود.گاهی مخصوصا در طی جهش‌های رشد لازم است که دائما بریس اسکولیوز تنظیم‌شود. غالبا اندکی تنظیم‌کردن بریس می‌تواند بر کارآمدی آن بسیار موثر باشد. در این مواقع به ارتوتیست جهت تنظیم بریس مراجعه‌کنید.
• پیراهن‌های یقه گرد و یا یقه اسکی و همچنین پوشیدن روسری یا شال‌گردنی به شیوه‌های مد روز نیز در پوشاندن حلقه‌ی بریس میلواکی بسیار موثر است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز تلفن نوبت دهی کلینیک