ضرورت استفاده از کفش طبی برای کودکان چیست؟

  1. خانه
  2. مقالات
  3. ضرورت استفاده از کفش طبی برای کودکان چیست؟

ضرورت استفاده از کفش های طبی برای کودکان

اکثر پدر و مادرها همیشه به این مساله فکر می‌کنند که چگونه می‌توانند تا حد امکان زمینه راحتی کودک خود را برای رشد و نمو بهتر فراهم کنند. تهیه یک کفش مناسب یکی از مواردی است که ذهن پدر و مادرها را به خود مشغول کرده است. اگر در هنگام تولد کودک، پای او مشکلی داشته باشد همه چیز کاملا مشخص است و تهیه کفش طبی کودکان  ضرورت پیدا می‌‌کند اما اگر کودک سالم باشد آیا تهیه کفش طبی کودکان لازم است؟ پدر و مادرها با لذت بسیار زیادی مراحل رشد کودک خود را پشت سر می‌گذارند، سینه خیز رفتن کودک، نشستن، تلاش برای ایستادن و برداشتن اولین قدم برای پدر و مادر بسیار هیجان انگیز است. از دیرباز تاکنون اولین گامی که کودک برداشته است مهم ‌ترین اتفاق در زندگی او تلقی شده است. راه رفتن کودک به معنای شروع کاوش در جهان و شکل گیری تدریجی شخصیت او است.

 

 مراحل رشد کودک


مراحل رشد

در دوران کودکی، استخوان‌های پای کودکان نرم و انعطاف‌پذیر هستند و به غضروف شبیه می‌باشند. همچنین، کف پای آنها صاف است زیرا دارای یک لایه ضخیم از بافت چربی است که نقش ضربه‌گیر را ایفا می‌کند. این مرحله کاملاً طبیعی است زیرا بافت استخوان کودک فاقد مواد معدنی ضروری است تا محکم شود و همچنین سیستم عضلانی او در مرحله رشد قرار دارد.

در سن دو سالگی، کودکان معمولاً شروع به راه رفتن می‌کنند و قوس کف پای آنها به علت تاثیرات حاصل از فعالیت جسمانی دستخوش تغییر می‌شود. در سن سه سالگی، عضلات و رباط‌های بدن کودکان شروع به رشد می‌کنند و به تدریج ارتفاع قوس کف پای آنها بیشتر می‌شود به نحوی که کف پا در حالت معمولی پیدا می‌کند.

فرایند شکل‌گیری استخوان‌های کف پا تا سن پنج یا شش سالگی ادامه پیدا می‌کند و در این مرحله متخصص ارتوپدی می‌تواند به این نتیجه برسد که آیا عضلات کف پای کودک صاف است یا خیر. در صورتی که عضلات کف پای کودک صاف نباشد، می‌توان از ماساژ درمانی و فیزیوتراپی استفاده کرد و در برخی موارد، استفاده از کفش طبی کودکان توصیه می‌شود تا بهبودی حاصل شود.

در نتیجه، در دوران کودکی، توجه به سلامتی پای کودکان بسیار مهم است. استفاده از کفش مناسب و انجام تمرینات ورزشی مناسب برای عضلات کف پای کودکان می‌تواند به بهبودی و سلامتی آنها کمک کند.

 قوانین طلایی ارتوپدی


 همه متخصصان ارتوپدی کودک عقیده دارند کفشی که یک کودک سالم می‌پوشد به شرطی که همه موارد زیر در آن رعایت شده باشد یک کفش مناسب است:

  • کفش دارای کیفیت بالایی باشد.
  • دوخت خوبی داشته باشد.
  • به خوبی انتخاب شده باشد.

 تنها جایگزین خوبی که برای این موارد وجود دارد انتخاب کردن کفش طبی کودکان است. این نوع کفش به نحوی طراحی شده است که مسئله رشد پای کودک برای ساخت کفش طبی در نظر گرفته شده است. متخصصین ارتوپدی عقیده دارند که اگر قسمت پشتی کفش سفت باشد، دوخت خوبی داشته باشد و ارتفاع پاشنه آن نیم سانتی متر باشد یک کفش خوب در نظر گرفته می‌شود. کفش طبی کودکان باعث می‌‌شود هنگامی ‌که قوس کف پا با یک سطح سفت همانند کف اتاق یا آسفالت برخورد کند آسیب ببیند به همین دلیل پزشکان معمولاً پیشنهاد می‌‌کند که کودک حتی برای راه رفتن در منزل از این نوع کفش استفاده نماید. مهمترین عاملی که باید به آن توجه کرد کفی کفش است زیرا به طور صحیح به توزیع فشاری که به کف پا وارد می‌شود می‌پردازد. به لطف استفاده از کفی طبی آن دسته از عضلاتی که قبلاً برای فرایند راه رفتن درگیر نمی‌شدند کاملاً مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 صافی کف پا و کفش ارتوپدی


 دلایل زیادی برای بروز صافی کف پا وجود دارد اما اولین دلیل بروز این اختلال پوشیدن کفش نامناسب است. صافی کف پا باعث می‌شود که آسیب دیدگی‌های مختلفی در پا و مچ به وجود بیاید، فشار زیادی به پا وارد شود، عضلات پا ضعیف شوند و پا به شکل X دیده شود.

  تشخیص مشکلات کف پا

مشکل صافی کف پای کودکان، شایع‌ترین مشکلی است که در کف پا به وجود می‌آید. برای تشخیص این مشکل، پدر و مادرها باید تفاوت بین صافی کف پا و کف پا در حالت عادی را بشناسند. در کودکانی که دچار پهن شدن کف پا هستند، انگشتان و پاشنه پا به سمت بیرون منحرف شده است و قسمت میانی کف پا حالت افتادگی دارد. در حالت ایستاده نیز، پاهای کودک به شکل X دیده می‌شوند. این شرایط باعث درد پا و به ویژه زانو و پا در کودکان می‌شود و آنها همیشه خسته هستند. در برخی موارد پای کودک در اواخر روز از ناحیه پا و مچ پا متورم به نظر می‌رسد.

برای اصلاح این مشکل، پدر و مادر باید کودک خود را به متخصص ارتوپدی ببرند و از همه دستوراتی که داده می‌شود پیروی کنند. معمولاً پزشکان ماساژ درمانی و فیزیوتراپی را برای کودک تجویز می‌کنند و برای اصلاح کف پای این گروه از کودکان و کسب نتایج بهتر در مواردی که کودک دچار هالوس والگوس شده است، استفاده از کفش طبی کودکان را توصیه می‌کنند.

تهیه یک کفش مناسب برای کودک کاملاً ضروری است، زیرا این کفش‌ها می‌توانند باعث کاهش فشاری که به رباط‌ها و عضلات پا وارد می‌شود شوند و به طور خودکار حالت پای کودک را اصلاح کنند. همچنین، استفاده از کفش مناسب می‌تواند باعث کاهش درد کودک و بهبود ظاهر پای او شود. اما نباید کودک را مجبور کرد تا تمام طول روز از کفش طبی استفاده کند، بدون اینکه پایش استراحت کند. برای حفظ سلامتی پا، حرکت واداشتن مداوم سیستم عضلات و رباط‌های پا ضروری است. در صورتی که پای کودک قفل شده باشد، ماساژ درمانی و فیزیوتراپی و راه رفتن روی فرش مخصوصی که حباب دارد می‌تواند به بهبود کودک کمک کند.

 چگونه یک کفش طبی مناسب برای کودکان انتخاب کنیم؟

کفش طبی برای کودکان

 کفش و کفی طبی کودکان باید به طور صحیح انتخاب شود و از مواد طبیعی ساخته شود. این نوع کفش باید فضای کافی برای حرکت کردن پا را داشته باشد، پاشنه آن ثابت باشد و کفی آن نرم و انعطاف پذیر باشد. باید کفشی که برای کودک خود انتخاب می‌‌کنید را به او بدهید تا کمی راه بروید سپس از او بپرسید که آیا احساس راحتی می‌کند؟ چون کودکان می‌توانند شرایط خود را ارزیابی نمایند پس باید خودتان دست به کار شوید. باید کفشی که برای کودک خود تهیه می‌کنید کمی بزرگتر از پای یک بچه باشد. اگر شما دو فرزند دارید و کفش فرزند اول شما هنوز نو است و دیگر به پای او کوچک شده است نباید آن را به کودک دوم خود بدهید زیرا در این شرایط ریسک بدشکل شدن پای کودک مطرح خواهد شد. پوشیدن کفش طبی کودکان به آنها کمک می‌‌کند که از بدشکل شدن پای او جلوگیری شود و پای کودک به صورت استاندارد رشد کند. یک کفش مناسب باید ویژگی‌های زیر را داشته باشند:

  • پاشنه کفش ارتفاع خوبی داشته باشد.
  • لبه‌های کفش ضخیم باشند تا بتوانند پا را در حالت مناسبی قرار دهند.
  • از مواد درجه یک تهیه شده باشند.
  • کفی خوب و مناسبی داشته باشد.

 همیشه کفشی را برای کودک خود تهیه کنید که نیم سانتی متر پاشنه داشته باشد. به خاطر داشته باشید که فقط تهیه کردن یک کفش ارتوپدی برای کودکی که دچار هالوکس والگوس است کافی نیست بلکه شما باید بتوانید به کنترل این مشکل نیز بپردازید. پاهای برخی از کودکان بسیار سفت است و می‌تواند هر نوع کفش را بپوشند اما کودکانی که پاهای آنها لاغر است هنگامی ‌که یک کفش معمولی بپوشند انگار با خودکار بر روی یک جعبه ضربه زده می‌شود. در صورتی که کفش کودک با پای او تماس نداشته باشد مجبور می‌شود بند کفش خود را محکم ببندد که این کار سلامت پای او را تهدید خواهد کرد.

 جلوگیری از بروز صافی کف پا

 نکات مهم در خصوص جلوگیری از بروز صافی کف پا به شرح زیر می‌باشد:

  • برای جلوگیری از بروز صافی کف پا باید فرزند شما از کفش طبی کودکان استفاده کنند و به منظور کاهش ضربه‌هایی که در هنگام راه رفتن به کف پای وارد می‌شود از کفی مخصوص استفاده نماید.
  • برای جلوگیری از صاف شدن کف پای کودک باید فرزند شما گاهی اوقات پا برهنه راه برود اما از راه رفتن روی سطوح سفت و سخت خودداری کنند. بهتر است کودک شما روی شن، علف و مواردی از این قبیل راه برود این امر باعث می‌شود که رباط‌های پای او تقویت شوند.
  • پزشک معمولاً دوچرخه‌ سواری، انجام دادن بازی‌هایی که با حرکت زیاد همراه هستند، اسکی، شنا و ماساژ را پیشنهاد می‌دهد.
  • کودک باید روزی دو بار به انجام حرکات ژیمناستیک بپردازد.

 چگونه یک کفش طبی برای کودک خود انتخاب کنیم؟


 اکثر تولید کنندگان کفش، محصولات با کیفیتی را تولید می‌کند اما ممکن است هزینه برخی از آنها زیاد باشد و این مسئله باعث می‌شود که پدر و مادر به دنبال خرید کفش ارزان تر باشند. شما باید قبل از تهیه هر نوع کفشی برای فرزند خود با معیارهای خرید کفش برای کودکی که دچار هالوکس والگوس است آشنا شوید. علاوه بر توصیه‌های متداولی که در این خصوص وجود دارد که باید کفش سفت و محکم باشد تا بتواند به خوبی از پا محافظت کند، کفش طبی کودکان باید شرایط زیر را نیز داشته باشد:

  • از چرم ساخته شده باشد.
  • کفی خوبی داشته باشد که باعث لغزش پای کودک درون کفش نشود.
  • پاشنه مناسبی داشته باشد تا بتواند یک گزینه مناسب برای صافی قسمت می‌انی پا باشد.

 انتخاب کردن کفی مناسب


 هنگامی ‌که به دنبال یک صندل یا کفش مناسب برای فرزند خود هستید توجه داشته باشید که کفی آن با قوس کف پای کودک شما مطابقت خوبی داشته باشد. انواع مختلفی از کفی طبی وجود دارد که هر یک از آنها برای مشکلات خاصی مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. نباید کفی کفش، چسب زده شده باشد یا به هر روش دیگری ثابت باشد بلکه باید متحرک باشد تا پدر و مادر بتواند به طور متناوب به تمیز کردن و تعویض آن بپردازند. کفی طبی همیشه با قوس کف پا مطابقت دارد تا به خوبی از این قسمت محافظت کند. این نوع کفی به ایجاد قوس مناسب کف پا کمک می‌کند و از بروز صافی کف پا جلوگیری خواهد کرد.

 چند توصیه مهم


وقتی پدر و مادر برای کودکشان کفش طبی تهیه می‌کنند، ممکن است ندانند که باید در مراحل بعدی چه کار کنند. برخی از آنها فقط برای یک ساعت قدم زدن در خیابان این کفش را تهیه می‌کنند و برخی دیگر فقط برای خوابیدن آن را به پای کودکشان می‌آورند. اما طبق توصیه‌های متخصصین ارتوپدی، کفش طبی کودکان باید حداقل ۴ تا ۶ ساعت در طول روز پوشیده شود. البته در برخی موارد، کودک باید به مدت طولانی تر از یک مدل خاص کفش استفاده کند.

اگر کفش طبی کودکان به درستی استفاده شود، می‌تواند میزان فشاری که به رباط‌ها و عضلات پا وارد می‌شود را کاهش دهد و به طور خودکار حالت پای کودک را اصلاح کند. همچنین، استفاده از کفش مناسب می‌تواند باعث کاهش درد کودک و بهبود ظاهر پای او شود. اما نباید کودک را مجبور کرد تا تمام طول روز از کفش طبی استفاده کند، بدون اینکه پایش استراحت کند. برای حفظ سلامتی پا، حرکت واداشتن مداوم سیستم عضلات و رباط‌های پا ضروری است. در صورتی که پای کودک قفل شده باشد، ماساژ درمانی و فیزیوتراپی و راه رفتن روی فرش مخصوصی که حباب دارد می‌تواند به بهبود کودک کمک کند.

مقالات مرتبط

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • محمد سعید کوتی ویس
    مهر ۹, ۱۳۹۹ ۴:۲۰ ق٫ظ

    سلام؛وقت بخیر؛کفش طبی برای پسرم با مشخصات زیر:
    high top shoe
    malical longital
    arol support
    tovne s h cell
    شاید لاتین کلمات را درست ننوشته ام؛لذا عکس مشخصات کفش که دکتر بغدادی نوشته در واتساپ خدمتتان ارسال میکنم.لطفا” راهنمایی فرمایید.تشکر

    پاسخ
    • بله باید کفش طبی به همراه بریس برای ایشان ساخته شود تا عدم راستایی پاها اصلاح شود

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • محمد سعید کوتی ویس شماره همراه09163112944
    مهر ۹, ۱۳۹۹ ۴:۲۵ ق٫ظ

    سلام؛وقت بخیر؛کفش طبی برای پسرم با مشخصات زیر:
    high top shoe
    malical longital
    arol support
    tovne s h cell
    شاید لاتین کلمات را درست ننوشته ام؛لذا عکس مشخصات کفش که دکتر بغدادی نوشته در واتساپ خدمتتان ارسال میکنم.لطفا” راهنمایی فرمایید.تشکر

    پاسخ
    • بله باید کفش طبی به همراه بریس برای ایشان ساخته شود تا عدم راستایی پاها اصلاح شود

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتزمشاوره رایگان تلفن نوبت دهی کلینیک