کفش ورزشی؛ انواع ،ویژگی ها

  1. خانه
  2. /
  3. کفش و کفی طبی
  4. /
  5. کفش ورزشی؛ انواع ،ویژگی ها

پوشیدن کفش ورزشی مناسب برای فعالیت‌های ورزشی خاص می‌تواند موجب افزایش راحتی و عملکرد شود و مهم‌تر از آن از آسیب‌دیدگی جلوگیری کند. ورزش‌ها می‌توانند فشار زیادی را بر روی کف پا، مچ پا و ساق پا وارد کنند. برای مثال دویدن و پریدن یک نیروی ضربه‌ای را به پاها وارد می‌کند که سه تا پنج برابر بیشتر از وزن بدن فرد است.

امروزه کفش‌های ورزشی با در نظر گرفتن فعالیت‌های خاص طراحی می‌شوند. اگر در یک ورزش خاص بیشتر از دو بار در هفته شرکت می‌کنید، باید کفشی را تهیه کنید که بطور اختصاصی برای آن ورزش طراحی شده است؛ کفش دو، کفش سالنی، کفس استوک‌دار یا کفش پیاده‌روی. اگر هر هفته در انواع مختلفی از ورزش‌ها شرکت می‌کنید، کفش‌های چند منظوره تمرینی ممکن است بهترین گزینه باشند.

یک متخصص می‌تواند با بررسی نحوه راه رفتن شما، بطور دقیق عملکرد پاهایتان در حین دویدن یا انجام ورزش‌ها را تعیین کرده و بهترین کفش یا کفی طبی برای کفشتان را توصیه کند.

انتخاب کفش ورزشی نامناسب می‌تواند باعث شود که به جای لذت بردن از یک پیاده‌روی سریع یا دویدن، دچار درد جلوی ساق پا یا درد در پاشنه پاهایتان شوید. در حالیکه بیشتر فروشگاه‌های کفش ورزشی دارای کارکنانی آگاه برای راهنمایی شما هستند، اما در صورت داشتن اطلاعات پایه در مورد پاهای خود و نیازهای خاص آنها، با دید بهتری می‌توانید کفش مناسب را انتخاب کنید. در ادامه چند توصیه تخصصی پیش از خریدن یک کفش جدید به شما ارائه شده است. و اگر در کفش ورزشی خود احساس راحتی نمی‌کنید، بهترین توصیه‌ای که پزشکان پا به شما می‌کنند استفاده از کفی کفش است. در یک کفش مناسب، پای شما می‌تواند آزادانه حرکت کند و حرکات طبیعی خود را داشته باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کفش ورزشی می‌توانید با شماره ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰ و ۰۲۱۸۸۸۰۱۹۹۹ تماس حاصل فرمایید.

انواع پا


ما همگی در پاهای خود دارای ۱۰ انگشت و دو پاشنه هستیم، اما فراتر از آن، بخش قدم پا دارای شکل‌های مختلفی است و دانستن خصوصیات منحصر بفرد پا در انتخاب کفش ورزشی مناسب بسیار مهم است. امروزه بیشتر برندهای اصلی مدلی ارائه می‌کنند که برای هر نوع پایی مناسب است.

یک متخصص پا می‌تواند با استفاده از تکنولوژی کامپیوتری تعیین کند که نوع پای شما چگونه است و بر اساس آن بهترین کفش را برایتان توصیه کند. اگر رد پای شما نشان دهنده کل پاشنه‌ی پا و بدون انحراف در طرفین آن یا با انحنای کم باشد، یا در صورتی که کفش در امتداد لبه داخلی باعث ساییدگی شود، بدین معنی است که قوس پایتان کم است یا کف پای صافی دارید و مستعد اُورپرونیشن یا چرخش بیش از حد پا به داخل هستید. اورپرونیشن می‌تواند باعث ساییدگی در پاشنه بیرونی و داخل قسمت جلوی پا شود. در این حالت کفشی بهتر است که دارای ویژگی کنترل حرکت باشد و بیشترین پشتیبانی را از پا فراهم کند.

اگر رد پا نشان دهنده‌ی بخشی از قسمت جلوی پا و پاشنه باشد و یک ارتباط باریک بین این دو بخش مشاهده شود یا کفش‌هایتان در امتداد لبه خارجی باعث ساییدگی شوند قوس پایتان زیاد بوده و مستعد آندرپرونیشن (یا سوپینیشن) هستید یعنی پا به طرف خارج منحرف می‌گردد. قوس زیاد پا باعث ساییدگی لبه بیرونی پاشنه و انگشت کوچک می‌شود. در این صورت باید به دنبال یک کفش دارای بالشتک ضربه‌گیر با کفی نرم باشد.

اگر رد پایتان دارای یک قوس مشخص در امتداد داخل پا باشد و کفش‌ها بطور یکنواخت ساییده شوند، قوس پایتان طبیعی است. در این صورت باید به دنبال یک کفش ثبات دهنده باشید که دارای ترکیبی از ضربه‌گیری و تقویت پا هستند.

انواع مختلف کفش ورزشی


کفش‌های برهنه شکل

دویدن بدون کفش یا بصورت پابرهنه در حال محبوبیت می‌باشد. متخصص پا می‌تواند به شما بگوید که این نوع دویدن انتخاب خوبی برای شما است یا خیر و در این صورت نکات و تمریناتی را برای کمک به شما جهت انتقال بی‌خطر و آرام از حالت دویدن با کفش به دویدن با پای برهنه پیشنهاد کند. شما می‌توانید کفش‌هایی را خریداری کنید که بطور اختصاصی جهت دویدن بصورت پابرهنه طراحی شده‌اند و هیچ پشتیبانی یا ضربه‌گیری فراهم نمی‌کنند اما در برابر اشیای برنده و سطوح ناهموار تا حدودی از پا محافظت می‌کنند.

کفش‌های چند منظوره تمرینی

کفش چند منظوره تمرینی به منظور انجام چند نوع ورزش با یک جفت کفش طراحی شده‌اند. این نوع کفش برای شخصی که قصد دویدن بیشتر از ۷ تا ۸ کیلومتر در روز دارد مناسب نمی‌باشد. کفش چند منظوره معمولاً از ترکیبی از مواد مش مانند و نوارهایی از چرم بصورت تار و پود ساخته می‌شود. اگر در پاشنه‌ی کفش آج وجود داشته باشد، ممکن است استفاده از آن در داخل یک سالن ورزشی دشوار باشد.

کفش پیاده‌روی

کفش‌های پیاده‌روی باعث ثبات در امتداد قوس پا و جذب مناسب ضربه شده و آج‌های صافی دارند. پیاده‌روی شامل یک الگوی راه رفتن پاشنه-انگشت است، بنابراین باید کفش و بخصوص پشت آن مستحکم باشد. اگر دچار آرتروز یا درد در قوس پای خود باشید، می‌توانید از یک کفی قوس‌دار استفاده کنید که در حین راه رفتن غلتیدن طبیعی پا را ممکن می‌سازد.

کفش سالنی

کفش‌های سالنی شامل کفش‌هایی هستند که برای انجام بسکتبال، تنیس و والیبال طراحی شده‌اند. این کفش‌ها دارای آج محکمی هستند که از چرم نرم ساخته شده‌اند. کفش‌های سالنی به منظور فراهم کردن استحکام در تمام جهات طراحی شده‌اند. ممکن است برش رویه کفش در پایین مچ پا در ارتفاع پایین یا بالا باشد. بالا بودن رویه کفش اغلب در کفش‌های مخصوص بسکتبال جهت افزایش استحکام مچ پا در حین پریدن و به زمین آمدن مشاهده می‌شود.

کفش‌های کوهنوردی

این کفش‌ها باید دارای استحکام کافی در حین پیاده‌روی در سطوح ناهموار باشند و کفی راحت و ضربه‌گیر جهت جذب شوک ناشی از ضربه‌های مختلف داشته باشند. کفش‌های کوهنوردی همچنین باید دارای آج‌های مناسبی در کف پا باشند تا پا بر روی سطوحی که قدم می‌گذارید بصورت پایدار و محکم قرار گیرند. بیشتر کفش‌های کوهنوردی دارای رویه‌ی بالایی هستند و موجب ثبات بیشتر مچ پا می‌گردند.

سایر کفش‌های ورزشی

کفش‌های ورزشی وجود دارند که برای تقریباً تمام ورزش‌ها از جمله گلف، باله، اسکیت، هاکی، دوچرخه‌سواری و اسکی مناسب هستند. متخصص پا می‌تواند به شما برای خریداری کفشی که برای شما و ورزشی که انجام می‌دهید بهترین گزینه است، کمک کند.

انتخاب کفش ورزشی مناسب


پای خود را بطور مکرر اندازه بگیرید

این گفته که اندازه پا در بزرگسالان تغییر نمی‌کند، حقیقت ندارد. با افزایش سن اندازه پا تغییر می‌کند از این رو، دو بار در سال پای خود را اندازه بگیرید. اندازه پاها همچنین بین برندها متفاوت است، بنابراین با توجه به راحت بودن پا در کفش و نه بر اساس اندازه‌ی آن اقدام به انتخاب کفش کنید.

در انتهای روز به خرید کفش ورزشی بروید

پاها در روز طول متورم می‌شوند، همچنین در حین دویدن یا راه رفتن نیز بزرگ‌تر خواهند شد، بنابراین کفش‌ها باید هنگامی که پاها در بزرگ‌ترین حالت خود هستند، راحت باشند.

جوراب‌های خود را بپوشید

در هنگام خرید جوراب‌هایی که در هنگام دویدن یا راه رفتن می‌پوشید را همراه داشته باشید. اگر از کفی‌های طبی استفاده می‌کنید،‌ آنها را نیز با خود ببرید. کفش‌ها باید با وجود کفی در داخل آن، راحت باشند.

از یک حساب سر انگشتی استفاده کنید

بین جلوی انگشت پا و انتهای کفش باید حدود ۱ تا ۵/۱ سانتی‌متر به اندازه پهنای یک انگشت شست فاصله باشد. پاشنه پا باید در جای خود نسبتاً محکم باشد، پاشنه پا نباید در حین راه رفتن بلغزد. بخش بالای کفش که از روی پا عبور می‌کند باید راحت و محکم باشد و البته خیلی تنگ نباشد. در هنگام پوشیدن کفش ورزشی باید بتوانید آزادانه تمام انگشتان خود را تکان دهید.

مشاوره


بسیاری از مشکلات در پاها به کشش و تهویه مناسب، انتخاب یک کفش متفاوت و انجام اصلاحات ساده در کفش ورزشی واکنش خوبی نشان می‌دهند. هر چند مشکلات طولانی مدت (مزمن) و پیچیده‌ی پاها ممکن است نیاز به کفی‌های مخصوصی داشته باشند که از موادی ساخته شده‌اند که باعث افزایش راحتی در یک ناحیه خاص از پا شده و نواحی دیگر را نیز تقویت می‌کنند. به منظور تسکین بهتر این مشکلات به یک متخصص پا مراجعه کنید. این متخصصین در تهیه و اصلاح کفش‌ها و کفی‌های سفارشی آموزش دیده‌اند. مشاوره با این متخصصین به شما کمک می‌کند تا کفش مناسبی را جهت بهترین درمان ممکن انتخاب کرده و کفش ورزشی راحتی داشته باشید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
تلفن نوبت دهی کلینیک