کفی چرخش مچ پا برای پیشگیری از درد پا هنگام پوشیدن کفش

  1. خانه
  2. مقالات
  3. کفی چرخش مچ پا برای پیشگیری از درد پا هنگام پوشیدن کفش

عدم توازن در چرخش داخلی مچ پا می‌تواند باعث محدودیت عملکرد بهترین پای شما شود. این مشکل شایع می‌تواند اگر درمان نشود، به مشکلات جدی‌تری منجر شود. برای رفع این مشکل، استفاده از کفی‌های مخصوص برای کنترل چرخش بیش از حد مچ پا می‌تواند موثر باشد. کفی‌های ارتوتیک، که به راحتی درون کفش‌ها قرار می‌گیرند، برای جذب شوک و ضربه و افزایش استحکام و ثبات در هنگام راه رفتن طراحی شده‌اند. این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا حرکت مناسبی داشته باشید و از آسیب دیدگی و دردهای ناشی از چرخش نامناسب پا جلوگیری کنید. همچنین، ارتزهای سفارشی نیز موجود هستند که با استفاده از قالب پای شما، محصولات سفارشی‌سازی شده‌ای را ارائه می‌دهند.

 اگر شما یا یکی از نزدیکان شما پاهای دچار عدم هماهنگی یا دارای چرخش مچ پای بیش از حد دارد، باید از یک متخصص پا پزشکی واجد شرایط راهنمایی بگیرید. هرچه درمان زودتر آغاز شود، برای شما بهتر است. بسته به شدت مشکل شما، ممکن است متخصص پا یک یا چندین گزینه‌ درمانی را توصیه کند. در نهایت شما تصمیم خواهید گرفت که کدام گزینه برای شما منطقی‌تر است. اجازه ندهید عدم هماهنگی ناشی از چرخش داخلی بیش از حد پا، کنترل زندگی شما را به دست بگیرد. سلامتی خود را باز پس بگیرید و با یک پاپزشک واجد شرایط قرار ملاقاتی ترتیب دهید.در مرکز جامع توانبخشی امید برای درمان انواع مشکلات پا از جمله چرخش مچ پا براساس شرایط هر بیمار کفی طبی مخصوص با جدیدترین دستگاه ها طراحی، قالبگیری و ساخته می شود.کفی‌های ارتوپدی به اصلاح موقعیت وضعی پا کمک می‌کنند تا موقعیت راه رفتن طبیعی‌تری برای شما به وجود بیاورند. زندگی با عدم راحتی را متوقف کنید و برای اصلاح چرخش داخلی مچ پا، یکی از کفی‌های ارتوپدی را انتخاب نمایید.جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید با شماره تلفن‌­های ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ و ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰ تماس حاصل فرمایید.

چرخش مچ پا چیست؟


چرخش مچ پا چیست

بخش عقبی پا از چندین استخوان تشکیل شده است که حرکات مخالف پیچیده که «پرونیشن» و«ساپینیشن» نامیده می‌شوند را انجام می‌دهند. پرونیشن زمانی اتفاق می‌افتد که در مقابل حرکت ساپینیشن که در آن استخوان مچ پا به سمت بیرون و خود پا به سمت داخل چرخش پیدا می‌کند، استخوان مچ پا (استخوان تالوس) به سمت داخل بچرخد و پا به سمت خارج برگردد.

به زبان ساده، پرونیشن بیش از حد به معنای چرخش بیش از حد است؛ به این معنا که هنگام ایستادن یا راه رفتن، استخوان‌های عقبی پا نسبت به حالت طبیعی، مدت زمان بیشتری در موقعیت چرخش قرار می‌گیرند. هایپر پرونیشن یا چرخش بیش از حد به این معنا است که حرکت چرخشی یا پرونیشن بیش از حد در استخوان‌های عقبی پا وجود دارد.

پرونیشن یک حرکت بسیار مهم است؛ زیرا باعث می‌شود مفاصل پا اندکی باز شوند تا بتوانند با سطح زمین سازگارتر شوند. حرکت ساپینیشن، مفاصل پا را تثبیت می‌کند تا تاندون‌ها و عضلات پا هنگام دویدن یا راه رفتن پا را حرکت دهند.

علت چرخش مچ پا


علت خاص چرخش بیش از حد (هایپر پرونیشن) یا چرخش بیش از حد، ناشی از از دست دادن ثبات استخوان مچ پا روی استخوان پاشنه است. این وضعیت اغلب به صورت مادرزادی وجود دارد. در اکثر مواقع هایپر پرونیشن با قوس کف پای کمتر از حد طبیعی همراه است. با این وجود افرادی نیز وجود دارند که به رغم داشتن قوس کف پای طبیعی یا حتی بلند، همچنان دارای چرخش بیش از حد مچ پا هستند.

درباره علت خاص رخ دادن این وضعیت، نظریه‌های بسیاری وجود دارد. منطقی‌ترین دلیل این است که به دلیل طراحی خاص بخش فوقانی استخوان پاشنه است که بخش پشتی، شیب بیش از حدی روی سطح مفصل پیدا می‌کند. این امر استخوان مچ پا را وادار به لغزیدن به سمت جلو و داخل می‌کند.

صرف نظر از علت چرخش بیش از حد مچ پا، مهم‌ترین عاملی که باید بدانید این است که برخلاف باور عمومی این یک بیماری وابسته به آسیب شناسی است که به خودی خود اصلاح نمی‌شود. کودکانی که دچار این وضعیت هستند، خود باعث ایجاد آن نمی‌شوند. مطمئناً این امر واقعیت دارد که ممکن است کودکان کوچک‌تری که پاهای چاق‌تری دارند، با از دست دادن چربی اضافه دارای قوس کف پا شوند. با این حال هیچ مطالعه علمی انجام نشده است که به وسیله اشعه ایکس نشان دهد استخوان ناهماهنگ مچ پا با رشد کودک، دارای تراز شده باشد. برعکس، این مسئله ثابت شده است که چگونه با ادامه فرایند افزایش سن، جابجایی مچ پا بدتر می‌شود.

عوارض درمان نکردن چرخش مچ پا


عوارض درمان نکردن چرخش مچ پا

پا، ستون و پایه بدن است. عدم هماهنگی و تراز استخوان مچ پا می‌تواند منجر به پرونیشن بیش از حد شود که می‌تواند به باز شدن استخوان‌های پا و افزایش کشش روی بافت‌های نرم درون پا بیانجامد. چرخش بیش از حد، به عنوان علت اصلی و پنهان بیشتر مشکلات پا/ مچ پا که ناشی از وارد شدن آسیب نیستند، شناخته می‌شود. مانند:

کوتاهی طول پا 

عدم تراز و هماهنگی پشت پا می‌تواند منجر به واکنش زنجیره‌ای فشار شود که زانوها، کفل‌ها، لگن و کمر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. وقتی استخوان مچ پا از موقعیت طبیعی خود روی استخوان پاشنه لغزش پیدا می‌کند، باعث بسته شدن فضای طبیعی به نام سینوس تارسی می‌شود. بسته شدن این فضا، فورا فاصله بالای استخوان مچ پا تا پایین استخوان پاشنه را کوتاه می‌کند و باعث کوتاه شدن طول پا می‌شود .

آرتروز

چرخش استخوان مچ پا به سمت داخل همچنین باعث چرخش مچ پا می‌شود. این وضعیت به بافت‌های نرم داخلی زانو فشار وارد می‌کند و موجب فرسایش رباط‌های حمایت کننده زانو می‌شود. در این وضعیت، کاسه زانو بیش از حد حرکت میظکند و به تدریج باعث فرسایش غضروف می‌شود. سایش بیش از حد غضروف به آرتروز می‌انجامد.

سیاتیک 

چرخش بیش از حد، منجر به کوتاه شدن پا و افتادگی لگن می‌شود و این امر باعث کشش بیش از حد بافت‌های آن در طرف مقابل می‌گردد. در بسیاری از مواقع، عصبی که به مفاصل ران کشیده می‌شود و عصب سیاتیک نامیده می‌شود دچار علائم شده و بیمار، مبتلا به سیاتیک تشخیص داده می‌شود. سیاتیک یک بیماری بسیار دردناک است که درمان آن واقعاً دشوار است.

سندروم باند الیوتیبیا 

یکی دیگر از مشکلات مربوط به چرخش بیش از حد مچ پا، سندروم باند ایلیوتیبیا (ITBS) است که به دلیل چرخش غیر طبیعی پا ناشی از هایپرونتیلیشن به وجود می‌آید.

کمر درد 

شیب لگن عامل اصلی ایجاد کمردرد است چرا که عضلات کمر تلاش می‌کنند برای متعادل کردن مجدد لگن به طور مداوم منقبض شوند. این امر منجر به کشش مزمن کمر می‌شود علاوه بر این، ستون فقرات دچار عدم هماهنگی و تراز شده و فشار نامساوی روی دیسک‌های بالشتکی بین مهره‌های ستون فقرات قرار می‌دهد. در نهایت این فشار نامساوی منجر به دیسک فتق و بیماری استخوان روی استخوان می‌شود. ستون فقرات دچار عدم تراز همچنین باعث وارد شدن فشار بیش از حد به بافت‌های نرم پشتیبانی کننده ستون فقرات می‌شود. این وضعیت به طور طبیعی باعث فشرده شدن استخوان‌ها به یکدیگر می‌شود که این امر به تنگی کانال نخاعی می‌انجامد.

چاقی

ممکن است باورش سخت باشد، اما عدم هماهنگی در چرخش بیش از حد مچ پا می‌تواند به طور کلی سلامتی شما را به خطر بیندازد. افرادی که با این مشکل روبرو هستند، به سرعت متوجه می‌شوند که هر چه بیشتر تحرک داشته باشند، بیشتر صدمه می‌بینند؛ بنابراین، فعالیت خود را کاهش می‌دهند. این کاهش فعالیت منجر به کاهش متابولیسم بدن می‌شود و در نتیجه، بدن شما کالری مصرفی خود را به‌خوبی استفاده نمی‌کند و این کالری‌ها به چربی تبدیل می‌شوند؛ در نتیجه، وزن شما افزایش می‌یابد. افزایش وزن منجر به چاقی می‌شود و چاقی با بسیاری از مشکلات پزشکی از جمله دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی-عروقی و حتی برخی از انواع سرطان ارتباط دارد.

برای افرادی که دچار چاقی، دیابت، فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی-عروقی هستند، ورزش کردن توصیه می‌شود. این توصیه بسیار ساده است؛ اگر از خانه بیرون بروید و راه بروید، برای شما خوب است. با این حال، اگر در حین راه رفتن یا پس از آن درد مربوط به چرخش بیش از حد مچ پا را تجربه کردید، بهتر است فعالیت خود را قطع کنید و احتمالاً پس از آن اثرات بدی را تجربه خواهید کرد.

کفی چرخش مچ پا


کفی چرخش مچ پا

برای افرادی که با مشکل چرخش مچ پا و صافی کف پا مواجه هستند و علاقه‌مند به پوشیدن انواع کفش‌ها از جمله کفش‌های مجلسی و پاشنه بلند هستند، راهکار جایگزینی وجود دارد. افرادی که پس از چند ساعت پوشیدن کفش دچار درد پا می‌شوند، می‌توانند از کفی طبی مخصوص برای چرخش پا استفاده کنند. این کفی مخصوص با استفاده از دستگاه تراش CNC برای پای هر فرد به‌طور خاص طراحی و ساخته می‌شود و از ایجاد مشکلات و درد پا پس از چند ساعت پوشیدن کفش‌های معمولی، مجلسی و پاشنه بلند جلوگیری می‌کند. این کفی طبی مخصوص دارای قوس‌های داخلی و عرضی، قوس‌های خارجی و همچنین پد متتارسال است و فضای قرارگیری پاشنه را دارد و به راحتی می‌تواند داخل کفش جایگزین شود. این کفی کمی فضای کفش را اشغال می‌کند تا به راحتی قابل استفاده باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز تلفن نوبت دهی کلینیک