درمان قطعی خار پاشنه با دارو،کفش و کفی طبی،فیزیوتراپی قبل از جراحی

  1. خانه
  2. کفش و کفی طبی
  3. درمان قطعی خار پاشنه با دارو،کفش و کفی طبی،فیزیوتراپی قبل از جراحی

درمان قطعی خار پاشنه با دارو،کفش و کفی طبی،فیزیوتراپی قبل از جراحی

خار پاشنه به رشد استخوان در ناحیه پاشنه گفته می‌‌شود که تحت عنوان زائده استخوانی یا استئوفیت نیز شناخته می‌شود. این زائده‌های استخوانی به دنبال تلاش بدن برای ترمیم آسیب دیدگی ایجاد شده ناشی از التهاب مداوم پا و تحت فشار قرار گرفتن به وجود می‌‌آید و ممکن است در نقاط مختلف بدن تشکیل گردد. این زائده‌های استخوانی به دلایل مختلفی در پاشنه به وجود می‌‌آیند و در تعداد زیادی از موارد رباطی که از کف پا نیز عبور می‌‌کند و پلانتار فاسیا نام دارد دچار کشیدگی و سفت شدگی خواهد شد که این امر باعث بروز التهاب در این رباط خواهد شد که بدن در تلاش برای ترمیم این آسیب دیدگی به تشکیل خار پاشنه خواهد پرداخت.

 

 

خار پاشنه به دنبال عکس برداری از کف پا تشخیص داده می‌شود و به صورت یک زائده استخوانی تیز در محل اتصال رباط پلانتار فاسیا به پاشنه پا مشاهده می‌گردد. هنگامی ‌که پزشک توانست علت اصلی بروز درد و التهاب را تشخیص دهد و بهترین روش برای درمان مشکل شما پیشنهاد خواهد کرد. متخصصین ما استفاده از کفش و کفی طبی را برای اصلاح مشکل ایجاد شده که منجر به بروز التهاب شده است را پیشنهاد می‌دهند. به حرکت درآوردن پا یک روش درمانی دیگر است که اغلب توسط پا پزشک توصیه می‌‌شود و به آرامی به کمک حرکات دست مفاصل را تکان می‌‌دهد تا سفتی آنها برطرف شده و بتوانند دامنه حرکات طبیعی خود را به دست بیاورند. در صورتی که این روش‌ها کمکی به بیمار نکند انجام عمل جراحی آخرین راه حل خواهد بود اما در تعداد زیادی از موارد پا پزشک به رفع مشکل ایجاد شده خواهد پرداخت.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ی روش های درمان خارپاشنه و یا رزرو نوبت در کلینیک سلامت امید با شماره تلفن های   ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵   تماس حاصل فرمایید.

علت تشکیل خار پاشنه چیست؟


بیماری خار پاشنه یکی از مشکلات شایع پا است که ممکن است به دلیل سفتی و کشیدگی رباط پلانتار فاسیا ایجاد شود، اما عوامل دیگری نیز می‌توانند در بروز این اختلال نقش داشته باشند. با پیشرفت سن، غضروف و رباط‌های پا دچار تحلیل و ریزش می‌شوند و استخوان‌ها شروع به ساییدگی می‌کنند، که بدن برای جبران این وضعیت به ساخت زائده‌های استخوانی می‌پردازد. فعالیت‌هایی مانند رقصیدن، دویدن و پریدن می‌تواند منجر به افزایش التهاب در این ناحیه شود. همچنین، استفاده از کفش نامناسب یا کفش‌های پاشنه بلند، چاقی و اضافه وزن نیز می‌توانند در تشدید التهاب نقش داشته باشند. همچنین، پوشیدن کفش تخت، سفتی عضلات ساق پا، افزایش قوس کف پا و ایستادن یا نشستن به مدت طولانی می‌تواند ریسک بروز خار پاشنه را افزایش دهد.

 علائم و نشانه‌های خار پاشنه چیست؟


علائم و نشانه‌های خار پاشنه شامل درد شدید در هنگام انتقال وزن بر روی پاشنه، درد در قسمت قوس کف پا یا پشت پا هنگام راه رفتن، و درد شدید پس از بلند شدن از نشستن یا خوابیدن می‌باشد. افرادی که این مشکل را تجربه می‌کنند، ممکن است همچنین احساس درد شدید پس از بیدار شدن از خواب کنند. برای تشخیص خار پاشنه، معمولاً در عکسبرداری از پاشنه، زائده‌های استخوانی مشخص می‌شوند که نشان می‌دهد آسیب دیدگی پا مدت زیادی باقی می‌ماند.

 خار پاشنه چگونه درمان می‌شود؟


 برخی از روش‌های موجود برای درمان خار پاشنه به شرح زیر می‌باشند:

مصرف داروهای مسکن

مصرف داروهای مسکن-min

 مصرف داروهای مسکن که برای تهیه آنها نیاز به نسخه پزشک ندارید می‌تواند به شما برای تسکین درد و ناراحتی پاشنه کمک کند برخی از این داروها عبارتند از آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن و ناپروکسن سدیم. این داروها با کاهش التهاب بافت از بروز آسیب دیدگی بیشتر جلوگیری می‌کنند اما در صورتی که شما دچار بیماری کلیوی هستید یا سابقه زخم و خونریزی معده را دارید نباید از این دارو استفاده کنید. اگرچه مصرف قرص استامینوفن می‌تواند باعث تسکین درد شود همانند سایر داروها دارای خاصیت ضد التهاب نیست.

 استراحت کردن

 استراحت کردن در افرادی که دچار خار پاشنه هستند بسیار مهم است. این افراد باید از انجام دادن فعالیت‌های ورزشی سنگین از قبیل طبیعی دنیا پیاده روی به مدت طولانی خودداری کنند. اگر شما به واسطه شغلی که دارید مجبور هستید مدت زیادی بایستید چند روز مرخصی بگیرید و در منزل استراحت کنید. استراحت کردن و کاهش فعالیت جسمانی باعث می‌شود که از میزان التهاب کاسته شود و درد حاصل از خار پاشنه بهبود پیدا کند.

 نمک اپسوم

 نمک اپسوم از منیزیم سولفات تهیه می‌‌شود و حاوی همان ترکیبات ضد التهابی است که در منیزیم وجود دارد و این امر باعث شده یک انتخاب عالی برای درمان خار پاشنه باشد. برای استفاده از این نمک یک لگن را پر از آب گرم نمایید و یک فنجان نمک اپسوم را به آن اضافه کنید سپس به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به آرامی محل اطراف خار پاشنه را بسابید این کار باعث می‌‌شود که زائده‌های کلسیمی ‌تجزیه شوند و عضله و تاندون‌های پا شل شوند. در صورتی که شما روزی دو بار این کار را انجام دهید به بهبود سریع تر خار پاشنه کمک خواهد کرد و به این ترتیب از میزان دردی که در دوران بهبود احساس می‌‌کنید کاسته خواهد شد.

 استفاده از اسپلینت مخصوص شب

استفاده از اسپلینت مخصوص شب

 اسپلینت مخصوص شب را باید شب پوشید البته می‌توانید در طول روز نیز در دوره‌های کوتاهی از آن استفاده نمایید. پوشیدن این نوع اسپلینت باعث می‌‌شود که از سفت شدن بافت‌ها در طول شبانه روز جلوگیری گردد. برخی از افراد در هنگام استفاده از آن دچار مقداری ناراحتی می‌شوند اما در صورتی که به تدریج زمان استفاده از آن را افزایش دهند در نهایت نتیجه ای که به دست می‌آورند ارزشمند خواهد بود. استفاده از اسپلینت مخصوص شب بسیار مفید است زیرا به کشش رباط پلانتار فاسیا کمک خواهد کرد.

 پوشیدن کفش طبی برای درمان خار پاشنه

پوشیدن کفش طبی برای درمان خار پاشنه

مواردی که تا اینجا به آنها اشاره کردیم، تنها به طور موقت می‌توانند درد را تسکین دهند. اما با استفاده از کفش‌های طبی یا کفی‌های طبی می‌توان به درمان خار پاشنه پرداخت. کفی‌های طبی به نحوی طراحی شده‌اند که می‌توانند به اصلاح حالت بدن در هنگام راه رفتن کمک کنند، به ویژه در مواردی که پا به سمت داخل چرخیده است و کف پا دچار صافی شده است. چرخش پا به سمت داخل یکی از مشکلات شایع پا است که حداقل نیمی از جمعیت را درگیر کرده و یکی از دلایل اصلی خار پاشنه محسوب می‌شود. در انتخاب کفش مناسب برای کمک به بهبود خار پاشنه خود، به موارد زیر توجه کنید:

۱٫ انتخاب کفشی که پاشنه مناسبی دارد. قسمت پاشنه کفش باید محکم باشد تا بتواند از پاشنه محافظت نماید و از چرخیدن پا به سمت داخل یا خارج جلوگیری کند.
۲٫ انعطاف پذیری متوسط. کفش شما نباید آنقدر منعطف باشد که به راحتی خم شود اما نباید آنقدر هم سفت باشد که وقتی قصد دارید پای خود را خم کنید و بچرخانید انعطاف‌پذیری نداشته باشد.
۳٫ مقداری پاشنه داشته باشد. کفش یا کفی طبی مقدار کمی پاشنه دارد تا فشار را از روی پاشنه دردناک شما برطرف کند.

شما باید از پزشک بخواهید که با انجام اسکن پا اقدام به تهیه کفش و کفی طبی مخصوص شما نماید. پوشیدن کفش طبی یا استفاده از کفی طبی باعث می‌شود که از چرخش پا جلوگیری شود و از پاشنه پا به خوبی محافظت گردد. بهترین کفش و کفی طبی، آن دسته از محصولاتی هستند که توسط پزشک تجویز می‌شوند.

 چسب زدن پاشنه

 از آنجایی که در اکثر موارد خار پاشنه به سفت شدن و گرفتگی رباط پلانتار فاسیا ارتباط دارد چسب زدن آن می‌‌تواند باعث کاهش درد و تسریع فرایند بهبود شود. چسب کینزیو یک انتخاب بسیار پرطرفدار است زیرا باعث کاهش التهاب و بهبود گردش خون خواهد شد. می‌‌توان از سایر انواع چسب‌های ورزشی نیز استفاده کرد. هدف از چسب زدن این ناحیه محافظت بیشتر از این رباط است به ویژه در مواردی که در مواردی که پوشیدن کفش و کفی طبی نمی‌‌تواند به طور صحیح از پا محافظت کند. این امر باعث می‌‌شود که فشار از روی خار پاشنه برداشته شود و به بهبود درد نیز کمک خواهد کرد. برای اینکه بتوانید از مزایای زدن پاشنه بهره مند شوید باید چسب زدن به طور صحیح انجام شود به همین دلیل باید قبل از استفاده از آن دستورالعمل استفاده از چسب را مطالعه نمایید.

فیزیوتراپی قبل از جراحی خار پاشنه

 به منظور کاهش درد و جلوگیری از نیاز به عمل جراحی متخصص فیزیوتراپی می‌تواند یک برنامه ورزشی تخصصی را برای شما طراحی کند که شامل موارد زیر می‌باشد:

  • کشش پلانتار فاسیا، عضله نعلی و عضله دوقلو
  • ماساژ درمانی
  • تقویت عضلات داخلی پا
  • پوشیدن کفش مناسب
  • کنترل درد
  • استفاده از کمپرس یخ
  • دنبال کردن یک برنامه ورزشی فعال

 در صورتی که این روش‌های غیر جراحی کمکی به کاهش درد نکرد انجام عمل جراحی اقدام بعدی خواهد بود. فیزیوتراپی پس از جراحی به منظور کاهش درد و تورم ضروری است و به شما کمک می‌کند زودتر سرپا شوید.

 کشش پا

کشش پا

 انجام دادن حرکات کششی می‌تواند یک روش بسیار مناسب برای رفع درد ناشی از خار پاشنه باشد. تمرینات ورزشی متعددی وجود دارد که شما می‌توانید با انجام دادن آنها به کشش عضله پلانتار فاسیا بپردازید. یکی از رایج ترین تمرینات ورزشی این است که دست‌های خود را روی دیوار قرار دهید و به سمت جلو خم شوید تا دیوار از بدن شما محافظت نماید. پای شما باید در شرایطی قرار داشته باشد که زانوهای شما خم شده باشد گویی قصد دارید شروع به دویدن نمایید و در مسابقه دو شرکت کرده اید. سپس به آرامی پای دیگر خود را کمی فشار دهید و به کشش کف پای خود بپردازید. استفاده از طناب ورزشی می‌تواند کمک کننده باشد زیرا به شما کمک می‌کند بدون آنکه به طور مستقیم به پاشنه خود فشار وارد کنید به ایجاد مقاومت بپردازید.

جراحی خار پاشنه


جراحی خار پاشنه به منظور درمان التهاب و سفتی پلانتار فاسیا و خار پاشنه مورد استفاده قرار می‌گیرد. التهاب پلانتار فاسیا باعث درد می‌شود. این رباط مهم از قسمت پاشنه تا انگشتان امتداد پیدا می‌کند و در حفظ قوس کف پا نقش دارد. هنگام ایستادن، فشار به این رباط وارد می‌شود که معمولاً در هنگام راه رفتن این فشار بیشتر خواهد شد. این فشار ممکن است باعث سفت شدن رباط و بروز خار پاشنه شود. التهاب این رباط معمولاً با استراحت و روش‌های غیر جراحی بهبود می‌یابد، اما در صورت بدتر شدن درد یا پیشرفت خار پاشنه، جراحی تنها راه حل ممکن خواهد بود.

روش‌های مختلفی برای جراحی خار پاشنه وجود دارد، از جمله:

  • جدا کردن کامل رباط پلانتار فاسیا از استخوان پاشنه به منظور رفع فشار؛ این جراحی با هدایت دوربین انجام می‌شود.
  • خارج کردن خود خار پاشنه
  • جدا کردن بخشی از رباط پلانتار فاسیا

گاهی اوقات پزشک ممکن است از روش‌های ترکیبی برای دستیابی به نتایج دلخواه استفاده کند. زیرا خار پاشنه ممکن است رباط پلانتار فاسیا را درگیر کند، صافی کف پا یکی از عوارض شایع جراحی است. بعد از جراحی، ممکن است درد در محل بافت اسکار رخ دهد، اما می‌توان با مصرف داروهای مسکن آن را کنترل کرد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز تلفن نوبت دهی کلینیک