کفش کلاب فوت برای درمان پای چنبری در کودکان

  1. خانه
  2. پا
  3. کفش کلاب فوت برای درمان پای چنبری در کودکان

کلاب فوت در کودکان چیست؟ آیا کفش کلاب فوت در روند درمان مهم و ضروی است؟ کلاب فوت، یک ناهنجاری شایع در پا است، که در آن پا به سمت پایین و به سمت داخل قرار می­گیرد. این بیماری از بدو تولد وجود دارد و شامل پا و پایین پا می شود. این در مردان دو برابر بیشتر از زنان اتفاق می­افتد. ممکن است روی یک یا هر دو پا تأثیر بگذارد (۵۰٪ دو طرفه هستند). برای والدینی که هیچ سابقه پزشکی خانوادگی پای چنبری ندارند و یا کودک دیگری با چنین بیماری ندارند احتمال بچه دار شدن با کلاب فوت (وقوع تصادفی) ۱ در ۱۰۰۰ است. با این حال، اگر آن­ها قبلاً بچه‌ه­ای با بیماری کلاب فوت داشته باشند، فرزندان آینده آن­ها ۳٪ (۳ در ۱۰۰) احتمال ابتلا به همان ناهنجاری را دارند. والدینی که خود کلاب فوت داشته‌­اند، ۲۰ تا ۳۰ درصد احتمال بچه دار شدن با کلاب فوت دارند. مراقبت و درمان این یک فرایند طولانی است که از ۱ هفته شروع می­‌شود و در بعضی موارد تا ۴ یا ۵ سال یا بیشتر ادامه دارد.

مرکز ارتوپدی فنی امید برای مشکلات ساختاری پای بیمار از جمله پاچنبری یا کلاب فوت، درمان‌های ویژه و تخصصی ارائه می‌دهد. از آنجا که کودکان پای چنبری به کفش مخصوص کلاب فوت نیاز دارند، متخصصین این مرکز والدین را نسبت به نوع کفش، زمان پوشیدن و سایر موار آگاه می‌کنند. بسیاری از کفش، کفی و بریس‌های طبی در این مرکز به کمک متخصصن و با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته تهیه می‌شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی کفش کلاب فوت و دریافت مشاوره در کلینیک امید با شماره تلفن ‌۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰ تماس حاصل فرمایید.

چه عواملی باعث کلاب فوت می­‌شود؟ 


چه عواملی باعث کلاب فوت میشود؟

بیشتر علل کلاب فوت ناشناخته (ایدیوپاتیک)است. نکته اصلی که باید به خاطر بسپاریم این است که مادر در این زمینه دخالتی ندارد. با این حال، یک گرایش خانوادگی از طریق ژن­‌ها (از خانواده بیولوژیک منتقل می­‌شود) وجود دارد. همچنین بسیاری از اختلالات یا سندروم­‌های مرتبط مانند دیسپلازی مفصل ران، اسپینا بیفیدا، آرتروگریپوز یا دیستروفی میوتونیک وجود دارد. ارتوپد اطفال، شرح حال كامل را انجام داده و معاینه‌ه­ای كامل را انجام می­دهد تا تشخیص دهد كه آیا در ویزیت اول آزمایش یا مراجعه دیگری لازم است.

این ناهنجاری پا می­تواند ماهیتی چند عاملی از جمله موارد زیر را داشته باشد:

  • عوامل خارجی: این نوع ناهنجاری پا، معمولاً ملایم و خفیف است. علت می­تواند به دلیل فشرده سازی داخل رحمی (کودک بزرگ، رحم با شکل غیر طبیعی یا کوچک، یا سطح غیر طبیعی مایعات داخل رحمی) باشد.
  • عوامل ذاتی: این نوع ناهنجاری­‌های پا معمولاً شدیدتر است و عضله ساق پا کوچک­تر می­باشد. ممکن است پا کوچک­تر باشد و تغییر شکل استخوان در ناحیه ساق و کف پا وجود داشته باشد.

علائم کلاب فوت 


علائم کلاب فوت

اگرچه انواع مختلفی ازکلاب فوت وجود دارد، اما این وضعیت معمولاً با تغییر شکل پا همراه است:

  • خم شدن کف پا: پیچ خوردگی مچ پا.
  • تغییر شکل پای کاووس: قوس بلند و غیرمعمول پا.
  • واروس: وارونگی پاشنه است که باعث می­‌شود جلوی پا به سمت داخل برگردد.
  • بیرون آوردن جلوی پا: جلو پا به سمت پایین کشیده می­‌شود.

  علائم دیگر عبارتند از:

  • سفتی در تاندون­‌های مچ پا یا پا
  • یک پا کوتاه­تر از دیگری ظاهر می‌­شود
  • پای مبتلا فاقد دامنه حرکتی کامل است

برای پیشگیری و رفع علائم، حتماً درباره کفش کلاب فوت و بریس مناسب پا پس از درمان با پزشک کودک خود مشورت کنید.

عوارض 


تا زمانی که کودک شروع به ایستادن و راه رفتن کند، کلاب فوت مشکلی ایجاد نمی­کند. اگر پای کلاب فوت درمان شود، به احتمال زیاد کودک شما کاملاً عادی راه می­رود. او ممکن است در موارد زیر مشکل داشته باشد:

  • حرکت: ممکن است پای آسیب دیده کمی انعطاف پذیر باشد.
  • طول پا: پای آسیب دیده ممکن است کمی کوتاه‌­تر باشد، اما به طور کلی مشکلات حرکتی قابل توجهی ایجاد نمی‌­کند.
  • اندازه کفش: ممکن است پای آسیب دیده تا ۱ و ۱ / ۲ اندازه کفش کوچک­تر از پای بدون آسیب باشد.
  • اندازه پا: عضلات پا در طرف آسیب دیده ممکن است همیشه از عضلات طرف دیگر کوچک­تر باشند.

با این حال، اگرکلاب فوت درمان نشود، مشکلات جدی­تری ایجاد می‌­کند. این موارد می­‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آرتروز: کودک شما احتمالاً به آرتروز مبتلا می­‌شود.
  • تصویر ضعیف از خود: ظاهر غیرمعمول پا ممکن است تصویر بدن کودک شما را در سال­‌های نوجوانی تغییر دهد.
  • ناتوانی در راه رفتن عادی: پیچ خوردگی مچ پا ممکن است اجازه ندهد کودک شما روی کف پا راه برود. برای جبران خسارت، ممکن است در موارد شدید بر روی پنجه پا، قسمت بیرونی پا یا حتی بالای پا راه برود.
  • مشکلات ناشی از راه رفتن: راه رفتن مجدد ممکن است از رشد طبیعی عضلات ساق پا جلوگیری کند، باعث ایجاد زخم‌­های بزرگ یا پینه در پا شود و منجر به راه رفتن ناجور شود.

با درمان سریع استفاده از بریس و پوشیدن کفش کلاب فوت از تمام شرایط لازم برای انجام و درمان سریع سرعت بخشید.

تشخیص و آزمایش 


از آن­جا که این اختلال به راحتی قابل مشاهده است، بلافاصله پس از تولد تشخیص داده می­‌شود. با فناوری سونوگرافی، پزشکان اغلب قادر به تشخیص کلاب فوت قبل از تولد هستند، به ویژه هنگامی که هر دو پا را تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، درمان ممکن است پس از تولد آغاز شود.

یکی از مزایای تشخیص به موقع این است که پزشکان می­‌توانند آزمایشات دیگری را برای تعیین اینکه آیا کودک سایر مشکلات اسکلتی عضلانی مانند دیستروفی عضلانی یا اسپینا بیفیدا دارد، انجام دهد. در موارد خاص پزشک از اشعه ایکس برای بررسی دقیق وضعیت استفاده می­کند.

درمان 


درمان کلاب فوت

درمان کلاب فوت در کودکان شامل روش پونستی، گچ، بریس و کفش کلاب فوت است. درمان­‌های هریک به طور جداگانه توضیح داده شده است:

روش پونستی

کلاب فوت به خودی خود بهتر نخواهد شد. قبلا با جراحی رفع می­شد. اما اکنون­، پزشکان از یک سری گچ، حرکات ملایم و کشش پا و یک بریس برای حرکت آهسته پا در موقعیت مناسب استفاده می­‌کنند این روش پونستی نامیده می­شود.

روش پونستی در دو مرحله انجام می­‌شود: مرحله گچ گرفتن و مرحله بریس پا.

گچ گرفتن 

اولین گچ یک یا دو هفته پس از تولد کودک انجام می­‌شود. سپس، کودک حدوداً هفته‌­ای یک بار برای حرکت ملایم و کشش پا و قرار دادن یک گچ جدید به جراح مراجعه می­‌کند. گچ جدید پا را کمی بیشتر از جهت مورد نظر در جهت صحیح می­‌چرخاند. اکثر نوزادان طی چند هفته یا چند ماه از یک سری ۵ تا ۷ گچ استفاده می کنند.

بریس یا کفش کلاب فوت 

بریس یا کفش کلاب فوت

پای کودک برای چندین سال به رشد، تغییر و شکل دادن ادامه خواهد داد. پس از اتمام گچ گیری، کودک به مجموعه‌­ای از کفش های ویژه منتقل می­شود تا پا را در یک راستا قرار دهد. این مرحله بعدی در روند درمان طولانی­‌ترین و مهم­ترین مرحله است. یک جفت کفش مخصوص که میله آن در قسمت پایین متصل است، برای کودک ساخته می­شود. این­‌ها کفش و میله براون دنیس نامیده می­شوند. میله­، نه کفش، وسیله اصلی کار این روش درمانی است و باید همیشه استفاده شود. کفش­‌ها اجازه می‌­دهند تا میله به پاها متصل شود بنابراین می­توان پا را به سمت بیرون چرخاند، در حالی که پا رشد می کند، تراز صحیح غضروف های قبل از استخوان را حفظ می­کند. این­‌ها ۲۳ تا ۲۴ ساعت در روز پوشیده می­‌شوند تا زمانی که کودک شروع به ایستادن یا راه رفتن کند. در این مرحله، از کفش‌­ها در هنگام استراحت کردن و زمان خواب (۱۲ ساعت در روز) استفاده خواهد شد. این روال ۴ تا ۵ سال یا بیشتر برای کودک حفظ خواهد شد. اگر کفش و میله درست پوشیده شده باشد، طبق دستور پزشک، می­توان از جراحی­‌های بزرگ­تر و تهاجمی جلوگیری کرد. بدون پیگیری و بررسی وضعیت پای کودک، تغییر شکل احتمالاً دوباره ظاهر می­‌شود.

روش عملکرد فرانسوی

این روش شامل درمان دستی روزانه پای نوزادان توسط یک متخصص فیزیوتراپی ماهر و به دنبال آن بی­حرکتی موقت با نوار چسب کشسانی یا غیر کشسانی است. این روش در ۵۰٫۷٪ موارد با میانگین پیگیری ۲۰ ماه موفقیت ­آمیز بوده است.

آزاد کردن بافت نرم 

آزاد کردن بافت نرم قبل از افزایش محبوبیت روش‌­های غیر جراحی فعلی در دو دهه گذشته، درمان اصلی برای جداسازی کلاب فوت بوده است. این روش معمولاً شامل آزاد سازی محیطی مفصل ساب تالار مچ پا و کپسول خلفی مفصل مچ پا با طولانی شدن آشیل، تاندون­‌های خم کننده و تیبیال خلفی است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

You cannot copy content of this page

تلفن نوبت دهی کلینیک