کلینیک فیزیوتراپی برای درمان انواع دردهای اسکلتی عضلانی

  1. خانه
  2. مقالات
  3. کلینیک فیزیوتراپی برای درمان انواع دردهای اسکلتی عضلانی

اکثر افراد با این سوال مواجه می‌شوند که باید چه موقع به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه کرد. از آن جایی که خدمات فیزیوتراپی می‌تواند به تعداد بسیار زیادی از بیماران کمک کند پاسخ به این سوال کمی چالش برانگیز و سردرگم کننده است. اگر شما به دنبال کسب اطلاعات لازم در خصوص خدمات کلینیک فیزیوتراپی هستید و می‌خواهید بدانید پس از بروز چه علائمی باید به متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کلینیک فیزیوتراپی چه خدماتی ارائه می‌دهد؟


اگر می‌خواهید بدانید چه موقع باید به مرکز فیزیوتراپی مراجعه کنید باید با خدماتی که ارائه می‌دهند آشنا شوید. متخصص فیزیوتراپی خدمات متعددی از قبیل توانبخشی، بازآموزی بیمار، آموزش اقدامات درمانی، رفع درد و موارد مشابه را ارائه می‌دهد. متخصص فیزیوتراپی به طور دقیق به ارزیابی شرایط بیمار می‌‌پردازد تا به تشخیص قطعی دست یابد و پس از آن با توجه به شرایط و نیازهای بیمار به طراحی برنامه درمان خواهد پرداخت. در بخش زیر به برخی از خدماتی که مرکز فیزیوتراپی ارائه می‌دهد اشاره می‌کنیم:

  • ارزیابی حالات و دامنه حرکات بدن
  • طراحی برنامه درمانی تخصصی
  • طراحی برنامه ورزشی
  • درمان آسیب ایجاد شده
  • درمان دستی از قبیل ماساژ
  • درمان‌های الکترومغناطیسی
  • آموزش به بیمار
  • استفاده از اسپلینت، چسب کینزیو و گچ گرفتن یک عضو

این علائم به معنای نیاز به متخصص فیزیوتراپی است


درد مزمن

اگر دچار اسیب دیدگی شده‌اید بروز درد در ناحیه موردنظر قابل انتظار است تا دوران بهبود سپری شده و آن اندام ترمیم شود. در مواردی که شما دچار پیچ خوردگی مچ پا شده‎اید معمولا چند هفته طول می‌کشد تا درد بهبود پیدا کند. پس از آنکه رباط‌های آسیب دیده مچ شروع به بهبود کرد درد به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. در برخی موارد پس از مدتی درد مجدداً عود می‌‌کند و به درد مزمن تبدیل خواهد شد. برخی از دردهای شایع عبارتند از درد گردن ، و درد پایین کمر .

 

درد مزمن

 

هنگامی که شما به متخصص فیزیوتراپی مراجعه می‌‌کنید از یک پزشک با تجربه برای ارزیابی مشکل خود کمک می‌گیرید. او پس از انجام معاینات اولیه به طراحی برنامه توانبخشی می‌پردازد که شامل استراحت کردن و انجام دادن تمرینات ورزشی مخصوص است تا مشکل شما به طور کامل برطرف شود.

نداشتن تعادل

معمولاً نداشتن تعادل به مشکلات گوش میانی ارتباط دارد. گوش میانی ساختار پیچیده ای دارد که نقش مهمی را در حفظ تعادل بدن ایفا می‌کند به همین دلیل بروز هر گونه اختلالی در این ساختار باعث سرگیجه تهوع و از بین رفتن تعادل بدن خواهد شد. توانبخشی شنوایی یک نوع درمان فیزیوتراپی است که برای رفع این علائم مورد استفاده قرار می‌گیرد. متخصص فیزیوتراپی پس از آن که به طور کامل به ارزیابی مشکل شما پرداخت برنامه درمان که متشکل از تمرینات ورزشی مخصوص سر، چشم و گردن است را آغاز خواهد کرد. این تمرینات ورزشی به اصلاح سیستم عصبی می‌‌پردازد که در بروز اختلالات گوش ‌میانی نقش دارد.

 

نداشتن تعادل

 

بروز درد در حین کار

اگر به مدت طولانی نشسته‌اید، ممکن است درد در نواحی مختلف بدن مانند سر و کمر تجربه کنید. بدن انسان برای فعالیت حرکتی طراحی شده است و نشستن برای مدت طولانی می‌تواند منجر به گرفتگی عضلات و مفاصل شود. بنابراین، مناسب است که در فواصل زمانی مشخص از صندلی بلند شده و کمی راه بروید. همچنین، مهم است که میز و صندلی شما در ارتفاع مناسبی قرار داشته باشند تا از تحت فشار قرار گرفتن بدن جلوگیری شود. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید با متخصص فیزیوتراپی مشورت کنید.

بروز مشکلات حرکتی

اگر انعطاف پذیری یا توانایی حرکتی بدن شما کاهش یافته است، بهتر است به متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنید. مثلاً، ناتوانی در تکان دادن انگشتان پا می‌تواند یکی از علائمی باشد که نشان‌دهنده نیاز به مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی است. متخصص فیزیوتراپی پس از انجام معاینات اولیه، ممکن است به شما حرکات کششی برای تقویت بافت‌ها، رفع گرفتگی عضلات و بهبود انعطاف‌پذیری را توصیه کند.

 

بروز مشکلات حرکتی

 

بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار یکی دیگر از اختلالات شایعی است که در زنان شیوع بیشتری دارد. احتمال بروز این اختلال با بالا رفتن سن افزایش پیدا می‌کند. بی اختیاری ادراری به دو دسته تقسیم می‌‌شود که عبارتند از بی اختیاری فوریتی یا نیاز به دفع فوری ادرار که منجر به نشت ادرار می‌شود و بی اختیاری استرسی که به علت عطسه یا سرفه و تحت فشار قرار گرفتن مثانه به وجود می‌آید. انجام دادن تمرینات ورزشی مخصوص عضلات کف لگن می‌تواند به بهبود این مشکل کمک کند.

اختلالات نورولوژیکی

قربانیان سکته مغزی به خدمات گسترده فیزیوتراپی نیاز دارند تا دوباره توانایی حرکتی و انعطاف پذیری بدن خود را به دست بیاورند. متخصص فیزیوتراپی تمرینات ورزشی خاصی را به بیمار توصیه می‌کند که به افزایش توانایی عملکردی کمک می‌نماید.

بی تاثیر بودن داروهای تجویز شده

اگر به علت آسیب دیدگی دچار درد شده اید اما داروهای تجویز شده تاثیری در بهبود درد شما ندارند می‌توانید به متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنید و از مزایای فیزیوتراپی بهره مند شوید.

نیاز به عمل جراحی

در برخی موارد فیزیوتراپی می‌تواند به طور کامل به کاهش یا رفع درد کمک کند اما گاهی اوقات بیمار به عمل جراحی نیاز خواهد داشت. در صورتی که بیمار هیچ راهی به غیر از جراحی نداشته باشد فیزیوتراپی به تسریع فرایند بهبود کمک می‌کند.

آسیب دیدگی ناشی از ورزش

متخصص فیزیوتراپی می‌تواند به بهبود آسیب دیدگی ناشی از ورزش کمک کند تاثیر ایجاد شده بهبود یابد و احتمال بروز مجدد آن به حداقل برسد. متخصص فیزیوتراپی روش‌هایی را به بیمار توصیه می‌کند که از او در برابر آسیب‌های ورزشی محافظت می‌کند.

 

آسیب دیدگی ناشی از ورزش

 

کنترل دیابت

ورزش نقش مهمی را در کنترل دیابت ایفا می‌‌کند و تا حد قابل توجهی سطح قند خون را پایین می‌آورد. افراد مبتلا به دیابت با مشکلاتی از قبیل اختلال در حس کردن پاهای خود مواجه می‌‌شوند که متخصص فیزیوتراپی نحوه مراقبت از پا و جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی را به بیمار آموزش خواهد داد. فیزیوتراپی باعث می‌‌شود بیمار از لحاظ حرکتی استقلال بیشتری داشته باشد توانایی عملکردی او افزایش یابد.

 

کنترل دیابت

 

در فیزیوتراپی از چه روش‌هایی استفاده می‌شود؟


فیزیوتراپی یک روش درمانی است که به کنترل ناتوانی حرکتی و آسیب دیدگی تمرکز دارد و بهبود عمومی سلامت بیمار را تسریع می‌دهد. این روش باعث افزایش دامنه حرکات و توانایی راه رفتن می‌شود و به بیماران کمک می‌کند بدون درد بهبود یابند. متخصصان فیزیوتراپی در زمینه روش‌های ایمن و جامع کنترل درد برای بیماران مبتلا به اختلالات نورولوژیکی، بیماران قلبی عروقی و ارتوپدی تخصص دارند. روش‌های درمانی فعال و منفعل دو بخش اساسی از برنامه فیزیوتراپی هستند و متخصصان با توجه به شرایط و نیازهای هر بیمار، برنامه‌های درمانی ویژه‌ای را طراحی می‌کنند. این روش باعث بهبود سریعتر، افزایش دامنه حرکات و توانایی راه رفتن می‌شود و به بیماران کمک می‌کند بدون درد بهبود یابند.

 

فیزیوتراپی

 

 مزایای فیزیوتراپی منفعل

درد کمر یکی از مشکلات شایعی است که باعث اختلال در زندگی روزمره تعداد زیادی از بیماران شده است به نحوی که تعدادی از آنها نمی‌‌توانند به محل کار خود برگردند. متخصص فیزیوتراپی به منظور کاهش درد و بهبود توانایی حرکتی آنها از روش‌های درمانی مختلفی استفاده خواهد کرد. هدف از فیزیوتراپی منفعت کاهش درد بیمار و کنترل آن است. در بخش زیر به روش‌هایی اشاره می‌کنیم که تحت عنوان فیزیوتراپی منفعل شناخته می‌‌شوند و توسط پزشک انجام می‌‌گردند. برخی از این روش‌ها مانند ماساژ درمانی و استفاده از کمپرس سرد و گرم به بهبود گردش خون در ناحیه مورد نظر، کاهش درد و التهاب کمک می‌‌کنند.

  • التراسوند
  • یونتوفورزیس
  • طب سوزنی
  • آب درمانی
  • درمان دستی
  • ماساژ درمانی
  • تحریک الکتریکی از قبیل تحریک عصب از طریق پوست
  • کمپرس سرد یا گرم

 

مزایای فیزیوتراپی

 

متخصص فیزیوتراپی معمولاً از تحریک الکتریکی به عنوان یک روش غیر تهاجمی و بدون درد استفاده می‌‌کند تا بدن را وادار کند به تولید هورمون‌های مسکن بپردازد تا گرفتگی عضلات کاهش پیدا کند. در آب درمانی از تمرینات ورزشی سبک به منظور رفع فشار از روی عضلات استفاده می‌شود. آب درمانی با قابلیت‌های درمانی متعددی همراه است که به بیمار کمک می‌‌کند با سهولت بیشتری مفاصل خود را به حرکت در بیاورد.

مزایای فیزیوتراپی فعال

فیزیوتراپی فعال با فیزیوتراپی منفعل تفاوت دارد زیرا بیمار در فرایند درمان نقش فعالی را ایفا می‌کند. در این روش متخصص فیزیوتراپی تمرینات ورزشی متعددی را به بیمار توصیه خواهد کرد که شامل تمرینات تقویتی، استقامتی و کششی است. برخی از این تمرینات ورزشی به بهبود دامنه حرکات بدن کمک می‌‌کنند و برخی دیگر بر تقویت عضلات نواحی آسیب دیده تمرکز می‌‌نمایند. این تمرینات ورزشی به طرز قابل توجهی باعث کاهش درد کمر می‌شوند و توانایی بیمار برای انجام کارهای روزمره خود را افزایش خواهند داد.

فیزیوتراپی چگونه انجام می‌شود؟


اگرچه ممکن است شما اطلاعات کافی درباره فیزیوتراپی نداشته باشید، اما نباید نگران شد. متخصص فیزیوتراپی در جلسه اول به معاینه فیزیکی می‌پردازد و از شما می‌خواهد تا علائم خود را شرح دهید. پس از بررسی علائم و سابقه پزشکی، پزشک از روش‌های مختلف برای کنترل درد و رفع مشکلات شما استفاده خواهد کرد.

با توجه به علائم شما، متخصص فیزیوتراپی از تمرینات مختلف برای افزایش انعطافی، قدرت، تعادل، هماهنگی عضلات، کنترل فشار خون، ضربان قلب و تنفس استفاده خواهد کرد. او همچنین ممکن است محل درد و نواحی اطراف آن را معاینه کرده و مشکلات ممکن را تشخیص دهد. هدف از تمرینات توصیه شده، کاهش درد، جلوگیری از بازگشت درد و تسریع فرآیند بهبود است. پزشک همچنین به شما روش‌های مختلف برای کمک به کنترل درد خود آموزش خواهد داد. اگر قصد دارید درد خود را به طور کامل کنترل کنید و بهبود کیفیت زندگی خود را تسهیل کنید، می‌توانید به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز تلفن نوبت دهی کلینیک