علت کمر درد در زنان چیست؟ بهترین راه درمان کمردرد در بانوان

  1. خانه
  2. کمر
  3. علت کمر درد در زنان چیست؟ بهترین راه درمان کمردرد در بانوان

کمر درد در زنان ممکن است ناشی از شرایط مختلف و عوامل زمینه‌ای باشد. اگر نزدیک عادت ماهانه است، کمر درد ممکن است به عوامل مرتبط با چرخه قاعدگی مرتبط باشد. همچنین ممکن است کمر درد ناشی از شرایطی مانند کشیدگی عضلانی، سیاتیک، یا فتق دیسک باشد که می‌تواند هر فرد را بدون در نظر گرفتن سن یا جنسیت تحت تاثیر قرار دهد.

در صورت تجربه هر نوع کمر درد، باید به متخصص مراجعه کنید تا مشکل را تشخیص داده و راه حل درمانی برای حل آن ارائه دهد. هرگز نباید کمر درد را نادیده گرفت چرا که می‌تواند نشان دهنده یک بیماری جدی اما قابل درمان باشد. درمان کمر درد به علت اصلی آن بستگی دارد. گاهی اوقات، می‌توانید ابتدا درمان‌های خانگی را امتحان کنید. اما، اگر کمر درد شما بهبود نیافت یا بدتر شد، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید. متخصصین مرکز جامع توانبخشی امید براساس شرایط خاص هر فرد بهترین راه را برای درمان کمردرد تجویز می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره ۰۲۱۲۲۷۸۰۷۰۲ تماس حاصل فرمایید.

علت کمر درد در زنان


تفاوت بین انواع مختلف اسکولیوز در چیست؟

کمر درد علل مختلفی دارد. گاهی اوقات درد ناشی از وجود مشکل در ستون فقرات یا حمایت از عضلات، رباط‌ها و تاندون‌ها است. علاوه بر این، کمر درد ممکن است به دلیل وجود مشکل در قسمت دیگری از بدن باشد و باعث ایجاد درد ارجاعی شود.

درد می‌تواند در هر ناحیه‌ای از کمر رخ دهد. ممکن است درد موضعی باشد، مانند درد ناحیه فوقانی کمر یا درد گردن، یا ممکن است کمر درد رایج باشد. دلایل کمر درد در زنان به شرح زیر طبقه‌بندی شده است:

  • رگ به رگ شدن یا کشیدگی عضلات کمر
  • آسیب ستون فقرات به مهره‌ها یا اعصاب نخاعی
  • بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان و بیماری دیسک
  • آرتروز
  • عارضه‌های پزشکی مانند عفونت مثانه یا کلیه
  • نوسانات هورمونی

دخترانی که مشکلات کمر دارند معمولاً در اثر آسیب ورزشی یا تصادف دچار درد کمر شده‌اند. در این موارد، کمر درد ناشی از کشیده شدن عضله یا کشیدگی رباط است. حمل کوله پشتی سنگین یکی دیگر از علل کمر درد در جوانان است. دخترانی که به سن بلوغ و قاعدگی می‌رسند نیز ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی دچار کمر درد شوند. اضافه وزن یا چاقی یکی دیگر از دلایل کمر درد در زنان است.

عارضه‌هایی که عمدتاً باعث کمر درد در زنان می‌شود


دسته بندی‌های ذکر شده شامل انواع شرایط درد حاد و مزمن است که بیشتر در زنان رخ می‌دهد. برخی از موارد ممکن است در هر سنی رخ دهد، در حالی که برخی دیگر اغلب در افراد مسن دیده می‌شود. در واقع کمر درد در خانم‌های مسن ناشی از افزایش سن است که منجر به انحطاط مفصل در ستون فقرات می‌شود.

برخی از شرایط خاص که معمولاً منجر به کمر درد در زنان می‌شود، به شرح زیر است:

  • فیبرومیالژیا: عارضه‌ای همراه با درد و سفتی عضلانی که می‌تواند باعث کمر درد شود.
  • اسپوندیلولیستزیس دژنراتیو: به دلیل فرآیند افزایش سن و بروز آرتروز مفاصل فاست و لغزش چرخشی مهره رخ می‌دهد و باعث تحریک ریشه‌های عصبی نخاعی می‌شود.
  • اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک: مفصل ساکروایلیاک به عنوان یک بالشتک بین قسمت بالایی بدن و لگن عمل می‌کند و اختلال عملکرد این مفصل می‌تواند ناشی از بارداری، الگوی راه رفتن، آرتروز، آسیب و غیره باشد.
  • استئوآرتریت در ستون فقرات: یک بیماری دژنراتیو مفصلی که منجر به تجزیه غضروف مفاصل فاست می‌شود و می‌تواند به دلیل نازک شدن استخوان‌ها، منجر به شکستگی فشاری در هر نقطه از ستون فقرات شود.
  • اختلالات پزشکی: تعدادی اختلالات وجود دارد که باعث ایجاد کمر درد ارجاعی در زنان می‌شود، از جمله این اختلالات می‌توان به عفونت کلیه یا مثانه، اختلالات تخمدان، فیبروم رحم، عفونت لگن و غیره اشاره کرد.

انواع دیگری از کمر درد نیز وجود دارد که زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما مردان نیز ممکن است به بسیاری از انواع کمر درد مبتلا شوند. به عنوان مثال، کمر یک زن یا یک مرد می‌تواند در ورزش یا بلند کردن وزنه‌های سنگین در باشگاه یا محل کار دچار آسیب شود. مردان و زنان دچار سرطان می‌شوند یا فتق دیسک را تجربه می‌کنند.

علت کمر درد در زنان چیست؟

علت کمر درد در زنان معمولاً به به شرح زیر است:

  • وضعیت نامناسب، مانند خم کردن یا کشیدن سر به جلو در هنگام نشستن یا ایستادن، که باعث انحراف ستون فقرات می‌شود.
  • استفاده بیش از حد یا کشیدگی عضله، معمولاً به دلیل حرکات تکراری یا بلند کردن نادرست وسایل یا کودکان
  • آسیب به دیسک‌ها، عضلات یا رباط‌ها
  • درد میوفاشیال
  • آرتروز

بسیاری از موارد کمر درد جدی نیستند. کشیدگی‌ها و رگ به رگ شدن‌های جزئی معمولاً خود به خود بهبود می‌یابند. در برخی موارد، اصلاح وضعیت بدن یا ورزش بیشتر به منظور تقویت بافت‌های پشت می‌تواند مانع تشدید کمر درد شود.

آیا مشکلات زنانه منجر به کمر درد می‌شود؟

آیا مشکلات زنانه منجر به کمر درد می‌شود؟

هورمون‌های جنسی زنانه نقش مهمی در انواع بیماری‌های دژنراتیو عضلات و استخوان‌ها ایفا می‌کنند و برخی از علل شایع کمر درد هورمونی به شرح زیر است:

  • یائسگی: کمر درد مزمن در زنان اغلب در دوران یائسگی ایجاد می‌شود. اکثر زنان یائسه علائمی مانند درد اسکلتی عضلانی را تجربه می‌کنند که به طور مستقیم با کمبود استروژن مرتبط است.
  • قاعدگی یا اختلال عملکرد رحم: دیسمنوره یک بیماری رحمی است که باعث گرفتگی مکرر و شدید در طول قاعدگی می‌شود. دیسمنوره اولیه زمانی است که زن در اولین قاعدگی خود انقباضات شدید و غیرمعمول رحم را تجربه می‌کند. در نهایت، این مرحله به یک دیسمنوره ثانویه مزمن تبدیل می‌شود که اغلب به صورت کمر درد در زنان ظاهر می‌شود.
  • آندومتریوز: آندومتریوز یک بیماری مزمن است که به صورت درد شدید در ناحیه لگن نمایان می‌شود که ناشی از توده‌های بافتی به نام فیبروم در اطراف رحم است. این درد اغلب به سمت راست کمر ساطع می‌شود و منجر به چرخه‌های قاعدگی غیرطبیعی، تکرر ادرار و درد مقاربت می‌شود.
  • بارداری: کمر درد در دوران بارداری عارضه‌ای بسیار شایع است. در بارداری مرکز ثقل زن جابه‌جا می‌شود، وزن افزایش می‌یابد، هورمون‌ها، عضلات و رباط‌ها را به منظور آمادگی برای زایمان شل می‌کنند. همه این عوامل می‌توانند منجر به کمر درد شوند. درد معمولاً در سه ماهه دوم و سوم، در پشت، زیر کمر و در سراسر دنبالچه ظاهر می‌شود.

زمان مراجعه به پزشک


زمان مراجعه به پزشک

در صورت عدم درمان، کمر درد می‌تواند ادامه داشته باشد و ممکن است نشانه مشکلات بزرگ‌تری مانند سرطان تخمدان باشد. در صورت مشاهده علائم زیر حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • ناتوانی در ایستادن یا نشستن
  • تب
  • حرکات نامنظم مثانه یا روده
  • بی‌حسی یا گزگز مداوم در اندام تحتانی
  • درد شدید شکم
  • درد و خونریزی واژن، از جمله هنگام ادرار کردن
  • عدم بهبود حتی پس از یک هفته مراقبت در منزل یا پس از مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی

هر گونه بروز ناگهانی کمر درد را باید به متخصص اطلاع دهید، به خصوص اگر مربوط به فعالیت بدنی قبلی نباشد یا اگر درد بیشتر از حد انتظار دوام داشته باشد.

درمان کمردرد زنان


درمان کمردرد زنان

برای کاهش کمردرد زنان، روش‌های درمانی متعددی وجود دارد. اگر کسی تنها به دنبال کاهش درد و فشار است، می‌تواند روش‌های خانگی ساده را امتحان کند. اما برای موارد جدی‌تر کمردرد، به‌ویژه در موارد مزمن، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کرد. یک تشخیص دقیق و حرفه‌ای می‌تواند به تعیین و ارائه راه‌حل‌های درمانی موثر کمک کند. درمان‌ها می‌توانند از مدیریت سبک زندگی ساده (از جمله رژیم غذایی، ورزش و استراحت) تا جراحی اصلاحی شامل شوند. متخصصان مدیریت درد نیز با ارائه برنامه‌های درمانی، به کاهش درد و بازگشت به فعالیت‌های عادی روزانه کمک می‌کنند.

استفاده از کمپرس گرم و سرد

استفاده از کمپرس گرم و سرد نیز می‌تواند موثر باشد. استفاده از یک پد گرم یا یک بطری آب گرم می‌تواند به تقویت گردش خون در نواحی آسیب دیده کمک کند و ماهیچه‌ها را تحریک کرده و به حالت عادی خود بازگرداند. همچنین حمام آب گرم نیز می‌تواند همین اثر را داشته باشد. از سوی دیگر، برای کاهش التهاب، می‌توانید از یک کمپرس سرد استفاده کنید.

مسکن‌های بدون نسخه

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) می‌توانند به کاهش درد کمک کنند. با این حال، احتیاط کنید و همیشه توصیه‌های پزشکی را هنگام استفاده از مسکن‌ها رعایت کنید.

فعالیت بدنی

کشش عضلات منقبض و انجام تمرینات سبک می‌تواند گردش خون را بهبود بخشیده و عضلات منقبض را آرام کند.

پشتیبانی خوب کمر

صندلی هایی که پشتیبانی خوبی از کمر ارائه می‌دهند می‌توانند به جلوگیری از وضعیت نامناسب هنگام نشستن کمک کنند. بالش‌هایی که از خطوط طبیعی شما پیروی می‌کنند نیز می‌توانند به خواب راحت شبانه کمک کنند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی می‌تواند برای بهبود قدرت و انعطاف پذیری عضلات مفید باشد. ورزش یکی از موثرترین درمان‌ها برای تسکین کمر درد است. یک فیزیوتراپیست می‌تواند به نظارت بر برنامه ورزشی شما کمک کند و تمرینات خاصی را برای کمک به تسین درد توصیه کند.

درمان‌های دستی، مانند دستکاری و تحرک مفاصل ستون فقرات، می‌توانند به بهبود کمر درد همراه با ورزش کمک کنند. این تکنیک‌های درمان دستی معمولاً توسط استئوپات‌ها، کایروپراکترها و فیزیوتراپیست‌ها انجام می‌شود.

این درمان‌ها ممکن است برای همه شرایط کمر مناسب نباشند. اگر به فکر امتحان یکی از این موارد هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید و به درمانگر توضیح دهید که چه شرایطی دارید.

تزریقات

گاهی اوقات، در صورت شدیدتر بودن درد کمر و یا عدم تاثیربخشی درمان‌های رایج مانند فیزیوتراپی و داروهای مسکن، از روش تزریق بهره گرفته می‌شود. برای درمان سیاتیک، این تزریقات به نام اپیدورال شناخته می‌شوند و شامل تزریق یک استروئید (که یک داروی ضد التهابی قوی است) و یک داروی بی‌حس کننده در نزدیکی ستون فقرات به منظور کاهش درد ناشی از فشردگی ریشه عصبی می‌باشند.

در صورتی که درد کمر ناشی از تغییرات طبیعی در مفاصل فاست ستون فقرات باشد که در طول زمان رخ می‌دهد، ممکن است از روش دیگری به نام “قطع عصب با استفاده از رادیوفرکانس” استفاده شود.

پزشک شما ممکن است شما را به یک تخصصی متخصص ارجاع دهد تا در مورد مزایا و معایب تزریق برای درد کمر یا سیاتیک با شما مشورت کند. باید توجه داشت که این تزریقات همیشه موفقیت‌آمیز نیستند، اما برای برخی افراد ممکن است موثر باشند.

جراحی

افراد خیلی کمی برای درمان کمر درد، نیاز به جراحی دارند. گاهی اوقات برای تنگی کانال نخاعی یا سیاتیک شدید به منظور آزاد کردن عصب نیاز به عمل جراحی است، اگرچه اکثر پزشکان توصیه می‌کنند ابتدا اقدامات دیگری از جمله دارو، فیزیوتراپی یا تزریق را امتحان کنید.

در صورت از دست دادن کنترل مثانه، روده یا استفاده از پاها ممکن است به جراحی فوری نیاز باشد، اما این موضوع بسیار نادر است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان پروتز تلفن نوبت دهی کلینیک